• دو شنبه 8 بهمن 1403
  • الإثْنَيْن 27 رجب 1446
  • 2025 Jan 27
سه شنبه 27 فروردین 1398
کد مطلب : 52690
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/kkwN
+
-

خسارت سیل به روستاهای جنوب‌شرق

6 روستای کرمان در شهرهای فاریاب، قلعه‌گنج و ارزوئیه تخلیه شدند

سیل
خسارت سیل به روستاهای جنوب‌شرق

بارندگی‌ها در 3 استان جنوب شرقی یعنی کرمان، سیستان و بلوچستان و هرمزگان خساراتی به بار آورد که روستاهای این استان‌ها به ویژه زمین‌های کشاورزی بیشتر خسارت دیدند. بارندگی و سیلاب حتی به بناهای تاریخی نیز رحم نکرد و آن‌ها را به مخاطره انداخت. اما ستاد مدیریت بحران در هر 3 استان  به دنبال کنترل و هدایت مناسب رواناب‌ها هستند تا مردم آسیب کمتری ببینند.
 

تخریب جاده‌ها و پل‌ها در کرمان


بارش باران خسارت‌هایی را به استان کرمان وارد کرد، اما در این میان روستاها آسیب بیشتری دیدند به طوری که 6 روستای استان در شهرهای فاریاب، قلعه‌گنج و ارزوئیه تخلیه شدند. دیروز نیز بارش باران مدارس نرماشیر را به تعطیلی کشاند. بارندگی به منازل مسکونی و زمین‌های کشاورزی برخی روستاهای استان خسارت وارد کرد. این در حالی است که راه ارتباطی بسیاری از روستاها مسدود شد و حتی چند روستا نیز تخلیه شدند. 
«محمدجواد فدائی»، استاندار کرمان، درباره آخرین وضعیت بارش‌ها در استان گفت: در همه شهرستان‌های استان بارش باران را داشته‌ایم و برخی جاده‌های روستایی مسدود و برق بعضی روستاها قطع شده است. 

فدائی افزود: نیروها آماده و در حال رفع مشکلات هستند. ضمن این‌که مجبور به جابه‌جایی اهالی چند روستا شدیم. در شهرستان ارزوئیه 2روستا دچار رانش شدند که کمک برای حل مشکلات ادامه دارد. 
استاندار گفت: بارش باران خسارت‌ها و مشکلاتی را در سطح استان به وجود آورده، اما خیلی جدی نیست و خسارت جانی تاکنون نداشته‌ایم. وی افزود: برخی جاده‌ها و برخی پل‌ها تخریب شده و نیروهای راهداری مشغول ترمیم هستند. با توجه به این‌که از قبل در استان آمادگی وجود داشت و برخی مسیل‌ها لایروبی و زیر پل‌ها تخلیه شده بود، مشکل زیادی به وجود نیامده است. فدائی به مردم توصیه کرد از مسیل‌ها و حریم رودخانه‌ها فاصله بگیرند. 


آب‌گرفتگی و سیل به روستاهای زرند خسارت وارد کرد

فرماندار زرند نیز گفت: بارش‌هایی که در شهرستان زرند آغاز شده موجب سیلابی شدن و آب‌گرفتگی و خسارت به برخی روستاهای این شهرستان شد.  «حبیب‌الله خنجری» افزود: بارندگی بیشترین خسارت را به منازل مسکونی و زمین‌های کشاورزی بخش یزدان‌آباد و روستاهای جلال‌آباد، گلشن و چاه غلامعلی وارد کرده است. وی گفت: همچنین 12 رشته قنات نیز در منطقه شعبجره شهرستان زرند به علت ورود سیلاب مسدود شده است و خسارات کلی پس از فروکش کردن بارش‌ها باید بررسی شود. 

وی افزود: همچنین مسیر زرند به راور و کوهبنان به دلیل ریزش کوه و انحراف آب مسدود شد که با تلاش راهداری بازگشایی شده است. 
خنجری تاکید کرد: با توجه به طغیانی شدن رودخانه‌ها، افراد به محل مسیل‌ها نزدیک نشوند و از تردد غیرضروروی در محورهای شهرستان زرند تا پایان بارندگی خودداری کنند. 


تخلیه 2 روستا در زرند 

فرماندار زرند همچنین از تخلیه 2 روستا در شهرستان زرند خبر داد و افزود: در جلال‌آباد خانه‌هایی را که در مسیر سیل قرار دارند، تخلیه می‌کنیم. 
وی افزود: آب‌های سطحی و رواناب‌هایی که به داخل شهر زرند رسیدند، در حال حاضر کنترل شده است. 


ارتباط 30 روستا در فاریاب قطع شد

فرماندار فاریاب نیز گفت: سیلاب راه ارتباطی 30 روستای این شهرستان را با جمعیت 10 هزار نفر مسدود کرد. 
 «علی نیکنفس» افزود: اعضای ستاد بحران در این مناطق حضور دارند و با فروکش کردن سیلاب عملیات بازگشایی این مسیرها انجام می‌شود. 
وی از شکستن سیل‌بند مجاور روستاهای جمال‌آباد و حورچاه‌بگی در فاریاب خبر داد و گفت: 60 خانوار نزدیک این سیل‌بند به مناطق امن منتقل شدند و این منطقه تخلیه شد. 
رئیس ستاد بحران فاریاب افزود: طبق ارزیابی دهیاران و بخشداران تاکنون در این مناطق خسارت جانی گزارش نشده است. 


آب‌گرفتگی 3 روستای شهرستان روبار جنوب

نماینده مردم 5 شهرستان جنوبی استان کرمان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به  تخلیه 3 روستای شهرستان فاریاب در پی شدت گرفتن بارش‌ها در این منطقه عنوان کرد: در شهرستان رودبار جنوب نیز 3 روستا دچار آب‌گرفتگی شده‌اند که آب آن‌ها در حال تخلیه شدن است. 

 «احمد حمزه» افزود: در پی بارش‌های روز گذشته در جنوب استان، خساراتی به مزارع کشاورزی و جاده‌های جنوب استان کرمان وارد شده است. 
حمزه به این خسارات نیز اشاره و تاکید کرد: در شهرستان فاریاب، رودبار و کهنوج گزارشی از خسارت جزئی به منازل به دلیل آب‌گرفتگی را داشتیم و همچنین به مزارع کشاورزی نیز خسارات جزئی وارد شده که در حال ارزیابی این میزان خسارت هستیم. 


100 خودرو در محاصره سیل راور گرفتار شدند

فرماندار راور نیز گفت: طغیان رودخانه و حجم گسترده آب و تخریب پل از طرف دیگر موجب محاصره 100 خودرو در سیلاب محور ارتباطی راور - دیهوک در شمال استان کرمان به مشهد شد. 
 «مالک اژدری» افزود: امکان تردد خودرو‌ها در کیلومتر 65 محور راور - دیهوک (مشهد) به علت انسداد 2 سمت جاده وجود ندارد. 
فرماندار راور عنوان کرد: غذا، پتو، نایلون، چادر و وسایل گرمایشی مورد نیاز خودروهای گرفتار در محاصره سیلاب از طریق جمعیت هلال احمر تأمین و با خودروهای راهداری ارسال شد. 
وی ادامه داد: با وجود حجم بسیار فراوان آب روی جاده احتمال مسدود ماندن مسیر راور - دیهوک طی روزهای آینده وجود دارد. 


خسارت بارندگی به برخی بناهای تاریخی کرمان

مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان کرمان گفت: بارندگی‌ روزهای اخیر به برخی بناهای تاریخی در شهرستان‌های راور، زرند، بافت و شهربابک خسارت وارد کرده است. 
به گزارش فارس «غلامرضا فرخی» اظهار کرد: بارندگی روزهای اخیر منجر به فرسایش اندود پشت‌بام‌های تعدادی از بناهای مناطق مختلف این استان شده است و هم‌اکنون تیمی از کارشناسان این اداره کل برای بررسی و ارزیابی خسارات واردشده به آثار تاریخی به شهرستان‌های استان اعزام شده‌اند. 
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان کرمان حفاظت از آثار ارزشمند تاریخی را اولویت این اداره کل دانست و گفت: طی روزهای گذشته تعدادی از کارگاه‌های مرمت به علت بارش شدید باران تعطیل شد که اکنون فعالیت خود را از سر گرفته‌اند. 
 «منیره ستارزاده»، مدیر پایگاه قنوات ثبت جهانی اکبرآباد و قاسم‌آباد بم نیز اظهار کرد: در بازدید از وضعیت قنوات در شرایط جوی فعلی، به‌دلیل موقعیت قرارگیری قنات‌ها در شهر و هدایت آب‌های روان به داخل جوی‌ها تاکنون خطری قنوات ثبت جهانی را تهدید نکرده است.

 

سیلاب 11 مسیر ارتباطی سیستان و بلوچستان را بست


فرمانده پلیس راه جنوب سیستان و بلوچستان گفت: طغیان رودخانه‌های محلی از روزهای یکشنبه و دوشنبه سبب مسدود شدن 11 مسیر ارتباطی در جنوب استان سیستان و بلوچستان شد. این موضوع همچنین تعطیل شدن مدارس 11 شهرستان این استان را به همراه داشت.  از سویی دیگر بسیاری از روستاها نیز آسیب دیدند.
 «رضا فلاح»، مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان کرمان، نیز با اشاره به سرکشی و ارزیابی 71 روستا و شهر گفت: نجاتگران و امدادگران این جمعیت فقط در روز یکشنبه به 3905 نفر (818 خانوار) در سیل شهرستان‌های کرمان امدادرسانی کردند. 

به گزارش ایرنا، سرهنگ «یداله ستوده» درباره وضعیت راه‌ها‌ی استان گفت: روز دوشنبه بر اثر جاری شدن سیل، مسیر اسپکه - فنوج، نیکشهر - بنت، چاهان - زرآباد، ایرانشهر - مهرستان، دلگان - زهکلوت، ایرانشهر- خیرآباد، فنوج - رمشک، دلگان - ایرانشهر، قصرقند - نیکشهر، بزمان - دلگان و جلگه- ایرانشهر مسدود است. تا لحظه تنظیم این گزارش بازگشایی این مسیرها از سوی نیروهای راهداری ادامه داشته است. 
وی افزود: با توجه به بارندگی‌های شدید و لغزنده بودن جاده‌ها رانندگان در سایر مسیرهای ارتباطی جنوب سیستان و بلوچستان با احتیاط رانندگی کنند. 

مدیر کل هواشناسی سیستان و بلوچستان گفت: همان‌طور که انتظار می‌رفت دیروز، دوشنبه، فعالیت سامانه بارشی در سیستان و بلوچستان به اوج خود رسید و حداقل 140 نقطه استان را فرا گرفت که در نتیجه این فعالیت برخی رودخانه‌های محلی و معابر شهرها و روستاهای استان دچار آب‌گرفتگی شدند. «حسن حیدری» افزود: این سامانه به لحاظ پوشش مکانی و‌ هم به لحاظ شدت ریزشی قوی ظاهر شد و ریزش‌های متوسط تا سنگین در پی داشت به طوری‌که میزان بارش‌ها در 30 ایستگاه هواشناسی و باران‌سنجی سیستان و بلوچستان به 30 میلی‌متر و بیشتر از آن رسید. 

مدیر کل هواشناسی سیستان و بلوچستان افزود: از 17 ایستگاه بارش‌های 40 میلی‌متر و بیشتر از آن گزارش شده که بارش‌های 7 ایستگاه 50 میلی‌متر و بیش از آن بوده است. 
حیدری ادامه داد: اگرچه وقوع این بارش‌ها منجر به سیلابی شدن برخی معابر و رودخانه‌های شهرستان‌های سیستان و بلوچستان شد، با توجه به کسری بارش و وضعیت منابع آبی استان، بارندگی‌های کنونی تا حدودی به تقویت سفره‌های آب زیرزمینی و مخازن سدها کمک می‌کند؛ هرچند نمی‌تواند خشکسالی‌های گذشته را جبران کند. 


بارش‌ها در هیچان نیکشهر سبب سیلاب شد

ریزش ۸۶ میلی‌متر باران در روستای هیچان و ۵۰ میلی‌متری در شهر نیکشهر واقع در جنوب سیستان و بلوچستان سبب جاری شدن سیلاب و طغیان رودخانه‌های فصلی شده است. 
«صاحب‌گل صالحی»، فرماندار نیکشهر، افزود: تمام رودخانه‌های فصلی نظیر کشیک، ملوران، رشکی، گُنگ، آهوران، لاشار، تنگ سرحه، گرگان نکهچ و بنت طغیان کرده‌اند. 
صالحی گفت: با تمهیدات انجام‌شده علی‌رغم بارندگی شدید و سیلاب تاکنون هیچ خسارت مالی و جانی گزارش نشده است. 

وی گفت: سوخت، نان، موادغذایی و تمام نیاز‌های شهروندان روستایی و شهری تامین شده و هیچ مشکلی در این باره وجود ندارد. صالحی با بیان این‌که برق و تلفن نقاط شهری و روستایی نیکشهر وصل است و تاکنون مشکلی در این زمینه به وجود نیامده است، افزود: اعضای شورای اداری و مدیریت بحران شهرستان در حال آماده‌باش هستند و هرگونه خسارت و مشکل احتمالی را رسیدگی و امدادرسانی خواهند کرد. 


آماده‌باش مراکز بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایرانشهر 

رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی ایرانشهر با بیان این‌که ۷۵ پایگاه اورژانس و 5 بیمارستان آماده ارائه خدمات به سیل‌زدگان هستند گفت: تمام مراکز بهداشتی درمانی این دانشگاه در آماده‌باش کامل هستند. 
«محمدمهران امینی‌فرد» افزود: 3 نشست مدیریت بحران تاکنون در حوزه علوم پزشکی ایرانشهر برگزار شده است. 

وی ادامه داد: کار خدمت‌رسانی به بیماران و مراجعه‌کنندگان در تمامی مراکز بهداشتی و درمانی سطح دانشگاه علوم پزشکی ایرانشهر انجام می‌شود و هیچ‌گونه خللی در روند خدمات‌رسانی تاکنون به وجود نیامده است. 

رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی ایرانشهر در خصوص تأمین اقلام دارویی و تجهیزات پزشکی مراکز درمانی گفت: ذخیره دارویی و تجهیزات پزشکی در مراکز درمانی انجام شده و در این مورد مشکلی وجود ندارد. 
وی به اقدامات و هماهنگی‌های لازم برای ارائه خدمات به مادران باردار ساکن در مناطق مستعد سیل و بحران گفت: ۱۸ مادر باردار تاکنون توسط خودرو‌های این دانشگاه به مناطق مستعد و به دور از خطر انتقال یافته‌اند و کار امداد‌رسانی به این افراد در حال انجام است. 
 

گذر موفق هرمزگان از سیل


مسئولان از عادی بودن وضعیت شهرستان‌های هرمزگان پس از بارش‌های شدید اخیر و جاری شدن سیلاب خبر می‌دهند. به گفته آنها وضعیت شهر بندرعباس پس از بارندگی‌های اخیر به حال عادی برگشته‌ است و به جز آب‌گرفتگی‌های جزئی در برخی خیابان‌ها و معابر مشکل خاصی در شهر وجود ندارد. به گزارش همشهری، بارندگی‌های اخیر در هرمزگان نمومه قابل تاملی از مدیریت بحران و به کار گرفتن به موقع نیروی انسانی و تجهیزات، همچنین اعتماد به پیش‌بینی‌های انجام‌شده بود. یکی از مهم‌ترین این نکات، هماهنگی و همکاری مناسب میان دستگاه‌های عضو ستاد مدیریت بحران استان بود که سبب شد وضعیت هرمزگان در زمان بارندگی به خوبی مدیریت شود. «فریدون همتی»، استاندار هرمزگان، به طور منظم و از نزدیک اقدامات را مورد بررسی قرار داد و در تماس تلفنی با فرمانداران نیز از وضعیت شهرستان‌ها مطلع شد و دستورات لازم را صادر کرد.  یکی از نکات جالب توجه در بارندگی اخیر در شهر بندرعباس کنترل و هدایت مناسب رواناب‌ها و عدم آب‌گرفتگی گسترده در خیابان‌ها و معابر شهر است.  همچنین از ورود سیل به منازل روستایی سیریک جلوگیری شد. اما هنوز آسیب سیل در برخی روستاها مشهود است.


رفع آب‌گرفتگی 12 منزل در شهر

 «حمیدرضا حیدری‌‌پوری»، مدیر بحران و پدافند غیرعامل شهرداری بندرعباس، در دومین روز بارش‌ها به ایرنا گفته بود: 12 منزل در محله‌های نخل ناخدا و خواجه عطای این شهر که در پی بارش باران دچار آب‌گرفتگی شده بودند، رفع شد. وی ادامه داد: اهالی این منازل در مدت آب‌گرفتگی و عملیات تخلیه در مکان‌های مطمئن مستقر شدند و نیروهای امدادی در مکان‌ها و معابری که احتمال آب‌گرفتگی در آن وجود داشت، مستقر شده و موارد را به موقع مدیریت و امداد‌رسانی کردند. 

مدیر بحران و پدافند غیرعامل شهرداری بندرعباس اضافه کرد: در این مدت نیروهای آتش‌نشانی در آمادگی کامل قرار داشتند. همچنین تیم‌های بحران در این مدت ماموریت‌های محوله را با موفقیت به انجام رساندند. افزون بر یک‌هزار نفر از نیروهای شهرداری در شرایط بارانی مشغول کمک و خدمات‌دهی به شهروندان بودند. 


آمادگی 41 دستگاه ماشین‌آلات سنگین

 «عباس سعدینی»، معاون امور معادن و صنایع معدنی سازمان صنعت، معدن و تجارت هرمزگان، نیز گفته بود: 41 دستگاه ماشین‌آلات سنگین برای مقابله با سیل و آب‌گرفتگی معابر از سوی این سازمان در اختیار ستاد مدیریت بحران بندرعباس قرار گرفت. وی افزود: ماشین‌های سنگین شامل 20 دستگاه ماشین‌آلات معدنی، 3 دستگاه بیل مکانیکی و 18 دستگاه لودر است که در چند روز اخیر ستاد مدیریت بحران بندرعباس، دهیاران، بخشداران منطقه و مدیریت امور رودخانه‌های شرکت آب منطقه‌ای هرمزگان از آن بهره‌‌مند شدند. 

وی بیان کرد: با اعلام ستاد مدیریت بحران هرمزگان، معدن‌کاران بخش خصوصی برای خدمات‌رسانی و لایروبی خورهای مرکز استان و شهرستان‌ها اعلام آمادگی کردند و اقدامات اولیه را انجام دادند. 
این مسئول ادامه داد: بخش خصوصی در شهرستان‌های هرمزگان نیز با ارسال ماشین‌آلات معدنی و اقدام به موقع برای حل مشکلات مردم، لایروبی و حفاری خورها و جلوگیری از طغیان رودخانه‌ها تلاش کردند. ایجاد و تقویت سیل‌بندها اقدامات مهم و برجسته‌ای از سوی آنان بود که جای قدردانی دارد. 


جلوگیری از کمبود سوخت

یکی از مشکلات احتمالی در مواقع بحران کمبود سوخت و افزایش تقاضای آن است. «علیرضا صفا‌ایسینی»، مدیر کل مدیریت بحران استانداری هرمزگان، در این باره اعلام کرد: در هیچ جایگاه سوختی مشکل تامین سوخت نداریم. وی بیان کرد: فعالیت سامانه بارشی روزهای اخیر که بیشتر در مناطق شرقی گسترش داشت موجب آب‌گرفتگی در معابر شد. رودخانه‌های فصلی در برخی نقاط روستایی سیلابی شدند اما علی‌رغم آنچه انتظار داشتیم مشکل خاصی پیش نیامد. 

مدیر کل مدیریت بحران و حوادث غیرمترقبه استانداری هرمزگان تصریح کرد: مردم به محض وقوع حادثه طبیعی به جایگاه‌های سوخت مراجعه می‌کنند. این موضوع باعث بروز مشکلاتی می‌شود. اما با توجه به اعلام شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی، هیچ‌گونه مشکل و کمبود سوخت در استان هرمزگان ایجاد نشد. سوخت کافی در مخازن تمام جایگاه‌های سوخت موجود بود. وضعیت از سوی شرکت نفت به صورت مرتب رصد می‌شد. 

علاوه بر همه این موارد دستور و تأکید استاندار هرمزگان برای لایروبی و پاک‌سازی خورها و مسیل‌های بندرعباس پیش از آغاز بارندگی‌ها باعث شد آب‌گرفتگی معابر در این شهر به شدت کاهش یابد. بارندگی‌ها موجب شده آب و هوای متبوع بهاری در بندرعباس حاکم شود. مردم پس از کاهش بارش باران، با حضور در شهر به‌ویژه ساحل بندرعباس، از آب و هوای بهاری لذت بردند.


خروج گل‌ولای از منازل روستایی 

با جاری شدن رودخانه‌های فصلی چندین روستای شهرستان سیریک در معرض خطر سیل قرار گرفته بود که در پی اعلام این خبر «ایرج حیدری»، سرپرست معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری هرمزگان، با عزیمت به این شهرستان در شرق استان از نزدیک در جریان اقدامات پیشگیرانه برای جلوگیری از ورود سیلاب به منازل مسکونی اهالی روستاها قرار گرفت. وی درباره آخرین وضعیت روستاهای در معرض سیل این شهرستان گفت: تمام دستگاه‌های خدمات‌رسانی شامل راهداری، هلال احمر، سپاه، دهیاری‌ها، شهرداری‌ها و نیروهای مردمی با مدیریت فرماندار شهرستان برای به حداقل رساندن خسارت‌های سیلاب تلاش کردند؛ همچنین ماشین‌آلات سنگین مورد نیاز برای احداث سیل‌بند به روستاهای در معرض خطر اعزام شد.

این خبر را به اشتراک بگذارید