
راهکارهایی برای ایران سبز

معاون وزیر جهادکشاورزی و رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور درباره راهکارهایی برای ایران سبز در برنامه تلویزیون اینترنتی همشهری با عنوان «کاشت یک میلیارد درخت به کجا رسید؟» گفت: اگر تکلیف برنامه توسعه هفتم در بحث آبخیزداری بیولوژیک و بیابانزدایی انجام و بودجه آن تخصیص داده شود، کاشت یک میلیارد درخت به شکل دیگری پوشش داده خواهد شد. امسال هم اعتبارات تخصیص یافته برای آبخیزداری نسبت به سالهای قبل حدود ۱۵ برابر افزایش یافته است؛ بنابراین انگیزه و برنامهریزی مدیران، کارکنان و کارشناسان برای کاشت و نگهداری نهال بسیار ارزشمند است و باید نواقص فنی را برطرف کنیم و با رویکردی پیش برویم که مزایا را تقویت و نقاط ضعف را اصلاح کند.
علی تیموری ادامه داد: تمام مواردی که خانم مرگن اشاره کردند، براساس مطالعات دقیق است و ظرفیت عرصههای کشور حدود ۴ میلیون و ۱۷ هزار هکتار شناسایی شده است. شرایط بهصورت منطقهای و استانی برای کاشت نهال متناسب با اقلیم هر استان فراهم است. سازمان منابع طبیعی از 2سال گذشته نظارت خود را آغاز و گروهها و تشکلهای منابع طبیعی را در این امر دخیل کرده است. مردم ازاین سازمان بهعنوان یک دستگاه تخصصی و فنی با سابقه بیش از ۱۰۰ سال، انتظار دارند با استفاده از روشهای علمی، دانش روز، کار کارشناسی و بهرهگیری از مراکز علمی و دانشگاهی، پروژه را پیش ببرد که طبیعتا در این مسیر حرکت میکنیم.
لیلا مرگن، روزنامهنگار و فعال محیطزیست هم به راهکارهایی اشاره کرد که میتواند به سبزتر شدن کشور کمک کند و گفت: بسیاری از کارشناسان معتقدند، با توجه به استعدادها و ظرفیتهای مناطق مختلف، باید ابتدا کاشت درخت در حفرهها و نقاط خالی داخل جنگلهای شمال کشور در اولویت قرار بگیرد. همچنین لکههای مستعد جنگلهای زاگرس باید در اولویت کاشت باشند. این روش میتواند به نتایج بهتری در طرح منجر شود. امیدوارم ۱۰ سال دیگر نهالهای زنده مانده از طرح کاشت یک میلیارد درخت را ببینیم و ایران سبزتری داشته باشیم، حتی اگر یک میلیارد درخت کاشته نشده باشد.