مشارکت میلیونی در طرح «من شهردارم»
شهردار تهران در همایش فصلی مدیران شهری خواستار توجه شهرداران به نیازهای شهروندان شد
محمد سرابی-روزنامهنگار
9ماه از سال 1403گذشته و در این مدت مدیریت شهری طرحها و فعالیتهای گستردهای را در کلانشهر تهران به اجرا گذاشته است. با توجه به نزدیک شدن به سال مالی جدید و قرار داشتن در آستانه پیشنهاد بودجه، شهردار تهران با شهرداران مناطق در سالن شهید آوینی فرهنگسرای بهمن گردهم آمدند و در آن علیرضا زاکانی از برنامهها و طرحهای اجرایی در آینده خبر داد و این میان تأکیدهایی هم داشت.
پرداخت بدهیهای دورههای گذشته
جمعبندی عملکرد شهرداری تهران در دوره مدیریت ششم نشان میدهد که این نهاد توانسته است مشکل بدهیهای بانکی را حل کند و درصد تحقق بودجه را به میزان قابل توجهی افزایش دهد. ابتدای دوره بانکها مدعی ۱۷۰همت بدهی بودند که در این دوره تبدیل به ۸۰همت شد. هم اولی درست است و هم دومی. اولی اسناد بانک است و دومی هم با تلاش مبتنی بر قانون کاهش داده شده است. بانکها هم قبول کردند که در مواردی میتوانستند قبول نکنند. این پولها در ۱۲سال خرج زیرساخت شده و هر شهرداری که کاری انجام داده است قدردانش هستیم. ۴۶همت پرداخت شده و مابقی بدهیها هم در دست پرداخت است.
ارتباط دوسویه بین مردم و مسئولان شهرداری
تا میتوانید طرح من شهردارم را کیفی کنید. شهید رئیسی میگفت که این کار، کار بزرگی است. ما کار کارشناسی را در اختیار مردم قرار میدهیم تا اولویت را مشخص کنند. براساس آخرین آمارها مشارکت مردم از یک میلیون و 150 هزار نفر گذشته و هنوز وقت باقی است. امسال آمار مشارکت از سال گذشته بیشتر میشود و باید مرکزی باشد تا با این مشارکتکنندگان ارتباط داشته باشیم و اینکه به آنها بگوییم چه کارهایی انجام شده است. این جریان دوسویه باید تداوم داشته باشد.
لزوم ارتباط با شورای شهر و دولت
مسئولیت بزرگی در مقابل شورای شهر داریم و آن تمکین در مقابل شورا، نظارتپذیری و احترام است. کاری که اکنون همین محصول جمع ماست. برخورد با فساد وظیفه من و شماست. در این زمینه مدیران مناطق دقت داشته باشند زیرا هم خدا و هم مردم از ما نخواهند گذشت. رقابت تا پای صندوق رأی است. به همین دلیل به دولت در زمینههای مختلف مانند حل مشکل مدارس فرسوده پیشنهادهایی دادهایم. چون حداقل باید ۱۰۰مجتمع آموزشی در تهران ساخته شود.
لزوم توجه به نقاط آسیب
مسئولیت ما در قبال شهر است. اگر شهر تمیز و آراسته نباشد مردم میگویند شهر در موضوع اولیه خود ناموفق بوده است. در مناطق و نواحی شهرداران باید پاسخگو باشند همینطور که من باید در مقابل کل شهر پاسخگو باشم. فعالیتهای اجرایی در ۳ منطقه تهران باعث شد میدان شوش امروز با میدان شوش گذشته فرق کند. هر منطقه نقاط و کانونهای آسیبپذیر دارد که باید رصد شود. چون بهعنوان مثال ۱۰همت برای فرحزاد هزینه شده و اگر فازهای بعدی هم به آن متصل شود ابعاد بزرگی دارد. بنابراین مسئول منطقه باید از آن محدوده مراقبت کند.
شرط رونق ساخت و ساز
بزرگترین مشکل مردم تهران در شرایط فعلی جز آلودگی هوا، ترافیک و مسکن است. در حوزه کمبود مسکن تهران نگاهی وجود داشت که شهرکهای جدید پردیس و پرند ساخته شود و بافت فرسوده شهرها هم رها شود و رو به خرابی برود. در دوران شهید رئیسی بین وزارت راه و بانک مرکزی مشکل کمبود پول بود و همین بحث هفته قبل در دولت وجود داشت. اگر در بافت فرسوده به مردم امکانات بدهیم خودشان خانهها را با استحکام میسازند.
پیگیری مسکن کارکنان
موضوع مسکن کارکنان تا نیمه اول دیماه اعلام میشود تا همه پرسنل بدانند که چقدر قدرالسهم دارند. هر منطقه هم زمینی را مشخص کند تا همه عادلانه در آن شریک شوند. افراد میتوانند خودشان انتخاب کنند. تفاوتها باید بر اساس سابقه و تخصص باشد. درباره ارتقا و اضافهکار هم باید بین کسی که بیشتر و بهتر کار میکند با بقیه فرق باشد. ۹۳۸۰۰نفر از کارکنان در این مجموعه حضور دارند که باید تأمین و تکریم شوند.
نقش همشهری در اطلاعرسانی به مردم
تمام فعالیتهای اجرایی باید به اطلاع مردم برسد. معرفی بخشی از این طرحها با مرکز ارتباطات شهرداری، روزنامه همشهری و سازمان زیباسازی است اما ما یک نهضت اطلاعرسانی و خبردهی میخواهیم. از این هفته خروجیهای مالی مشخص میشود که بسیار امیدوارکننده است. یک ویژهنامه چهلماهگی مدیریت ششم باید جمعآوری و تنظیم شود.