گردشگری لرستان روی ریل توسعه
قطار گردشگری لرستان 29 اسفند امسال افتتاح میشود
فاطمه حافظی| دورود - خبرنگار:
پس از مدتها صحبت درباره جاذبههای گردشگری و تاریخی فراوان لرستان، بالاخره ایدههایی برای جذب گردشگر در این استان اجرایی شد. هفته گذشته طرحی با عنوان قطار گردشگری افتتاح شد تا با استفاده از ظرفیت ریلی استان، گردشگران از بهترین مراکز گردشگری و شاهکار مهندسی ریلی ایران بازدید کنند و مناطقی از سوی گردشگران دیده شود که نمونه آن در هیچ کجای دنیا وجود ندارد.
راهآهن لرستان از طرفی در منطقهای کوهستانی و پرپیچ و خم ساخته شده و به همین دلیل جذابیتهای خاص خود را دارد. از سوی دیگر، لرستان سرزمین بکر در غرب ایران است که طبیعت آن همه را مسحور میکند. با توجه به این نکات، راهاندازی قطار گردشگری میتواند در جذب گردشگر و ایجاد درآمد برای استان مفید باشد.
خبر راهاندازی این قطار هفته گذشته از سوی رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور در محل دائمی نمایشگاه بینالمللی تهران اعلام شد و قرار است 29 اسفند راهاندازی شود.
عامل توسعه استان
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور هفته گذشته با اشاره به ظرفیتهای گردشگری لرستان گفت: لرستان در زمینه گردشگری دارای ظرفیتهای فراوانی است. باید از این ظرفیتها بهرههای لازم را برد و برنامههای ویژهای را در نظر گرفت. «علیاصغر مونسان» افزود: قطار گردشگری لرستان عامل توسعه گردشگری منطقه خواهد بود. دولت نیز در این مورد حمایتهای لازم را به عمل خواهد آورد.
وی درباره ایجاد زیرساختها در مناطق گردشگری اظهار کرد: ایجاد زیرساختها عمدتا بر دوش بخشهای غیردولتی است اما دولت از محل صندوق توسعه ملی منابع مورد نیاز بخش خصوصی را تامین خواهد کرد.
شنیدن سوت قطار در استان
نماینده دورود و ازنا در مجلس شورای اسلامی نیز در این زمینه میگوید: لرستان به واسطه برخورداری از جاذبههای بکر و ناشناخته یکی از مهمترین نقاط گردشگری کشور است که تاکنون نتوانستهایم از این موهبت الهی به درستی استفاده کنیم. به همین دلیل همه ما اعم از مردم و مسئولان باید دست در دست هم تلاش کنیم که این استان به جایگاه واقعی خود یعنی تبدیل شدن به یکی از مقاصد گردشگری داخلی و خارجی تبدیل شود.
«مجید کیانپور» با اشاره به ضرورت معرفی جاذبههای طبیعی و گردشگری لرستان به سایر هموطنان و گردشگران داخلی و خارجی میافزاید: به همین دلیل طرح قطار گردشگری لرستان آماده اجرا شده است. سوت نخستین قطار گردشگری لرستان پیش از نوروز امسال در استان به صدا درمیآید. این قطار مسیری 74 کیلومتری را طی میکند.
اهداف طرح
مجری طرح قطار گردشگری لرستان نیز در این زمینه میگوید: اولین قطار گردشگری لرستان 4 واگن و 368 صندلی دارد. «حامد خلیلی» میافزاید: این قطار با هدف جذب گردشگر و از همه مهمتر سرمایهگذار به استان طراحی و اجرا شده است، زیرا معتقدیم لرستان ظرفیتهای بیشماری در زمینه گردشگری دارد که باید از آنها به نحو احسن بهره برد. وی توضیح میدهد: هر مسافر و گردشگری که به استان وارد شود و اقامت کند، اتفاق مهمی تلقی میشود چراکه آورده اقتصادی برای استان به دنبال دارد. افراد در سفر هزینه میکنند و همین موضوع به راحتی درآمد اقتصادی برای استان دارد.
خلیلی در مورد دیگر اهداف این پروژه اظهار میکند: در حال حاضر بزرگترین پروژه برای جذب گردشگر همین قطار است که با استفاده از آن میتوان مسیری ریلی را که نمونه آن در جهان اندک است، به گردشگران نشان داد. این قطار یک طرح درآمدزای بسیار خوب برای استان است و برای بیش از 100 نفر شغل ایجاد میکند.
مسیر پیشبینیشده
خلیلی در مورد مسیرهای این قطار توضیح میدهد: مبدا حرکت این قطار دورود است و 14 ایستگاه برای توقف دارد. یکی از مزیتهایش هم این است که در فاصله بین 2 ایستگاه - که به آن «بلاگ» گفته میشود - توقف دارد.
وی میافزاید: قطار گردشگری لرستان از ایستگاه دورود به سمت ایستگاه چمچیت (بازدید از آبشار آبگرمه) به سمت آبشار عیدانه و سپس بیشه حرکت میکند. بعد از آن به ایستگاه 501 (بازدید از روستای آبشبان) و سپس ایستگاه 503 یا همان قاب عکس سهوجهی میرسد. این ایستگاه به گونهای است که مسافر در حالت ایستاده 2 تونل، یک پل و یک آبشار را همزمان میبیند.
خلیلی عنوان میکند: این قطار در گام بعدی به ایستگاه سپیددشت میرسد که به دلیل شکل هندسی و پیچهایی که در مسیر وجود دارد، از آن به عنوان شاهکار مهندسی ریلی کشور یاد میشود. در ادامه مسیر ایستگاه چم سنگر، ایستگاه کشور و بازدید از جاذبههای ایستگاه و چشمه آب گوگرد تعریف شده است. بعد از آن قطار به ایستگاه 538 میرسد که این ایستگاه نیز دارای صخرههای باستانی محل زندگی پرندگان است.
وی همچنین درباره مسیر برگشت این قطار توضیح میدهد: در مسیر برگشت به پل آب مامون میرسیم که در آنجا موسیقی محلی و بازارچههایی برای عرضه تولیدات و محصولات روستایی و صنایع دستی ایجاد شده است، سپس به ایستگاه دورود میرسیم.