• جمعه 7 دی 1403
  • الْجُمْعَة 25 جمادی الثانی 1446
  • 2024 Dec 27
پنج شنبه 10 آبان 1403
کد مطلب : 239145
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/j2pKY
+
-

کنکور بدون تغییر می‌ماند

شورای‌عالی انقلاب فرهنگی باز هم مقرر کرد که آزمون سال 1404با تأثیر قطعی معدل دانش‌آموزان برگزار شود

کنکور بدون تغییر می‌ماند

لیلا شریف؛ روزنامه‌نگار

تأثیر معدل بر کنکور به صحنه نبرد میان اعضای شورای‌عالی انقلاب فرهنگی و دانش‌آموزان تبدیل شده است و با وجود اعتراض‌های مستمر دانش‌آموزان و خانواده‌هایشان، شورای‌عالی از مصوبه ‌خود عقب‌نشینی نکرد و دبیر این شورا با اعلام خبر برگزاری کنکور سال 1404مطابق مصوبه تأثیر معدل بر کنکور، آب پاکی را بر دستان کنکوری‌ها ریخت.
 بر این اساس در کنکور۱۴۰۴ نظام جدید، معدل پایه یازدهم و دوازدهم تأثیر قطعی دارد که ۲۰‌درصد از پایه یازدهم و ۴۰‌درصد از پایه دوازدهم اعمال خواهد شد و همچنان معدل دانش‌آموز در سال‌های مدرسه می‌تواند نقش اول را بازی کند.

جزئیاتی از کنکور سال آینده
مصوبه کنکوری شورای‌عالی انقلاب فرهنگی یک سخنگوی اختصاصی دارد؛ حجت‌الاسلام و المسلمین عبدالحسین خسروپناه که از سال 1401به‌عنوان دبیر این شورا شناخته می‌شود، در این سال‌ها تمام قامت از مصوبه تأثیر معدل بر کنکور دفاع کرده است. درست در روزهایی که اعتراض و تلاش‌ها برای تغییر این مصوبه کنکوری بالا گرفت، او در حاشیه جلسه عالی انقلاب فرهنگی که به ریاست مسعود پزشکیان،  رئیس‌جمهور برگزار شد، اعلام کرد: «براساس اعلام سازمان ملی سنجش و ارزشیابی نظام آموزشی کشور سال آینده نیز کنکور همانند امسال و براساس مصوبه شورای انقلاب فرهنگی اجرا خواهد شد.»
او در میان صحبت‌هایش گریزی به اعتراض‌های شکل گرفته پیرامون این مصوبه زد و باز هم تأکید کرد که تنها شورای‌عالی انقلاب فرهنگی مرجع تصمیم‌گیری است:«اگر قرار باشد تغییر در این زمینه صورت گیرد، قاعدتاً باید در شورای‌عالی فرهنگی انجام شود. با توجه به شناختی که از اعضای شورا دارم، اصل تأثیر قطعی معدل منتفی نخواهد شد؛ اما ممکن است محدودیت‌هایی در این تأثیر معدل پایه‌های دهم، یازدهم و دوازدهم انجام شود.»

مخالفان چه می‌گویند؟
رواج بی‌عدالتی و قدرت گرفتن دانش‌آموزان مدارس غیردولتی، گسترده شدن زمین بازی مافیای کنکور و... از جمله مواردی هستند که از سوی مخالفان مصوبه تأثیر معدل بر کنکور تکرار می‌شود.
ماجرای مخالفت‌ها تا جایی پیش رفت که حتی صبا معصوم‌نیا، رتبه اول کنکور گروه آزمایشی علوم تجربی 1403هنگام آغاز سال تحصیلی دانشگاه‌ها، از رئیس‌جمهور درخواست کرد تا زمینه را برای بازنگری این مصوبه مهیا کند.
در این میان جمعی از اولیا و دانش‌آموزان در نامه‌ای مشترک خطاب به اعضای شورای‌عالی انقلاب فرهنگی، وزیر آموزش و پرورش و رئیس‌جمهور خواستار لغو تأثیر معدل در کنکور سراسری ورودی دانشگاه‌ها و بازگشت کنکور به شیوه گذشته شدند. در این نامه مواردی همچون نقض عدالت آموزشی، نبود فرصت برای جبران، فربه کردن مافیای کنکور، ضعف درچگونگی  برگزاری امتحانات نهایی و... به‌عنوان بخشی از دلایل مورد استناد قرار گرفته بود.
احمد توکلی، رئیس هیأت مدیره شبکه مردم نهاد دیده‌بان شفافیت و عدالت در تمام این سال‌ها در کنار خانواده‌ها و دانش‌آموزان مخالف تأثیر معدل مانده است و او هم در نامه‌ای خطاب به رئیس جمهور، خواستار بازنگری در تأثیر قطعی معدل در کنکور شد؛ او در بخشی از این نامه برای توضیح دلایل مخالفت نوشته بود:«تصمیمی در شورای‌عالی انقلاب فرهنگی گرفته شد که متأسفانه پیوست عدالت ندارد و موجبات بی‌عدالتی، نارضایتی و شکاف طبقاتی در جامعه را فراهم کرد و همواره این اتهام را بر‌انگیخته است که قشری خاص که اکثراً با مدارس غیرانتفاعی و تجار زراندوزِ فعال در عرصه فرهنگ ِکنکوری مرتبط اند، زمینه‌ساز چنین تصمیماتی هستند.»

موافقان چه می‌گویند؟
بسته‌شدن دست مافیای کنکور، بازگشت مدرسه و کتاب‌های درسی به جایگاه واقعی خود، پرهیز از غرق‌شدن دانش‌آموزان در دنیای تست زنی و... مواردی هستند که موافقان پر و پا قرص این مصوبه بر آن تأکید دارند.
امیرحسین بانکی پور، عضو کمیسیون فرهنگی مجلس یکی از چهره‌هایی است که بارها در موافقت با این مصوبه کنکوری صحبت کرده است. به‌گفته او، « با روند قبلی، کتاب‌های درسی منسوخ شده و دانش‌آموزان تنها دلبسته کنکور و کلاس‌های کنکوری شده‌اند و محتوای کتب درسی به حاشیه رانده شده است. با این تصمیم معلم و کلاس‌های درس به جایگاه اصلی خود برمی‌گردد.»
از سوی دیگر، برخی از موافقان هم عنوان می‌کنند که این مصوبه زمینه کاهش استرس دانش‌آموزان در زمان کنکور را مهیا می‌کند و به این ترتیب، آینده تحصیلی پشت کنکوری‌ها به یک روز و یک آزمون ختم نمی‌شود.


 

این خبر را به اشتراک بگذارید