• چهار شنبه 3 بهمن 1403
  • الأرْبِعَاء 22 رجب 1446
  • 2025 Jan 22
یکشنبه 23 تیر 1398
کد مطلب : 65582
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/55BX
+
-

محرومیت روستاهای بندرلنگه از زیرساخت‌های ارتباطی

فرماندار بندرلنگه: قرار است به زودی به روستاهای بخش شیبکوه که در اطراف مسیر خطوط انتقال فیبر نوری بندر چارک واقع شده‌اند، تلفن ثابت اختصاص یابد

فن‌آوری
محرومیت روستاهای بندرلنگه از زیرساخت‌های ارتباطی

کاظم گلخنی| خبرنگار:

 هنوز فاصله زیادی از زمانی که عده‌ای اندک از جمعیت کشور تلفن همراه داشتند، نمی‌گذرد اما این روزها بر اساس آمارهای وزارت ارتباطات بیش از ۹۲ درصد مردم کشور موبایل دارند.

 این در حالی است که در بسیاری از روستاهای استان هرمزگان، نبود تلفن ثابت و آنتن‌دهی ضعیف تلفن همراه مشکلات فراوانی برای اهالی ایجاد کرده است.  

معضل عدم پوشش مخابراتی اپراتورهای کشور علاوه بر شرق استان در برخی نقاط غرب استان هرمزگان نیز باعث گلایه و انتقاد مردم شده است. یکی از این مناطق، روستای جاونی در بخش شیبکوه و از توابع بندر لنگه در غرب استان هرمزگان است. 

علاوه بر این‌که روستاییان این منطقه از تلفن ثابت محروم‌اند، تلفن‌های همراه نیز آنتن‌دهی مناسبی ندارند و به قول اهالی اگر مشکلی اورژانسی رخ دهد هیچ راهی برای اعلام حادثه و دریافت خدمات نیست. 


فاصله زیاد تا دکل‌های مخابراتی

 «کریمی»، از اهالی بخش شیبکوه، به همشهری گفت: فاصله بین دکل‌های تقویتی مخابراتی در این بخش به چند کیلومتر می‌رسد به همین دلیل، آنتن‌دهی تلفن همراه مقطعی است. 

وی افزود: گاهی امکان تماس وجود دارد اما در بیشتر اوقات، مردم مجبورند برای برقراری یک تماس ضروری به پشت بام منازل بروند تا شاید امکان تماس مهیا شود.   کریمی ادامه داد: این کمبودها در عصر ارتباطات تعجب‌آور است. ما تلفن ثابت هم نداریم و همیشه ترس و نگرانی وقوع حادثه‌ای را داریم که اگر اتفاق بیفتد چطور می‌توانیم به مراکز خدمات‌رسان اطلاع دهیم؟
 

 پیگیری‌های متعدد و وعده‌ها

دهیار روستای جاونی بخش شیبکوه بندر لنگه گفت: فاصله روستای جاونی تا خطوط انتقال فیبر نوری بیش از ۲ کیلومتر است اما با گذشت سال‌ها پیگیری، هنوز این روستا صاحب تلفن ثابت نشده و آنتن‌دهی تلفن‌های همراه به دلیل دوری از دکل‌های مخابراتی نیز مقطعی است. 

 «جاسم زارع» افزود: طی ۳ سال گذشته، چندین بار این موضوع را با مدیران اداره مخابرات بندر لنگه و اداره کل مخابرات استان در میان گذاشته و خواستار رسیدگی شده‌ایم اما هر بار با وعده جدیدی روبه‌رو شده‌ایم. 

به گفته وی در آخرین مراجعه به اداره مخابرات شهرستان لنگه، قول دادند تلفن ثابت به روستا اختصاص دهند به شرطی که کار حفر کانال با ما باشد. 

زارع افزود: بعد از پیگیری، فرد خیری برای پرداخت هزینه حفر کانال اعلام آمادگی کرد. ما آماده حفر کانال برای انتقال سیم تلفن بودیم که ناگهان اداره مخابرات بندر لنگه اعلام کرد کابل نداریم و اگر تلفن ثابت می‌خواهید باید کابل بخرید. 

دهیار ادامه داد: به این ترتیب، فرد خیر هم از ادامه همکاری انصراف داد و روستای جاونی در حسرت تلفن ثابت ماند.  وی در ادامه با اشاره به فاصله دکل‌های مخابراتی تلفن همراه، بیان کرد: فاصله روستای جاونی با دکل ۴۳ متری روستای مراغ 2600 متر و با دکل مخابراتی روستای نخل‌میر نیز 2400 متر است. به همین دلیل برقراری ارتباط با تلفن همراه در روستای جاونی همیشه مقدور نیست. 

فرماندار بندر لنگه در این‌باره به همشهری گفت: قرار است به زودی به همه روستاهای بخش شیبکوه که در اطراف مسیر خطوط انتقال فیبر نوری بندر چارک واقع شده‌اند، تلفن ثابت اختصاص یابد.  

«علی نیکویی» افزود: به زودی مدیر شرکت مخابرات بندر لنگه از این مناطق به‌ویژه روستای جاونی سرکشی خواهد کرد تا در مورد حل مشکلات مخابراتی روستاهای بخش شیبکوه تصمیم لازم اتخاذ شود. 

فرماندار بندر لنگه در ادامه بیان کرد: قرار است طرح‌های خدمات‌رسانی در بندر لنگه متحول شود به همین دلیل از مسئولان و دستگاه‌های مرتبط درخواست می‌کنم تلاش روزافزونی برای رفع مشکلات مردم انجام دهند.

این خبر را به اشتراک بگذارید