• پنج شنبه 1 آذر 1403
  • الْخَمِيس 19 جمادی الاول 1446
  • 2024 Nov 21
یکشنبه 13 آبان 1403
کد مطلب : 239347
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/lOrl1
+
-

۶پروژه خدمات اجتماعی در قالب صد و چهل و نهمین رویداد امیدوافتخار در پایتخت به بهره‌برداری رسید

پایان‌ چادرخوابی‌کنار بیمارستان

گزارش
پایان‌ چادرخوابی‌کنار بیمارستان

زینب زینال‌زاده-روزنامه‌نگار

به این 2تصویر خوب نگاه کنید؛ یکی پیاده‌راه بیمارستان امام خمینی را پیش از ایجاد مراکز اسکان همراهان بیماران توسط شهرداری نشان می‌دهد و دیگری همین دیروز بعد از بهره‌برداری سومین همراه‌سرای نزدیک این بیمارستان ثبت شده‌است؛ مراکزی که با عنوان همراه‌سرا درحال توسعه در اطراف مراکز درمانی هستند تا از یک سو پایتخت‌نشینان برای همیشه با پدیده چادرخوابی خداحافظی کنند و از سوی دیگر بیمارانی که از گوشه‌وکنار ایران راهی تهران می‌شوند، بی‌سرپناه آواره خیابان‌ها و پیاده‌روها نباشند. در این راستا با حضور معاون اجتماعی و فرهنگی شهردار تهران در یکصدو چهل و نهمین رویداد امید افتخار ، 2همراه‌سرا و چند مرکز جامعه‌پذیری و یاورشهر همزمان به بهره‌برداری رسید.

 کاهش رنج بیماران و همراهان
ساک می‌بندند و برای درمان به تهران می‌آیند. علاوه بر هزینه‌ها و فرایند درمان، دغدغه اسکان هم دارند. به‌دلیل مشکلات اقتصادی ترجیح می‌دهند در پیاده‌رو و داخل چادر مستقر شوند. دیدن این تصاویر، دل هر رهگذری را به درد می‌آورد و همواره نوک پیکان انتقادات به‌سوی شهرداری تهران بوده‌است. برای عبور از این چالش و همچنین در راستای عمل به سخنان مقام‌معظم‌رهبری که فرمودند، «بیمار به‌جز رنج بیماری نباید درد دیگری داشته باشد»، راه‌اندازی همراه‌سراها در دستور کار شهرداری تهران قرار گرفت و در این دوره تعداد همراه‌سراها به ۹مرکز رسید.


ایجاد بیشترین همراه‌سرا در مرکز تهران
بیشترین مراکز درمانی و بیمارستانی در منطقه۶ تهران قرار دارد. بیمارستان امام خمینی هم ازجمله مراکز درمانی پرمتقاضی است و ازاین‌رو ۳همراه‌سرا در اطراف این بیمارستان راه‌اندازی شده‌است. همراهان بیماران با معرفی مددکاران اجتماعی بیمارستان‌ها به همراه‌سراها معرفی می‌شوند و می‌توانند رایگان از اسکان و خدمات آنها استفاده کنند. رضا از کرمان آمده و در همراه‌سرای پناه مستقر است. او می‌گوید: «همراهان باید در دسترس بیماران و پزشکان باشند تا فرایند درمان طی شود. نزدیکی همراه‌سرا این موضوع را تسهیل می‌کند. چند روزی که در همراه‌سرا هستم همه‌‌چیز خوب است.»

مرکزی برای کار و زندگی بهبودیافتگان
شهرداری تهران در طرح ساماندهی معتادان متجاهر، برنامه‌ریزی‌ها را به مقوله ترک و به‌پاکی‌رسیدن گروه هدف خلاصه نکرده است؛ چراکه اشتغال و ورود به جامعه و کانون خانواده مهم‌ترین دغدغه بهبودیافتگان بوده و هست. برای رفع این چالش، مراکز جامعه‌پذیری راه‌اندازی شده‌اند. در ۳مرکز جامعه‌پذیری (مناطق ۵، ۱۲ و ۱۶) بهبودیافتگان اعم از زن و مرد به توانمندی می‌رسند و با کمک مددکاران اجتماعی در خانواده و جامعه پذیرش می‌شوند. حسین، یکی از مددجویان مرکز جامعه‌پذیری منطقه۱۲ می‌گوید: «با وجود چنین مراکزی دیگر دغدغه کار نداریم و معتادان می‌توانند با انگیزه بالاتری مراحل پاکی را طی کنند.»

اولین همراه‌سرای جنوب شهر
نخستین همراه‌سرای جنوب تهران در منطقه۲۰ و در قالب ‌صدوچهل‌ونهمین رویداد امیدوافتخار به بهره‌برداری رسید. بیمارستان‌های فیروزآبادی و شهدای هفتم‌تیر در این محدوده قرار دارند و روزانه صدها بیمار و همراهان آنها  به این مراکز درمانی مراجعه می‌کنند. نبود همراه‌سرا در مجاورت این مراکز درمانی، همراهان را به چادرخوابی اطراف بیمارستان و فضاهای سبز آن سوق داده بود. افتتاح همراه‌سرا در مجاورت بیمارستان شهدای هفتم‌تیر، مشکل همراهان را تا حدودی برطرف می‌کند و قطعا توسعه این زیرساخت همچنان در دستور کار مدیریت شهری قرار دارد.

ظرفیت جدید برای بانوان معتاد زیر ۲۵سال
ساماندهی معتادان متجاهر از ابتدای دوره مدیریت شهری ششم در دستور کار قرار گرفت و در راستای تحقق همین هدف، قرارگاه اجتماعی تشکیل شد. با توجه به خلأهای حوزه منع پذیرش معتادان متجاهر، شهرداری تهران عهده‌دار این مقوله شد و ایجاد یاورشهرها کلید خورد. در تهران ۱۰یاورشهر بهره‌برداری‌شده است و دیروز ۱۲آبان یاورشهر۱۱ با هدف پذیرش زنان معتاد متجاهر زیر ۲۵سال در منطقه۲۲ افتتاح شد. ریحانه از مددجویان یاورشهر۱۰ است. او ۲۰سال دارد و می‌گوید: «راه‌اندازی یاورشهر برای افراد زیر ۲۵سال قطعا خدمت‌رسانی به آنها را مطلوب‌تر می‌کند و برنامه‌ها متناسب با سن گروه هدف خواهد بود.»







 

این خبر را به اشتراک بگذارید