![حمایت از فیلمهای اجتماعی با هدف آگاهسازی جامعه](/img/newspaper_pages/1403/11-%20bahman%20jadid/16/shahrnegar/07-10.jpg)
حمایت از فیلمهای اجتماعی با هدف آگاهسازی جامعه
![حمایت از فیلمهای اجتماعی با هدف آگاهسازی جامعه](/img/newspaper_pages/1403/11-%20bahman%20jadid/16/shahrnegar/07-10.jpg)
سازمان امور اجتماعی کشور در تفاهمنامهای با سازمان سینمایی خبر از حمایت وزارت کشور از فیلمهای اجتماعی داد؛ رویکردی که بهنظر میرسد در دوره جدید مدیریت سازمان اموراجتماعی بر آگاهسازی جامعه و پیشگیری تأکید دارد. در این تفاهمنامه برحمایت از اکران فیلمهای جشنواره فجر1403 با هدف ایجاد نشاط اجتماعی در مراکز استانها، اختصاص جایزه ویژه به فیلمهایی با پرداخت درست محتوایی به موضوع آسیبها و حمایت از تولید فیلمهای ژانر اجتماعی در سال آینده تأکید شده است.
ویژگیهای تفاهمنامه
رائد فریدزاده، رئیس سازمان سینمایی با اشاره به ویژگیهای این تفاهمنامه گفت: این تفاهمنامه حمایتهای بسیار خوب، کارآمد و فراگیری از آثار اجتماعی در پی خواهد داشت که بندهای مختلفی همچون حمایت از چهل و سومین جشنواره فیلم فجر، حمایت از اکران فیلمها در استانها و همچنین رویداد تجلی اراده ملی را که قرار است در جزیره ابوموسی برگزار شود نیز شامل میشود.
وی افزود: این تفاهمنامه بسیار حائز اهمیت است و با کمک دوستان در سال آینده کارگروهی بهمنظور حمایت از تولیدات اجتماعی براساس سرفصلهای مشترک و نظام موضوعی احصا خواهد شد تا در دستور کار قرار گیرد و منجر به تولید شود. رئیس سازمان سینمایی برگزاری نشستهای تخصصی مابین اهالی سینما و صاحبنظران عرصه امور اجتماعی را از دیگر بندهای این تفاهمنامه معرفی کرد و ادامه داد: با این بند به زبان و افق مشترکی در سینما خواهیم رسید تا شاهد تولید آثار درخشانی در این حوزه باشیم.
سید محمد بطحایی، معاون وزیر و رئیس سازمان امور اجتماعی کشور نیز درباره این تفاهمنامه گفت: در تفاهمنامهای که میان سازمان امور اجتماعی و سازمان سینمایی کشور منعقد شد، اصلیترین هدف این بود که ما بتوانیم از این ظرفیت بسیار عظیم که در عرصه هنر، بهویژه هنر سینما، وجود دارد برای آشنایی بیشتر آحاد جامعه با مؤلفههای مؤثر برآسیبهای اجتماعی که جامعه را در معرض خطر قرار میدهد، استفاده کنیم. دست توانمند هنرمندان عزیز ما در عرصه سینما و فیلم میتواند کمک بزرگی باشد تا این مسائل به شکلی زیباشناختی و هنرمندانه با مخاطبان و مردم در میان گذاشته شود.
تقویت و گسترش مؤلفههای سلامت و نشاط
سید محمد بطحایی گفت: خوشبختانه فرهنگ و تمدن ایران مملو از ظرفیتهای فراوان برای تقویت و گسترش مؤلفههای سلامت و نشاط اجتماعی است. کشوری با بیش از هزاران سال تمدن پیشرفته، در کنار آموزههای اخلاقی و رفتاری دین مبین اسلام، ابزارها و روشهای متعددی برای توسعه نشاط، افزایش روابط دوستانه و سلامت روحی و روانی آحاد مختلف جامعه در اختیار دارد. هنر، بهویژه سینما و فیلم، بستری کامل، جامع و در عین حال جذاب برای گسترش مهارتهای ارتباطی و اجتماعی فراهم میآورد. وی اضافه کرد:اصلیترین هدف از انعقاد این تفاهمنامه نیز پرداختن به همین موضوعات بود تا بتوانیم از این ظرفیت عظیم در هنر، بهویژه در سینما، استفاده کنیم. بخشی از طراحی و اجرای این تفاهمنامه در جشنواره سال1403 اجرا خواهد شد.
مدل ارائه الگوهای اجتماعی در آثار هنری
معاون وزیر و رئیس سازمان امور اجتماعی کشور با اشاره به اهمیت توجه به مدل ارائه الگوهای اجتماعی در آثار هنری گفت: در معیارها و شاخصهای ارزیابی آثار اجتماعی، متأسفانه بسیاری از آثاری که هماکنون تولید میشوند، بر نمایش جنبههای تلخ و بهنوعی سیاه این موضوعات تمرکز دارند. البته این بدان معنا نیست که بخواهیم این نگاه را نفی کنیم یا رویکردی سلبی نسبت به آن داشته باشیم، اما معتقدیم که در حوزه آموزشها و مهارتهای اجتماعی، باید جنبههای ایجابی و مثبت نیز مورد توجه قرار گیرد. البته در برخی فیلمهایی که به این موضوعات میپردازند، شاهد چنین رویکردهایی هستیم. امیدوارم که در سال1404، با هنرمندی هنرمندان عزیز کشورمان و دستان پرتوان آنان، بتوانیم این نوع فیلمها را بیشتر به جامعه خود عرضه کنیم و انشاءالله برخی از مشکلاتی که در حوزه امور اجتماعی داریم، با کمک و مساعدت هنرمندان عزیز کشورمان کاهش یابد.
«وقتی نور میشکند»برگزیده جشنواره گوتنبرگ شد
چهلوهشتمین جشنواره فیلم گوتنبرگ فهرست برندگان خود را اعلام کرد و فیلم ایسلندی «وقتی نور میشکند» به کارگردانی رونار رونارسون موفق به کسب جایزه اژدهای طلایی بهترین فیلم شد
.این فیلم پیشتر در بخش «نوعی نگاه» جشنواره کن ۲۰۲۴ نیز به نمایش درآمده بود. در این مراسم همچنین برندگان بخشهای مختلف ازجمله بهترین بازیگر، بهترین مستند و بهترین فیلم بینالمللی معرفی شدند.هیأت داوران فیلم «وقتی نور میشکند» را بهدلیل «صحنهپردازی دقیق و استادانه، حساسیت و لطافت ظریف و نگاه امیدبخش کارگردان به موضوع اندوه که توسط گروهی از بازیگران جوان به شکلی بینقص به تصویر کشیده شده» شایسته این جایزه دانست.