• چهار شنبه 26 دی 1403
  • الأرْبِعَاء 15 رجب 1446
  • 2025 Jan 15
سه شنبه 12 دی 1396
کد مطلب : 2974
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/W60E
+
-

ایثارگران بدانند

پیشنهادهایی که ضمانت قانونی پیدا کرد

قوانین و مقررات متعددی که در سال‌های گذشته به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید و آیین‌نامه‌هایی که توسط هیأت وزیران تهیه شد، هیچکدام نتوانست با شفافیت و رفع ابهامات موضوع تعیین درصد رزمندگانی که فاقد صورت سانحه و مدارک بالینی همزمان بوده‌اند را روشن کند.

آخرین مصوبه مجلس در قانون برنامه ششم توسعه جمهوری اسلامی در قالب تبصره بند الف ماده 87 این قانون به شرح زیر تکلیف رزمندگان را مشخص کرد: برابر این تبصره، بنیاد شهید و امور ایثارگران موظف است رزمندگان 8سال دفاع‌مقدس که صورت سانحه بالینی همزمان مجروحیت را ندارند اما مجروحیت آنها توسط کمیسیون پزشکی نهاد اعزام‌کننده (نیروهای مسلح) احراز می‌گردد را به‌عنوان جانباز تلقی نماید و حداقل 5درصد جانبازی به آنها اعطا کند. اجرای این تبصره مانع از احراز جانبازی بیش از درصد مذکور توسط بنیاد شهید و امور ایثارگران نیست. نکات حائز اهمیت در این مصوبه مجلس به قرار زیر است:

الف- بنیاد شهید و امور ایثارگران برابر این مصوبه مکلف به پذیرش نظر کمیسیون‌های پزشکی نیروهای مسلح است.

ب- رزمندگانی که صورت سانحه و مدارک همزمان ندارند باید توسط کمیسیون‌های پزشکی نیروهای مسلح احراز شوند و نتیجه احراز این کمیسیون‌ها، نظر قطعی درباره مجروحیت آنان خواهد بود.

پ- بنیاد موظف است با ارائه نظر کمیسیون‌های پزشکی نیروهای مسلح، این رزمنده‌ها را به‌عنوان جانباز شناخته و در ابتدا 5درصد جانبازی به ایشان اعطا نماید و تمامی تسهیلاتی که به جانبازان 5درصد اعم از دفترچه‌های درمانی، سهمیه استخدامی و... در بنیاد و سایر دستگاه‌های اجرایی با ارائه درصد تعلق می‌گیرد به آنان اعطا شود.

ت- اعطای این درصد مانع از رسیدگی به احراز مجروحیت‌های بیشتر که توسط کمیسیون‌های پزشکی نیروهای مسلح احراز شده است، نیست. با این مصوبه مدیریت‌های ایثارگران و کمیسیون‌های پزشکی نیروهای مسلح وظیفه اصلی در تأیید جانبازی رزمندگان را دارند و بنیاد تنها موظف به پذیرش نظرات آنان در تأیید جانبازی است؛ بنابراین موانعی که تاکنون به‌صورت قانونی یا غیرقانونی در مسیر تأیید جانبازی رزمندگان وجود داشت با این مصوبه رفع می‌شود و بهانه‌ای برای نیروهای مسلح و بنیاد در مساعدت به موضوع تأیید جانبازی رزمندگان باقی نمی‌ماند.

در تاریخ 21/8/96 دکتر طائبی رئیس دبیرخانه کمیسیون‌های پزشکی بنیاد اعلام کرد: تنها 2 راه قانونی برای احراز جانبازی رزمندگان وجود دارد؛ یا صورت سانحه معتبر ارائه کنند و یا شورای‌عالی پزشکی یگان اعزام‌کننده پرونده پزشکی آنان را تأیید کند که در این‌صورت کمیسیون پزشکی بنیاد می‌تواند نسبت به تأیید 5درصد جانبازی اقدام کند.

ایشان به ماده 87 قانون برنامه ششم توسعه موضوع تعیین تکلیف احراز جانبازی رزمندگان، اشاره و بیان داشت: براساس این قانون یگان‌های اعزام‌کننده نهادهای متولی موظفند گواهی مورد نیاز افراد مشمول این ماده و صورت سانحه را به کمیسیون احراز بنیاد ارائه نمایند؛ ضمن اینکه بنیاد موظف است، رزمندگان 8سال دفاع‌مقدس که صورت سانحه بالینی همزمان مجروحیت را ندارند اما مجروحیت آنها توسط کمیسیون‌های پزشکی نهاد اعزام‌کننده در نیروهای مسلح احراز می‌شود را به‌عنوان جانباز تلقی کند.

با اظهارات رئیس دبیرخانه کمیسیون‌های پزشکی بنیاد، مسیر احراز جانبازی رزمندگان که همواره با موانع جدی مواجه بود، هموار شده و تمامی رزمندگانی که در عرصه 8سال دفاع‌مقدس مجروح شده‌اند و به دلایلی در گذشته به‌دنبال جانبازی نبوده‌اند می‌توانند با مراجعه به رده خدمتی خود در نیروهای مسلح، پیگیر موضوع جانبازی خود باشند.

نیروهای مسلح، اعم از ارتش، سپاه، بسیج و نیروهای انتظامی با پیش‌بینی تمهیدات لازم باید در پیگیری خواسته و تقاضای رزمندگان جدی‌تر از گذشته تسریع کنند تا حقوق قانونی این بخش از ایثارگران که همواره مورد بی‌مهری قرار گرفته‌اند تأمین شود.

این خبر را به اشتراک بگذارید