• چهار شنبه 26 دی 1403
  • الأرْبِعَاء 15 رجب 1446
  • 2025 Jan 15
چهار شنبه 23 آبان 1397
کد مطلب : 37446
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/kVM5
+
-

اردبیل پیر می‌شود

شهر
اردبیل پیر می‌شود




جمعیت استان اردبیل به سمت پیری حرکت می‌کند و به گفته مدیر کل ثبت احوال اردبیل، طی 2 دهه آینده جمعیت سالمندان این استان بیش از سه‌برابر افزایش خواهد یافت. به گزارش همشهری، «اسد حسن‌زاده» با اشاره به رشد فزاینده جمعیت سالمندی در کشور عنوان کرد:‌ در سال‌های اخیر و در یک فرایند تدریجی آمارهای جمعیتی نشان می‌دهد که شرایط سالمندی در استان اردبیل در حال شکل‌گیری است.

وی افزود: در سال‌های اخیر خانواده‌ها به حفظ تعادل نهاد خانواده خود از لحاظ جمعیتی و تعداد آن با توجه به شرایط اقتصادی اهتمام بیشتری داشته‌اند.
وی به ضرورت تدابیر لازم در ارائه خدمات به جامعه سالمندان اشاره و تاکید کرد: دستگاه‌های متولی باید به نحوی برنامه‌ریزی کنند تا جمعیت سالمند از خدمات مناسب رفاهی بهره‌مند شوند. ما در قالب شورای راهبردی جمعیت استان باید برنامه‌ریزی‌هایی را در افق بلندمدت انجام دهیم تا از جهات مختلف در آینده در بحث سالمندی و افزایش جمعیت در این زمینه دچار مشکلات و غافلگیری نشویم.

«علی نواداد» معاون سیاسی امنیتی استاندار اردبیل هم با اشاره به اهمیت موضوع جمعیت اظهار کرد: باید برنامه‌ریزی برای ۲۰ سال آینده در خصوص جمعیت سالمندان به صورت مدون و مشخص انجام گیرد و بی‌توجهی در این خصوص باعث ایجاد مشکلات عدیده‌ خواهد شد.

«شهرام سیف‌نژاد» کارشناس دانشگاه علوم پزشکی اردبیل هم با نگاهی متفاوت به جمعیت سالمندان استان اظهار کرد: افزایش نرخ سالمندان به لحاظ در نظر گرفتن امید به زندگی آمار خوبی به نظر می‌رسد، چراکه مبین خدمات‌رسانی بهداشتی و درمانی بهتر در بین مردم بوده است. این خدمات‌رسانی باعث شده است تا جمعیت سالمند ما در استان به این سن برسند و این یک نشانه مثبت تلقی می‌شود.

***

طی دهه‌های اخیر مسائل اقتصادی، ‌اجتماعی و فرهنگی، کاهش باروری و به دنبال آن کاهش رشد جمعیت و افزایش میزان امید به زندگی موجب ایجاد تغییرات قابل ملاحظه‌ای در ساختار جمعیت کشورمان شده است، به‌طوری‌که در این مدت تعداد سالمندان به طور قابل ملاحظه‌ای افزایش یافته است. این موضوع هزینه‌های هنگفتی مخصوصا در بخش بهداشت و درمان و خدمات پزشکی و مراکز نگهداری از سالمندان به همراه داشته است. افزایش جمعیت سالمندان، واقعیت انکارناپذیر جوامع کنونی است. این پدیده هشداری به جوامع برای توجه بیشتر به مسائل این جمعیت رو به رشد است.

مسائلی چون نبود حمایت‌های اجتماعی، مخارج زیاد زندگی و به‌ویژه هزینه‌های درمانی و پزشکی سرسام‌آور و نیز نبود بیمه‌های بازنشستگی و غیره از جمله مواردی است که لزوم توجه بیشتر به این قشر از جامعه را مهم می‌کند. از سوی دیگر نگاه مثبت به افزایش امید به زندگی در استان هم وجود دارد، اما افزایش جمعیت سالمندان در مقابل جمعیت جایگزین و فرزندآوری نشان‌دهنده کم‌کاری در حوزه افزایش باروری در بین نسل‌ حاضر است که باید مورد توجه کارشناسان و مسئولان قرار گیرد. 

این خبر را به اشتراک بگذارید