موزه چهرههای ماندگار
معرفی: قدمت ساختمان این موزه به زمان قاجار میرسد و چند سال محل اقامت توران امیرسلیمانی همسر سوم رضاشاه بود.
موقعیت: شمال موزه استاد فرشچیان
تغییر کاربری یک عمارت
عمارت چهرههای ماندگار، شامل 2 عمارت بیرونی و اندرونی است. در عمارت بیرونی توران امیر سلیمانی، همسر سوم رضاشاه و در عمارت اندرونی خدمه او زندگی میکردند. بعد از انقلاب اسلامی عمارت بیرونی(عمارت جنوبی) به موزه استاد فرشچیان تغییر کاربری پیدا کرد و عمارت اندرونی (عمارت شمالی) این کاخ به موزه چهرههای ماندگار تبدیل شد.
ساختمان این موزه در دورههای مختلف کاربریهای متنوع داشته است. در دوران رضاشاه این عمارت محل اقامت همسر سوم وی و در دوران سلطنت محمدرضا پهلوی، محل زندگی نظامیان نزدیک به شاه بود. بعد از تبدیل شدن عمارت به موزه در سال 1386، در محوطه بیرونی آن سردیسهایی از دانشمندان و بزرگان ایرانی قرار داده شد. در محوطه بیرونی سرا که با درختان بلند و گلهای زیبا و همچنین رودخانه دربند احاطه شده، تندیس مفاخر ایرانزمین از جمله حکیم خیام نیشابوری، حافظ، سعدی، فردوسی، ابوعلیسینا و عطار نیشابوری قرار داده شده است.
چهرههایی که ماندگار شدند
در موزه و سرای چهرههای ماندگار، تصاویر و کاشیهای برجسته هنری بیش از 230شخصیت علمی، فرهنگی، هنری و ادبی ایران به نمایش درآمده است. این چهرهها از سال 1379توسط اعضای جشنواره سالانه چهرههای ماندگار انتخاب شدهاند.
موزه چهرههای ماندگار تهران بخش اسناد نیز دارد که به جمعآوری، حفظ و نگهداری اسناد مرتبط با سعدآباد و ارائه خدمات به محققان، دانشمندان و پژوهشگران میپردازد. همچنین مرکز موسیقی خلاق که با کمک یونسکو برای آموزش و ارتقای سطح تئوری و عملی موسیقی تشکیل شده و مرکز هنرهای تجسمی و آموزش آن همانند معرق و سفال نیز در این مجموعه دایر است.
کتابخانه موزه هم کتابهای متعددی در زمینه تاریخ، فرهنگ و هنر ایران دارد و فیلمهای سینمایی روز جهان آنجا اکران میشود.