• جمعه 21 دی 1403
  • الْجُمْعَة 10 رجب 1446
  • 2025 Jan 10
دو شنبه 17 تیر 1398
کد مطلب : 64535
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/25DM
+
-

صفر تا صد سیلوی گندم در قاب تصویر

منطقه 16

برای بازدید از سیلوی تهران باید وقت کافی بگذارید. هر قسمت از آن جاذبه خودش را دارد. نمی‌توان با بی‌تفاوتی از کنارشان عبور کرد. در گزارش تصویری زیر مختصری از بخش‌های فعال و غیر‌فعال سیلوی تهران را معرفی کرده‌ایم.

آزمایشگاه مرکزی غلات


اینجا آزمایشگاه تخصصی غلات است. کارشناسان با دقت و حساسیت زیاد کیفیت و کمیت محصولات را رصد می‌کنند. در اینجا درجه رطوبت و خلوص گندم با ابزار و وسایل ویژه اندازه‌گیری می‌شود. اگر محصولی این شاخصه‌ها را نداشته باشد اجازه تخلیه به راننده داده نمی‌شود و بار همان‌طور برگردانده می‌شود.

باسکول و تعیین وزن 

پس از اینکه بارخودروها از لحاظ کیفیت و کمیت مورد تأیید کارشناسان آزمایشگاه سیلو قرار می‌گیرد، خودرو‌ها به نوبت روی باسکول رفته تا وزن دقیق بارشان مشخص شود تا به محل تخلیه هدایت شوند. کارشناسان این قسمت از تفاضل وزن خودرو‌ها، قبل و بعد از تخلیه، مقدار وزن بارشان را به دست می‌آورند.

کندوهای گندم

شاید تا پیش از این فکر می‌کردیم که کندو فقط برای زنبور و تولید عسل است، اما در سیلوی تهران کندوهای بسیاری وجود دارد که مخزن و انبار گندم با درجه‌بندی‌های مختلف است. برای اینکه گندم انبار شده در کندوها دچار فساد و خرابی نشود، کارگران در زمان معین به داخل کندوها هوا تزریق می‌کنند. سیلوی تهران ظرفیت نگهداری 64 هزار تن گندم را دارد.

واگن خانه

تا 50 سال قبل اینجا به ریل خط راه‌آهن تهران‌ـ اهواز متصل بود. بار گندم از طریق قطارهای باربری به سیلوی تهران منتقل می‌شد. اکنون محل واگن خانه به ساختمانی متروکه تبدیل شده وکاربردی به جز فیلمبرداری برای ساخت فیلم و سریال ندارد. قسمت‌هایی از فیلم شهرزاد در این محل تولید شده است.
 

این خبر را به اشتراک بگذارید