• چهار شنبه 26 دی 1403
  • الأرْبِعَاء 15 رجب 1446
  • 2025 Jan 15
سه شنبه 17 بهمن 1396
کد مطلب : 6351
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/pQ7V
+
-

سخنگوی وزارت بهداشت به همشهری گفت:

پیشنهاد عدم‌افزایش تعرفه‌های پزشکی در صحن مجلس رأی نیاورد

تعرفه
پیشنهاد عدم‌افزایش تعرفه‌های پزشکی در صحن مجلس رأی نیاورد

 

معصومه حیدری پارسا/ خبرنگار

 

 طبق قانون باید قبل از آغاز سال جدید تعرفه‌های پزشکی در شورای‌عالی بیمه بررسی شوند و قبل از تصویب بودجه، تکلیف تعرفه‌های پزشکی هم مشخص شود. بر این اساس وزارت بهداشت، نظام پزشکی و شورای‌عالی بیمه این اقدام را در آبان‌ماه انجام دادند و پیشنهادهای‌شان را برای بررسی نهایی ارسال کردند اما قبل از تعیین‌تکلیف بودجه نه‌تنها تکلیف تعرفه‌ها از سوی شورای‌عالی بیمه مشخص نشد بلکه مصوبه‌ای در این‌باره در کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی ارائه شد که این تعرفه‌ها ثابت بماند. البته به گفته سخنگوی وزیر بهداشت این پیشنهاد روز گذشته در صحن مجلس رأی نیاورد و مجدد به کمیسیون تلفیق برای بررسی بیشتر ارجاع شد.

ایرج حریرچی درباره تعیین تکلیف تعرفه‌های پزشکی سال ۹۷ و نظر وزارت بهداشت درباره ثابت ماندن تعرفه‌ها به همشهری گفت: «در این زمینه بحث‌های متعددی مطرح شده است. طبق قانون باید قبل از آغاز سال جدید تعرفه‌ها در شورای‌عالی بیمه بررسی شوند و قبل از تصویب بودجه، تکلیف تعرفه‌های پزشکی مشخص شود. براین اساس وزارت بهداشت، نظام پزشکی و شورای‌عالی بیمه این اقدام را در آبان‌ماه انجام دادند و پیشنهادهای‌شان را ارسال کردند اما قبل از تعیین تکلیف بودجه، تکلیف تعرفه‌ها از سوی شورای‌عالی بیمه مشخص نشد و مصوبه‌ای در این‌باره در کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی ارائه شد و مجلس قصد دارد راسا در این زمینه تصمیم‌گیری کند.»

ایرج حریرچی گفت: «البته این پیشنهاد روز گذشته در صحن مجلس رأی نیاورد و مجدد به کمیسیون تلفیق ارجاع شد. انتظار می‌رود مجلس با توجه به مصوبات قبلی در مورد تعرفه‌ها اقدام کند. به هر حال آنچه را که مجلس در ارتباط با تعرفه‌ها تصمیم‌گیری خواهد کرد قابل اجرا خواهد بود» وی درباره اینکه ثابت ماندن تعرفه‌ها چه تأثیری خواهد داشت، افزود: ما نیز نظرمان را در کمیسیون تلفیق بیان کرده‌ایم و نماینده دولت نیز نظرش را مطرح کرده است. برای اینکه مراکزمان را بتوانیم بچرخانیم قاعدتاً‌ مطابق تورم باید افزایش تعرفه را داشته باشیم. باید توجه کرد که قسمت عمده هزینه‌های سلامت در حوزه نیروی انسانی است و ما باید طبق قانون کار حقوق کارکنانمان را پرداخت کنیم. از طرفی بیمارستان مخارجش تابع تغییر قیمت سوخت، ‌مواد غذایی و... است. از طرفی سال آینده حتما میزانی از تورم عمومی در کشور وجود دارد. حال برای اینکه بتوانیم در زمینه هتلینگ بیمارستان‌ها را بچرخانیم و حقوق نیروی انسانی را پرداخت کنیم باید رشد تعرفه متناسب با تورم باشد که این موضوع اخیرا در مجلس مطرح شده است.

 

 

پرونده پزشکی آیت‌الله هاشمی شاهرودی

ایرج حریرچی همچنین روز گذشته در نشست خبری در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه گفته شده آیت‌الله شاهرودی در یک جراحی داخل کشور دچار مشکل و کلیه ایشان به اشتباه خارج شده و به همین دلیل برای درمان به خارج از کشور رفتند، افزود: ما در مورد سلامت افراد سیاسی، هنرمندان و افراد فرهنگی، ورزشی و مورد علاقه عموم مردم درصورتی که خانواده یا خودشان بخواهند صحبت می‌کنیم. البته در جریان جزئیات سلامت ایشان هستیم ولی موضوع را باید خانواده ایشان مطرح کنند، همچنین با گروه پزشکان خود تبادل نظر و اگر لازم دیدند مسئله را مطرح می‌کنند. خانواده و گروه تخصصی مربوطه (پزشکان معالج مشاورین پزشکی و وزارت بهداشت) می‌تواند در این زمینه اظهارنظر کند. نقل قول موردی توسط افرادی که اطلاعات دقیق ندارند خیلی به مصلحت نیست. همچنین او در مورد شیوع آنفلوآنزای فصلی گفت: امسال به غیراز یک مورد آنفلوآنزا که مربوط به پرندگان بود (مرغ‌های تخمگذار) مورد حادی نداشتیم؛ اگر چه شیوع آن با سال قبل متفاوت بود. با این حال افراد دارای سیستم ایمنی ضعیف همچون بیماران مبتلا به سرطان، نقص ایمنی، کودکان و سالمندان لازم است واکسیناسیون لازم در این زمینه را انجام دهند. البته برای سایر افراد نیز تزریق واکسن آنفلوآنزا مشکلی ندارد.

این خبر را به اشتراک بگذارید