• چهار شنبه 23 آبان 1403
  • الأرْبِعَاء 11 جمادی الاول 1446
  • 2024 Nov 13
یکشنبه 20 آبان 1403
کد مطلب : 240081
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/48Nm2
+
-

ایجاد امکانات با سنگ و چوب

روبان پروژه اکوپارک روددره فرحزاد قیچی و مسیر گردشگری پایتخت‌نشینان در دره فرحزاد هموار شد و شهروندان می‌توانند از طبیعت در دل این دره استفاده کنند و لذت ببرند؛ دره‌ای با درختان تنومند و قوی، آواز زیبای پرندگان و صدای جریان آب. خلاصه اینکه طبیعت بکر این دره قطعا برای شهروندان خاطره‌انگیز خواهد بود و شهرداری تهران هم در ایجاد اکوپارک سعی کرده به‌گونه‌ای عمل کند که خدشه‌ای به طبیعت وارد نشود.

 پل‌های طبیعی
در مسیر منتهی به پل آبشار، پلی ساخته شده است که می‌توان از آن به‌عنوان نخستین پل تمام‌سنگی یاد کرد؛ چراکه در ساخت این پل از هیچ‌ مصالح ساختمانی مانند آهن و میل‌گرد و سیمان و... استفاده نشده و صفر تا صد پل، حتی کف و جداره‌سازی با سنگ اجرا شده است.

 نیمکت‌هایی از تنه درختان
مدیریت شهری در روددره فرحزاد استفاده از مصالح را ممنوع کرده و نیمکت‌ها از چوب طراحی و ساخته و نصب شده‌اند؛ نیمکت‌هایی که تماشای آنها زیر درختان سربه‌فلک‌کشیده، تداعی‌کننده صحنه‌هایی از فیلم‌های دهه۶۰ (خواستگاری و گل‌های داودی) است.

پیاده‌راه سنگی
در مکان‌های هموار، مسیر پیاده‌راه با استفاده از سنگ‌های روددره ایجاد شده است؛ این مسیر دارای پیچ‌وخم‌های متعدد است و حصارکشی اطراف آن توسط جداره‌های دره انجام شده است. شهروندان برای لذت‌بردن از پیاده‌روی روی این مسیر سنگی حتما نیاز به کفش‌های مناسب دارند؛ مسیری که در برخی از نقاط از کنار درختان قدیمی می‌گذرد.

 مسیر کوهستانی
روددره فرحزاد دارای فرازونشیب‌های متعددی است؛ گاهی هموار و گاهی هم کوهستانی. شهرداری تهران در مسیرسازی تلاش کرده محورهایی را که به بلندی‌ها و ارتفاعات ختم می‌شوند، به‌صورت طبیعی احیا و ایمن‌سازی کند؛ بنابراین در این دره مسیرهای کوهستانی هم وجود دارد.

 تفرجگاه کاملا طبیعی
اکوپارک تفرجگاه است؛ به این معنی که شهروندان نباید تصور کنند که روددره فرحزاد به پارک تبدیل شده تا بساط پیک‌نیک ببندند و راهی آن شوند. در این تفرجگاه خبری از منقل برای روشن‌کردن آتش و درست‌کردن جوجه‌کباب نیست. شهروندان برای لذت‌بردن از طبیعت راهی فرحزاد می‌شوند.

 پرچین‌هایی از شاخه‌های خشک
یکی از نقاط قوت اکوپارک تماشای همین پرچین‌ها در چندقدمی زندگی ماشینی شهری است. در برخی از نقاط، مسیر پیاده‌روی و تفرجگاهی به فضاهای سبز حفاظت‌شده می‌رسد و می‌توانید پرچین‌های چوبی را لمس کنید؛ پرچین‌هایی که برای حفاظت از محیط‌زیست و برخی از جانوران مربوط به حیات‌وحش اکوپارک ایجاد شده‌اند.

 پلکان سنگی
سنگ‌های ریز و درشتی چون یک اثر هنری زیبا روی هم و کنار یکدیگر قرار گرفته‌اند و پله‌های جذاب و البته چشم‌نوازی خلق شده است. با وجود ظاهر پله‌ها، تردد روی آنها نه‌تنها سخت نیست، بلکه لذت خاصی دارد که تجربه‌کردن آن خالی‌ازلطف نخواهد بود.

 لالایی آب
رودخانه فرحزاد و قنات‌های منتهی به آن لایروبی شده‌اند. صدای جریان آب مانند یک لالایی زیباست که برای لذت‌بردن از آن کافی است روی نیمکتی در مجاورت رودخانه بنشینید و چشم‌ها را ببندید. در همین لحظه آواز پرندگان هم به گوش می‌رسد و آرامش موج می‌زند و این فرصتی است برای رهایی از سروصداهای ناهنجار شهری و تمدد اعصاب پایتخت‌نشینان.

 جابه‌جایی مصالح با الاغ!
شاید برایتان خنده‌دار یا تعجب‌برانگیز باشد که بشنوید برای جابه‌جایی و انتقال برخی از مصالح سنگین به‌ویژه در محدوده‌های صعب‌العبور و... از الاغ کمک گرفته‌اند و سنگ‌ها را سوار چهارپایان به محل اجرای پروژه رسانده‌اند تا مبادا حضور ماشین‌های سنگین به طبیعت آسیب بزند. این کار با هدف حفظ طبیعت بکر و آسیب‌نرساندن به محیط‌زیست فرحزاد در این مدت انجام شد.


 

این خبر را به اشتراک بگذارید