• یکشنبه 25 آذر 1403
  • الأحَد 13 جمادی الثانی 1446
  • 2024 Dec 15
سه شنبه 20 آذر 1403
کد مطلب : 242744
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/g5wDr
+
-

بوستان‌‌های از یادرفته ری

باغ‌های سرسبز و پرمحصول یکی از جاذبه‌های طبیعی شهرری است؛ باغ‌هایی که این روزها خیابان‌ها، کوچه‌ها و آپارتمان‌های سر به فلک کشیده جایگزین آن شده‌اند. در این بخش محمود صفی، معتمد محله ری پیشینه چند باغ معروف و قدیمی شهرری را روایت می‌کند.

باغ ملک
 صاحب این باغ «حاج حسین‌آقا ملک‌» از ملاکان و واقفان بزرگ تهرانی بود و داخل باغ 3 عمارت وجود داشت. آقای ترکی‌نامی که در کار فروش تمبر بود با خانواده پر جمعیتش در این باغ سکونت داشت. در دل باغ هم تا چشم کار می‌کرد، درختان پر محصول با انواع میوه‌های مختلف دیده می‌شد. یک سر باغ به خیابان هلال‌احمر می‌رسید و در جوار این باغ هم قهوه‌خانه ملارضا بود؛ قهوه‌خانه هم پاتوق کشاورزان محسوب می‌شد تا بعد از چند ساعت کار سخت، فارغ از دغدغه کار، برای ساعتی در کنار دوستان و اهالی بنشینند و چای قند پهلو بخورند.

باغ آهو
یکی از بزرگ‌ترین و زیبا‌ترین باغ‌های شهرری باغ آهو بود که امروز هیچ اثری از آن باقی نمانده جز کوچه‌ای در مجاورت آن که به نام شهید رجبی مزین است. مالک این باغ از ملاکان و معتمدان معروف ری به نام امیر عرفانی بود؛ مرد بانفوذی که حتی در دوره سرباز‌گیری رضاشاه اجازه سرباز بردن از شهرری را به کسی نمی‌داد. این باغ گل سرسبد باغ‌های شهرری بود و درباره علت نامگذاری آن می‌گویند که ‌سال‌ها قبل در فصل زمستان آهوها به زیر درخت‌های این باغ پناه می‌بردند و صاحب باغ در طول زمستان اجازه نمی‌داد شکارچیان به آهوها آسیب برسانند. به همین دلیل این باغ به نام «باغ آهو» مشهور شد.

باغ مادر ناصرالدین شاه
یکی از قدیمی‌ترین و معروف‌ترین باغ‌های شهرری باغی متعلق به مهدعلیا مادر ناصرالدین شاه بود. وسعت این باغ که در مجاورت حرم حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) قرار داشت چیزی حدود 4هکتار بود و همه شاهزادگان، بزرگان و چهره‌های شاخص رجال درباری که برای زیارت راهی حرم شاه عبدالعظیم می‌شدند حتماً برای ناهار و استراحت، سری به این باغ می‌زدند و به همین دلیل این باغ محل رفت‌وآمد چهره‌های معروف بود. امروز اثری از این باغ سرسبز و خرم نیست و بخش‌هایی از این باغ متعلق به سازمان هلال‌احمر و اداره جهاد سازندگی است.

باغ شیرازی‌ها
 این باغ متعلق به آقای شیرازی است. او از شیراز به شهرری مهاجرت کرد و در اینجا ساکن شد و به مرور زمان کوچه‌ای هم به نام این خاندان در مجاورت باغ شکل گرفت.



 

این خبر را به اشتراک بگذارید