• چهار شنبه 27 تیر 1403
  • الأرْبِعَاء 10 محرم 1446
  • 2024 Jul 17
سه شنبه 12 دی 1396
کد مطلب : 3020
+
-

تداوم ایجاد قرق های اختصاصی درکشور

حیات وحش
تداوم ایجاد قرق های اختصاصی درکشور

مدیرکل دفتر حفاظت و مدیریت شکار و صید سازمان حفاظت محیط‌زیست از صدور مجوز فعالیت پنجمین قرق اختصاصی کشور از سوی رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست خبر داد.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی محیط‌زیست، علی تیموری با اعلام این خبر افزود: این مجوز در راستای سیاست‌های کلان سازمان مبنی بر توسعه بهره مندی از همکاری و مشارکت جوامع بومی و محلی در حفاظت از زیستگاه‌ها و حیات وحش کشور، در استان سمنان از سوی رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست صادر شد.

محدوده تعیین شده برای این قرق اختصاصی با مساحتی حدود ۲۳ هزار هکتار به تصویب شورای‌عالی حفاظت محیط‌زیست رسید و پروانه فعالیت قرق جاشلوبار پس از تکمیل روندهای قانونی با امضای عیسی کلانتری؛ رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست ابلاغ شد.

مدیرکل دفتر حفاظت و مدیریت شکار و صید سازمان حفاظت محیط‌زیست با اعلام اینکه مدیریت این قرق اختصاصی برای مدت 5سال به شخص حقیقی که از بومیان و دامداران منطقه است واگذار شد، افزود: یکی از اقدام‌های صورت گرفته پیش از صدور مجوز انجام سرشماری حیات وحش با مشارکت اداره کل حفاظت محیط‌زیست سمنان و نیروهای محلی تحت نظارت سازمان با هدف تعیین جمعیت گونه‌های قابل شکار و صید در محدوده قرق اختصاصی مذکور در زمان تحویل آن بود.

  نخستین قرق اختصاصی در نیمه شمالی کشور

تیموری ضمن یادآوری این موضوع که پس از واگذاری 4قرق اختصاصی در استان‌های یزد و کرمان طی 2سال گذشته، این نخستین پروانه قرق اختصاصی درنیمه شمالی کشور است، خاطرنشان کرد: نیمه شمالی کشور علاوه بر برخورداری از شرایط اقلیمی خاص، دارای گونه‌ای متفاوت از قوچ نسبت به قرق‌های مرکزی ایران است.

مدیرکل دفتر حفاظت و مدیریت شکار و صید سازمان حفاظت محیط‌زیست اشاره‌ای هم به برخی ویژگی‌های دیگر این قرق همچون نزدیکی تهران و مدیریت توسط یک دامدار بومی و ساکن منطقه داشت و گفت: قرق جاشلوبار متفاوت از دیگر قرق‌های فعال است.

این مقام مسئول با تأکید بر تجربه موفق فعالیت قرق‌های اختصاصی طی 2سال گذشته در امر حفاظت از حیات‌وحش و بهره‌برداری اصولی از آنها، تصریح کرد: قرق‌های اختصاصی همچنین در امر اشتغال‌زایی برای جوامع بومی و محلی، توسعه اقتصادی منطقه، گسترش فرهنگ حمایت از حیات وحش و مشارکت مردمی در حفاظت از تنوع زیستی دارای آثاری مطلوب هستند.

وی گفت: هدف‌گذاری اداره کل حفاظت و مدیریت شکار و صید به تبع اهداف و برنامه‌های کلان سازمانی در حوزه محیط طبیعی، ترغیب علاقه‌مندان به سرمایه‌گذاری در امر توسعه قرق‌های اختصاصی و تشویق ادارات کل حفاظت محیط‌زیست استان‌ها به شناسایی و معرفی ظرفیت‌های موجود در استان به‌منظور ایجاد قرق‌های اختصاصی جدید است.

 

شناسایی 20منطقه جدید برای ایجاد قرق‌های اختصاصی

تیموری افزود: در همین راستا و با توجه به پیگیری‌های به عمل آمده، اخیراً بیش از 20منطقه در استان‌های کرمان، فارس، مازندران، خراسان جنوبی، مرکزی، هرمزگان و یزد توسط ادارات کل حفاظت محیط‌زیست استانی شناسایی، حد و حدود آنها تعیین و به منظور طی روال قانونی تصویب و به اداره کل حفاظت و مدیریت شکار و صید معرفی شده‌اند.

مدیرکل دفتر حفاظت و مدیریت شکار و صید سازمان حفاظت محیط‌زیست خاطرنشان کرد: پس از بررسی‌های لازم، تعدادی از این محدوده‌ها شناسایی شده که برخوردار از ظرفیت‌ها و شاخص‌های لازم برای تبدیل به قرق اختصاصی باشند و برای تصویب محدوده به شورای‌عالی حفاظت محیط‌زیست معرفی خواهند شد.

 

   تبدیل بخشی از مناطق شکار ممنوع به قرق اختصاصی

تیموری با یادآوری این موضوع که در بین مناطق شناسایی و معرفی شده برای قرق اختصاصی، تعدادی از مناطق شکار ممنوع سازمان نیز قرار دارد، اظهار کرد: با عنایت به نبود امکان قانونی، اجرایی و فنی برای ارتقای سطح این مناطق به مناطق چهارگانه تحت مدیریت سازمان، به پیشنهاد اداره کل استان مربوطه این مناطق نیز در فهرست پیشنهادی برای تبدیل به قرق اختصاصی قرار گرفتند تا از امکانات و توانمندی‌های بخش خصوصی و جوامع بومی و محلی برای ادامه حفاظت از آنها بهره گرفته شود. تیموری گفت: بدیهی است با گسترش قرق‌های اختصاصی در استان‌های مختلف، علاوه بر اینکه پهنه‌های طبیعی بیشتری تحت حفاظت قرار می‌گیرند، تنوع گونه‌های تحت حمایت نیز محقق شده و فرصت‌های اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی مطلوب مبتنی بر مشارکت مردم در امر حفاظت و حمایت از حیات وحش در این استان‌ها نیز شکل خواهد گرفت.

این خبر را به اشتراک بگذارید