• سه شنبه 2 بهمن 1403
  • الثُّلاثَاء 21 رجب 1446
  • 2025 Jan 21
سه شنبه 29 آبان 1403
کد مطلب : 240933
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/Z4PDJ
+
-

امسال تو شهردار باش

پیشرفت کل پروژه‌های طرح «من شهردارم2» به مرز ۷۳ درصد رسیده است

گزارش
امسال تو شهردار باش

زینب زینال‌زاده-روزنامه‌نگار

مشارکت مردم در امور شهری، کلیدواژه‌ای بود که در دوره ششم موردتوجه مدیریت شهری قرار گرفت و در راستای همین رویکرد رویداد «من شهردارم» عملیاتی شد؛ طرحی که به واسطه آن شهروندان پا در میدان عمل گذاشتند و مشکلات محله‌ها را شناسایی و برای رفع آنها پروژه‌هایی را تعیین و اولویت‌بندی کردند. از ابتدای دوره ششم تاکنون 2مرحله از این رویداد عملیاتی شده است و نیمه اول آذر ماه  هم مرحله سوم آن شروع می‌شود؛ مرحله‌ای که شهروندان ایده‌های خود را برای توسعه محله‌ها و آبادانی هر چه بیشتر تهران ثبت می‌کنند و شهرداری انجام آنها را در دستور کار قرار می‌دهد.سومین مرحله این طرح با شعار امسال تو شهردار باش برگزار می شود.




الگویی برای سایر شهرها

حسین حق‌وردی، عضو کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس:
ماهیت اصلی طرح «من شهردارم» احترام به‌نظر شهروندان است. این موضوع تجربه‌ای خوب و زمینه‌ساز طرح‌های دیگری در آینده برای مشارکت بیشتر و بهتر مردم در امور شهری است و اجرای اینگونه طرح‌ها ازیک‌طرف زمینه نهادینه‌شدن فرهنگ مشارکت را فراهم می‌کند و از سوی دیگر، عامل اعتمادسازی در میان شهروندان است. امیدوارم که این اقدامات مؤثر و ماندگار شهرداری تهران به‌عنوان یک الگوی موفق مدیریت شهری، موردتوجه سایر شهرداری‌های کشور نیز قرار گیرد.

دخالت واقعی شهروندان در اداره شهر

سیدمرتضی محمودی، عضو کمیسیون امور داخلی و شورا‌های مجلس:
طرح «من شهردارم» ثابت کرد که مشارکت مردم می‌تواند و باید در همه موضوعات مرتبط با شهر از آلودگی هوا و نظافت گرفته تا پروژه‌های بزرگ عمرانی و ترافیکی در اولویت برنامه‌های شهرداری‌ها قرار گیرد. در حوزه شهری، مشارکت مردم، یعنی مشارکت همه شهروندان در فعالیت‌های شهری، یعنی ریزشدن در جزئیات دغدغه‌ها و مطالبات مردم و دخالت واقعی شهروندان در اداره شهر‌. این مردم هستند که با شرکت درنظرسنجی‌ها اولویت‌ها را مشخص می‌کنند و طرح «من شهردارم» که در تهران اجرا شد، مسیر این موضوع را تا حد زیادی هموار کرده است.

سهیم‌شدن شهروندان در شهر

 مهران رجبی، بازیگر و مجری تلویزیون: 
با اجرای طرح «من شهردارم» شهروندان فرصت دارند تا درباره محله و منطقه و حتی شهرشان نظر بدهند و در تصمیم‌گیری و اداره شهر سهیم شوند. هر برنامه‌ای که زمینه‌ساز افزایش مشارکت مردم در اداره شهر و کشور باشد، مقطعی نیست و باید به آن بها داد تا برای همیشه استمرار داشته باشد. «من شهردارم» نشان می‌دهد که مدیریت شهری به‌جای نگاه تصمیم‌گیرانه از بالابه‌پایین، به‌دنبال نگاه برابر و مشارکتی به اداره شهر و سهیم کردن شهروندان در این فرایند است.

منطقه8پیشتاز پایتخت در طرح «من شهردارم2»

فاطمه تنهایی، شهردار منطقه8:
در دومین سال اجرای طرح «من شهردارم» با رشد بیش از 3برابری تعریف پروژه‌های توسعه محله‌ای در سطح محله‌های منطقه، تعداد 198پروژه مستمر و غیرمستمر در دستور کار معاونت‌های فنی و عمرانی، خدمات شهری و حمل‌ونقل منطقه قرار گرفت و خوشبختانه با تدابیر اتخاذ شده در 6‌ماه اول سال توانستیم 194پروژه مستمر را در محله‌های 13‌گانه و 4پروژه احداثی غیرمستمر را به طور کامل به اتمام برسانیم.

کیفی‌سازی سومین رویداد «من شهردارم»

مجید باقری، معاون برنامه‌ریزی، توسعه سرمایه انسانی و امور شورای شهردار تهران:
طرح «من شهردارم» در اجلاس بریکس موفق به دریافت جایزه۲۰۲۴ نوآوری شد. با شناسایی و بررسی نقاط قوت و ضعف مراحل اول و دوم، مرحله سوم کیفی‌سازی شده است. به این معنا که پروژه‌های پیش‌بینی شده در طرح «من شهردارم ۳» کاهش‌یافته، اما کیفیت بیشتری نسبت به دوره‌های قبل خواهند داشت. پس از شروع مرحله سوم ابتدا ثبت ایده‌ها را خواهیم داشت و سپس وارد مرحله رأی شهروندان می‌شویم. در گام بعدی امکان‌سنجی انجام ‌ پروژه‌ها توسط معاونت‌ها، سازمان‌ها و مناطق صورت می‌گیرد.. پیشرفت کل پروژه‌های «من شهردارم ۲ » حدود ۷۳درصد است که این عدد خوبی محسوب می‌شود و می‌توانیم تا پایان سال این پروژه‌ها را به پایان برسانیم.

افزایش مسئولیت‌پذیری شهروندان

ژیلا صادقی، مجری صداوسیما:
طرح «من شهردارم» بهبود کیفیت زندگی در محله‌ها و شهر را رقم می‌زند و علاوه بر جلب مشارکت مردم در امور شهر، سبب افزایش مسئولیت‌پذیری شهروندان می‌شود. باورم این است که تازمانی که شهروندان خود را مسئول ندانند، تحولی در آبادانی محله و کشورشان ایجاد نخواهد شد؛ نخستین قدم برای هر شهروند، مطرح‌کردن درخواست‌هایش است. انتخاب سفیرانی از میان هنرمندان یا قهرمانان محلی هم می‌تواند به رساندن صدای مردم به مسئولان کمک کند؛ همچنین هر مدرسه می‌تواند یک سفیر برای «من شهردارم» داشته باشد تا نیازهای دانش‌آموزان و مدرسه را منتقل کند.

 تقویت حس تعلق به شهر


بهنام ابوالقاسم‌پور، عضو سابق تیم ملی فوتبال ایران:
جذب مشارکت مردم در مدیریت محله و در‌نهایت در مدیریت کلانشهر تهران، یک اقدام ارزشمند و البته ضروری است. این طرح، قطعاً حس تعلق شهروندان تهرانی به شهرشان را تقویت می‌کند. ابرپروژه «من شهردارم» می‌تواند ارتباط مؤثری بین شهروندان و مدیریت شهری ایجاد کند و به شهروندان این امکان را می‌دهد که نیازها و اولویت‌هایشان را خودشان مشخص و اعلام کنند. کمبود زیرساخت‌های ورزشی در محله‌ها می‌تواند یکی از گزینه‌ها برای تعیین و اولویت‌بندی پروژه‌های توسعه محلی در رویداد «من شهردارم» باشد.





 

این خبر را به اشتراک بگذارید