استقبال سرد از طرح بازآفرینی شهری
شهردار کرج گفت: ساکنان بافتهای فرسوده انگیزهای برای مشارکت در طرح بازآفرینی شهری ندارند.
به گزارش ایسنا «علی کمالیزاده» با اشاره به مشکلاتی که در مسیر اجرای طرح بازآفرینی شهری وجود دارد، اظهار کرد: در بافتهای فرسوده شهر اغلب اقشار ضعیف سکونت دارند و اگر میخواهیم مشارکت آنها در اجرای طرح بازآفرینی شهری بیشتر شود، باید حمایتهای ویژهای از آنها صورت بگیرد.
وی ادامه داد: در اجرای طرح بازآفرینی شهری ۲۰میلیون تومان به صاحبان واحدهای مسکونی فرسوده به عنوان ودیعه مسکن برای اجاره خانه تا آمادهسازی مسکن آنها داده میشود.
کمالیزاده با اشاره به بالا بودن اجاره خانهها گفت: در شرایط فعلی با ۲۰ میلیون تومان نمیتوان خانهای اجاره کرد و همین باعث شده ساکنان بافتهای فرسوده انگیزه کافی برای مشارکت در طرح بازآفرینی شهری نداشته باشند.
شهردار کرج با بیان اینکه نباید اجازه دهیم ساکنان بافتهای فرسوده به طرح بازآفرینی شهری بیاعتماد شوند، اضافه کرد: باید به گونهای عمل کنیم که شهروندان با خیال راحت و با اعتماد کامل ملکشان را در اختیار مجریان طرح قرار دهند.
وی افزود: بر همین اساس ایدهای را با سرمایهگذاران مطرح کردیم که مجوز ساخت یک سایت را در قالب بافت فرسوده در محدوده حصارک صادر کنیم.
شهردار کرج تصریح کرد: قرار است در این محدوده ۱۰۰ واحد ساخته شود و هر یک از این واحدها در اختیار خانوادهای که ملکش در بافت فرسوده است قرار بگیرد.
وی گفت: صاحبان واحدها میتوانند تا زمانی که ملکشان آماده شود در این محل سکونت داشته باشند.
کمالیزاده اضافه کرد: اجرای این طرح گسل بیاعتمادی میان شهروندان را کاهش میدهد و موجب میشود طرح بازآفرینی شهری با سرعت بیشتری انجام شود.
شهردار کرج ادامه داد: در تلاشیم این طرح را طی چند ماه آینده به ثمر برسانیم و بهزودی شاهد اجرای طرح بازآفرینی شهری در بافتهای فرسوده کلانشهر کرج باشیم.
کمالیزاده در ادامه به پیشنهاد شورای شهر درخصوص راهاندازی تراموا در شهر اشاره کرد و افزود: مشکلی در زمینه انجام مطالعات امکانسنجی اجرای تراموا در کرج وجود نداشته و به نظر میرسد طرح یادشده قابل اجراست.
وی از کاهش آلودگی هوا، کاهش مصرف سوخت و صرفهجویی در وقت شهروندان به عنوان بخشی از مزایای اجرای این طرح نام برد.
شهردار کرج همچنین به بهرهبرداری از آرامستان بهشت علی(ع) طی روزهای آینده اشاره کرد و گفت: در تلاشیم تا پیکر مطهر یکی از شهدای گمنام را در آرامستان جامع استان البرز دفن کنیم تا آرامستان بهشت علی(ع) به عطر حضور شهدا معطر شود.
کمالیزاده با اشاره به اینکه مقرر شده آرامستان جامع استان البرز به عنوان گلزار شهدا نیز باشد، اضافه کرد: در حال حاضر تعدادی از شهدا در مرحله آزمایش دیانای هستند تا به خانوادههایشان تحویل داده شوند و پس از آن مراحل خاکسپاری پیکر آنها صورت گیرد.
این مسئول افزود: با توجه به امکاناتی که در آرامستان جامع استان البرز به وجود آمده است، این آرامستان در حال حاضر آمادگی دفن اموات را دارد و هر روزی که اعضای شورا تعیین کنند بهرهبرداری از آن انجام میشود.
وی با بیان اینکه آرامستان بهشت علی(ع) یکی از طرحهای کلان عمرانی در استان البرز به شمار میرود، مساحت آن را ۲۲۴ هکتار ذکر و عنوان کرد: این آرامستان بسیاری از مشکلات زیستمحیطی ناشی از نزدیکی آرامستان به بافت مسکونی را رفع میکند و دفن اموات تا 200 سال آینده را نیز پوشش میدهد.