• چهار شنبه 30 آبان 1403
  • الأرْبِعَاء 18 جمادی الاول 1446
  • 2024 Nov 20
چهار شنبه 30 آبان 1403
کد مطلب : 241066
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/Lgxw4
+
-

جشنواره فیلم فجر نوروز سینمای ایران است

جشنواره فیلم فجر نوروز سینمای ایران است

با مشخص‌شدن اعضای شورای سیاستگذاری چهل‌وسومین جشنواره فیلم فجر، آنچه بیش از هرچیز مشهود به‌نظر می‌رسید، مجمع مدیران اسبق سینمایی بود. گردهم‌آمدن مدیران سینمایی ۴دهه اخیر در کنار مدیران خانه سینما، ترکیب تقریبا یکدست اصلاح‌طلب و اعتدالی از این شورا به‌دست می‌دهد. عده‌ای عیار تجربه شورا را نکته‌ای قابل تامل دانستند و برخی با اشاره به معدل سنی بالای اعضا، به طعنه از آن به‌عنوان مدرسه پیرمردها یاد کردند.  درواقع انتشار اسامی اعضای شورای سیاستگذاری جشنواره فیلم فجر که حدود 2‌ماه تا برگزاری آن زمان باقی مانده، بازتاب‌ها و برداشت‌های مختلفی را در پی داشته و از جنبه‌های متعدد قابل ارزیابی است. تشکیل شورایی با حضور محمدمهدی حیدریان، سیدمحمد بهشتی، حسین انتظامی، فرهاد توحیدی، علیرضا شجاع‌نوری، محمدمهدی عسگرپور، علیرضا تابش، منوچهر محمدی و منوچهر شاهسواری یکی از نخستین پرسش‌هایی که به همراه دارد، این است که قرار است چه سیاستگذاری خاصی در جشنواره فجر امسال با نام‌هایی که هرکدام از آنها مستقیم یا غیرمستقیم در برگزاری این جشنواره سینمایی نقش داشته‌اند، اعمال شود؟
البته از سخنان سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در نخستین جلسه این شورا می‌توان دلایلی را برای چیدمان این شورا پیدا کرد؛ ازجمله کاهش بی‌اعتمادی، تلاش برای بازگرداندن سینماگران و تماشاگران قهرکرده، ایجاد همگرایی بیشتر و انجام تغییراتی که برای هنرمندان ملموس باشد.
صالحی همچنین تأکید کرده بود:‌ ممکن است در جشنواره امسال نتوانیم همه خواسته‌ها را محقق کنیم؛ اما باید چشم‌انداز مشخص شود و مسیر را براساس آن جلو ببریم.
در این زمینه سیدمحمد بهشتی که از دوره سوم تا دوازدهم جشنواره فیلم فجر مسئولیت دبیری آن را برعهده داشته، در گفت‌وگویی با ایسنا درباره شورای سیاستگذاری جشنواره فجر و کارکرد آن در مدت زمان کمی که تا برپایی جشنواره باقی مانده، گفت:‌ اصولا جشنواره فیلم فجر نوروز سینمای کشور است؛ بدین معنا که رویداد و جشنی است که در آن یک‌سری فرصت‌ها فراهم می‌شود؛ ازجمله اینکه سینما کارنامه یک‌سال گذشته خود را عرضه می‌کند. البته از هرآنچه در یک سال گذشته سینما رخ داده، فقط 2، 3ماه آن به این دوره مربوط می‌شود. مسلما در این دوره از جشنواره، بیشتر کارنامه دولت قبل را باید تماشا کرد؛ اما نکته دیگر این است که معمولا جشنواره فجر چشم‌اندازی را درباره سال آینده ارائه می‌دهد؛ مثل یک آنونس که مشخص می‌کند سینما به کدام سمت می‌رود و چه اهدافی را پیش‌بینی می‌کند. به‌هرحال جشنواره فجر خودش تولید‌کننده فیلم نیست؛ ولی فرصت بررسی این رویکردها را فراهم می‌کند. بهشتی همچنین درباره اینکه آیا این شورا بیشتر برای آشتی سینماگران تشکیل شده است، گفت:‌ به‌نظر می‌رسد که این نکته هم در آن وجود داشته باشد؛ ضمن اینکه اعضای این شورا همگی سابقه‌ای طولانی در این عرصه دارند و این مسئله بر رویکرد نخبه‌گرایانه و تخصص‌گرایانه دولت دلالت دارد که افرادی بادانش و باتجربه نسبت به موضوع را دور هم جمع کرده است.

اولین نشست شورای سیاستگذاری
همچنین در نشستی که روز گذشته برگزار شد، دبیر چهل‌وسومین دوره جشنواره فیلم فجر حکمش را دریافت کرد.
منوچهر شاهسواری که به تازگی به‌عنوان دبیر جشنواره فیلم‌فجر انتخاب شد، دیروز در مراسمی ‌حکمش را دریافت کرد. در این جلسه که با حضور رائد فریدزاده، رئیس سازمان سینمایی، برگزار شد، معاونان ارزشیابی و نظارت، توسعه مدیریت و منابع و مدیرعامل مؤسسه سینماشهر هم تکریم و معارفه شدند.
فریدزاده در این جلسه درباره شاهسواری گفت:‌ «ایشان نه‌تنها با اهالی سینما همدل است بلکه همزبانی خانواده سینما را هم دارد و این می‌تواند به برگزاری یک جشنواره خوب و با شکوه کمک زیادی کند.» او درباره روح‌الله حسینی معاون جدید ارزشیابی و نظارت هم گفت: «آقای حسینی 8 سال در معاونت‌های مختلف و در سمت مدیریت سازمان حضور فعالی داشته‌ و نهاد مدرسه ملی سینما را پایه‌گذاری کرده‌اند که کار بزرگی بود.»

منوچهر شاهسواری: به کمک همه نیاز دارم
در این نشست، منوچهر شاهسواری گفت: برای برگزاری جشنواره به همراهی، همدلی و کمک همه دوستان در همه بخش‌ها احتیاج داریم و توضیح داد: «جشنواره فیلم فجر، برای فردای ایران، برای فردای حوزه فرهنگ وهنر ایران و برای فردای تمدن دیرپای ایران اهمیت اساسی دارد. به همین دلیل ما مقید و موظفیم که هر کاری که لازم است برای احیای این رویداد ملی انجام دهیم. چون درصورت کم‌کاری بعدها ما را مورد مؤاخذه قرار خواهند داد. برای این کار به کمک همه احتیاج داریم چرا که نمی‌شود این بار را
به تنهایی برداشت. گوشه‌ای از این بار در اختیار من است. حتما همه تلاشم را خواهم کرد. با وجود این به کمک تک‌تک دوستانی که اینجا هستند نیاز است.»‌

روح‌الله حسینی: مشکلات سینما فرادولتی است
معاون جدید ارزشیابی هم در این نشست حکمش را دریافت کرد. او گفت: «امیدوارم تا هر روزی که در خدمت دوستان هستم از خود یاد وخاطره و تأثیر خوبی بر جا بگذارم. دعای قلبی من عاقبت‌به‌خیری است. امیدوارم این اتفاق برای همه و همینطور برای من بیفتد و این صندلی امانی را به خیر و سلامتی به نفر بعدی بسپارم. حواسم هست که سینما تأثیراتش فرادولتی است بنابراین مشکلات و مسائل آن نیز فرادولتی است.»‌
 

این خبر را به اشتراک بگذارید