• دو شنبه 18 فروردین 1404
  • الإثْنَيْن 8 شوال 1446
  • 2025 Apr 07
دو شنبه 18 فروردین 1404
کد مطلب : 252136
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/3loYr
+
-

سونامی استعفاها در ارتش اسرائیل

یکی از پیامدهای سیاسی و نظامی جنگ غزه برای اسرائیل، به‌راه افتادن موج استعفاها و کناره‌گیری‌ مقامات نظامی پس از جنگ بود. این استعفاها بیانگر بحران عمیق در ساختار نظامی و سیاسی اسرائیل پس از جنگ غزه و ناتوانی در مقابله با چالش‌های امنیتی و نظامی پیش‌رو است. دومینوی استعفا‌ها نه‌تنها موجب تضعیف فرماندهی ارتش شده، بلکه باعث ایجاد خلأ‌های مدیریتی و تشدید بی‌اعتمادی میان نظامیان و بدنه امنیتی رژیم صهیونیستی نیز شده است. در این گزارش به بخشی از مهم‌ترین استعفاها اشاره شده است:
  «دانیل هاگاری»، سخنگوی ارتش
  «ایال زمیر»، مدیرکل وزارت جنگ
  «هرتزی هالیوی»، رئیس ستاد ارتش
  «یفات یروشلمی»، مسئول دادستانی نظامی و امور حقوقی ارتش
 «ارون فنکلمن»، فرمانده منطقه جنوبی ارتش
 «یوسی شاریئل»، فرمانده یگان 8200 در شعبه اطلاعات نظامی ارتش
500استعفا: روزنامه عبری‌زبان اسرائیل هیوم نوزدهم دسامبر سال گذشته همزمان با  ادامه جنگ غزه نوشت که حدود ۵۰۰ افسر ارتش صهیونیستی ظرف چند‌ماه گذشته از سمت خود استعفا کرده‌ا‌ند.
 استعفای رئیس اطلاعات در لشکر غزه: روزنامه یدیعوت آحارونوت پنجم ژانویه سال‌2024(شانزدهم دی‌ماه 1403) از استعفای یک مقام ارشد اطلاعاتی اسرائیل به‌دلیل شکست 7اکتبر خبر داده بود. در این گزارش آمده:‌ یک افسر ارشد اطلاعاتی که به‌عنوان رئیس اطلاعات در لشکر غزه فعالیت می‌کرد و به نام رمز آ شناخته می‌شود، تصمیم به ترک خدمت گرفته و اعلام کرده که به مرخصی نامحدود می‌رود تا درخصوص آینده نظامی خود تصمیم‌گیری کند.
استعفای مسئول پرونده اسرای اسرائیلی در ارتش: شبکه ۱۲ تلویزیون اسرائیل 28اکتبر گزارش داد اورن ستر، معاون مسئول پرونده اسرای اسرائیلی در ارتش (رژیم صهیونیستی) از سمت خود استعفا کرده است. علت این استعفا، بن‌بست مذاکرات و عدم‌پیشرفت آن عنوان شده بود.
نتیجه استعفاها: استعفای مقامات ارشد نظامی و سیاسی تأثیر منفی بسیار جدی و خطرناکی بر روحیه نظامیان گذاشته و شکاف‌های داخلی را عمیق‌تر کرده است. این تحولات همچنین باعث سردرگمی در تدوین راهبرد‌های نظامی آینده ارتش اسرائیل شده و از آن مهم‌تر از دست‌دادن فرماندهان با تجربه، به‌ویژه در شرایطی که تنش‌های منطقه‌ای افزایش یافته، چالش‌های امنیتی رژیم صهیونیستی را دوچندان کرده است. در واقع دومینوی استعفای مقامات نظامی رژیم صهیونیستی، نشانه‌ای از بحران عمیق داخل این رژیم است که حاصل شکست‌های نظامی، اختلافات داخلی و فشار‌های اجتماعی است. اگرچه مقامات این رژیم تلاش دارند که  با انتصاب جایگزین‌های جدید، اوضاع را مدیریت کنند اما به‌نظر می‌رسد بحران‌های حال حاضر این رژیم ریشه‌دارتر از آن است که صرفاً با تغییر افراد حل شود.

 

این خبر را به اشتراک بگذارید