• دو شنبه 6 اسفند 1403
  • الإثْنَيْن 25 شعبان 1446
  • 2025 Feb 24
دو شنبه 6 اسفند 1403
کد مطلب : 249656
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/xGPZq
+
-

پای صحبت‌های فرزند ارشد شهید سیدرضا کامیاب

ترور نماینده مجلس در ترافیک ساختگی

ترور نماینده مجلس در ترافیک ساختگی

مهسا حاجیان

حجت‌الاسلام شهید سیدرضا کامیاب در سال۱۳۶۰(سالی که بیشترین تعداد شهدای ترور را به ‌خود اختصاص داده است) چندین بار از سوی گروهک منافقین مورد تهدید قرار گرفت. سرانجام در روز ۸مرداد همین سال در حالی ‌که از دفتر حزب جمهوری اسلامی در مشهد راهی منزل بود، از ناحیه سر مورد اصابت گلوله قرار گرفت و به شهادت رسید. سیدحسین کامیاب، فرزند این شهید در ادامه به ویژگی‌های پدرش که نماینده مردم مشهد در نخستین دوره مجلس شورای اسلامی بود، اشاره می‌کند.

مبارزه در کنار بزرگان انقلاب
سیدرضا کامیاب در سال۱۳۲۹ در روستایی از توابع شهرستان گناباد در خانواده‌ای روحانی به دنیا آمد. تا 13-۱2سالگی در همان روستا و در کنار پدر به کسب علوم دینی و امور تحصیلی پرداخت و سپس در ۱۶سالگی برای ادامه تحصیل به حوزه علمیه گناباد رفت و در نهایت عازم مشهد شد. پسر شهید کامیاب با اشاره به فعالیت‌های انقلابی پدرش می‌گوید: «روزهای حضور‌ او در مشهد مصادف شد با قیام امام‌خمینی(ره) و مبارزات مردم علیه نظام شاهنشاهی. او هم به خیل مردم مبارز پیوست و مبارزات خود را در کنار بزرگان، ازجمله مقام معظم رهبری ادامه داد. او در کنار فعالیت‌های مبارزاتی خود به امور دینی و اجتماعی دیگری‌ از‌جمله کمک به مردم (به‌ویژه در ماجرای زلزله شهرستان فردوس) و برگزاری کلاس‌های تفسیر قرآن و اخلاق در مسجد امام حسن مجتبی(ع) و مسجد کرامت پرداخت. ایشان تنها به مبارزه در مشهد اکتفا نکرد و مبارزات خود را به شهرها و استان‌های دیگر ازجمله شهرهای فریمان، آزادشهر، گنبد و کرمان گسترش داد. در جریان این مبارزات بارها توسط نیروهای شهربانی و ساواک مورد تعقیب قرار گرفت و حتی در ماجرای قیام مردم شاه‌پسند (بعد از انقلاب به آزادشهر تغییر نام پیدا کرد) دستگیر و البته با تحصن مردم آن شهر آزاد شد.»

دوستی با رهبری
شهید کامیاب اخلاص و یقین کم‌نظیری داشت. همچنین او انس عجیبی با امیرالمؤمنین(ع) و نهج‌البلاغه داشت و در مبارزات، سخنرانی‌ها و به‌طور کلی در رویه زندگی متأثر از نهج‌البلاغه بود‌ و بعد از پیروزی انقلاب به تدریس نهج‌البلاغه در حزب جمهوری اسلامی پرداخت. این شهید ارتباط نزدیکی هم باحضرت آیت‌الله خامنه‌ای داشت. سیدحسین کامیاب در این‌ باره می‌گوید: «پدرم با مقام معظم رهبری در ماجرای زلزله فردوس و گناباد آشنا شد. حضرت آقا هم در مصاحبه‌ای فرمودند در فردوس جوانی طلبه، سید و فعال در جمع حضور داشت که خود را معرفی کرد. او سیدرضا از اهالی گناباد و به مسائل انقلاب علاقه‌مند بود. دوستی آنها ادامه داشت و پدرم از شاگردان ایشان بود. در ماجرای تبعیدی هم که حضرت آقا به ایرانشهر داشت حضور پیدا کرد و به امین ایشان معروف شد.»

مبارز انقلابی خادم مردم شد
بعد از‌ پیروزی انقلاب اسلامی و تشکیل حزب جمهوری اسلامی، شهید کامیاب به این حزب پیوست و به‌عنوان مسئول واحد تبلیغات استان خراسان مشغول به ‌کار شد‌. فعالیت‌های خالصانه او برای مردم باعث شد بزرگان شهر به او پیشنهاد نمایندگی مردم در مجلس شورای اسلامی را بدهند. پس از انفجار دفتر نخست‌وزیری که منجربه شهادت نمایندگان مشهد در مجلس شورای اسلامی شد، شهید کامیاب نامزد و نماینده مردم مشهد شد.  اما بلافاصله بعد از پیروزی در انتخابات نخستین دوره مجلس شورای اسلامی و در روز ششم نمایندگی‌اش توسط منافقین به شهادت رسید. پسر شهید در این باره می‌گوید: «پدر با 298هزار رأی که 98درصد آرای مطلق مردم مشهد را شامل می‌شد، برای حضور در مجلس انتخاب شد. شب آخری که قرار بود روز بعدش برای حضور در مجلس شورای اسلامی عازم تهران شود، یعنی در8 مرداد‌ماه 1360مصادف با 27رمضان در یک ترافیک ساختگی گرفتار و توسط منافقین ترور شد.»

خانواده شهدای ترور مغفول مانده‌اند

حسین‌کامیاب یک عضو از هزاران عضو خانواده شهدای ترور ادامه می‌دهد: «انقلاب اسلامی هزینه‌های زیادی داشته و دارد و یک قسمت آن جان‌فشانی خانواده شهدای ترور بوده است. شهید ترور شهیدی است که در پشت جبهه و حین انجام وظایف شرعی‌اش مورد شناسایی منافقین قرار گرفته و توسط آنها حذف فیزیکی شده است. تأثیر شهادت یک شهید ترور در خانواده و جامعه پیرامونی‌اش قابل بحث است. متأسفانه پرداختن به خانواده شهدای ترور و نمایان کردن مشکلات آنان موضوعی است که امروزه مغفول مانده و شاید رسانه‌ها و دولت در این موضوع دخیل بوده‌اند.»
 

این خبر را به اشتراک بگذارید