• یکشنبه 16 دی 1403
  • الأحَد 5 رجب 1446
  • 2025 Jan 05
یکشنبه 6 آبان 1403
کد مطلب : 238662
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/El3G0
+
-

با سردشدن هوا چه بیماری‌هایی سراغ‌مان می‌آیند؟

گزارش
با سردشدن هوا چه بیماری‌هایی سراغ‌مان می‌آیند؟

پروانه بندپی-روزنامه‌نگار

در نگاه طب ایرانی، مزاج پاییز «سرد و خشک» است. وضعیتی که می‌تواند بر سلامت جسم و روان افراد تأثیر بگذارد. به‌ویژه روی افرادی که خودشان دارای مزاج‌های سرد یا خشک هستند. مثلا در این فصل ممکن است بروز خشکی پوست، احساس خستگی و بیماری‌هایی مثل درد مفاصل بیشتر شود. برای همین توصیه می‌شود در فصل پاییز از غذاها و نوشیدنی‌های گرم و مرطوب استفاده شود تا تعادل مزاجی حفظ شود، اما فارغ از نگاه طب ایرانی، علم پزشکی هم معتقد است که کاهش دما می‌تواند مشکلاتی را در انسان ایجاد کند که در فصل‌های دیگر ممکن است نشانی از آنها نباشد. در این مطلب مشکلات و بیماری‌های رایجی را که در فصل سرد افزایش می‌یابند، معرفی می‌کنیم.
 سرماخوردگی و آنفلوآنزا
ویروس‌های سرماخوردگی و آنفلوآنزا در هوای سرد بیشتر فعال و شایع می‌شوند. چون سیستم ایمنی بدن در این فصل ضعیف‌تر می‌شود و احتمال ابتلا به بیماری‌های ویروسی افزایش می‌یابد.
 دردهای مفصلی  
افراد مبتلا به آرتروز و مشکلات مفصلی معمولا با سردشدن هوا از افزایش درد و خشکی مفاصل شکایت دارند چون سرما و خشکی می‌تواند باعث سفت شدن عضلات و مفاصل شود. در افرادی که دچار بیماری‌هایی مانند آرتروز هستند، سرما می‌تواند درد و التهاب مفاصل را افزایش دهد.
 خشکی پوست
کاهش رطوبت هوا در زمستان باعث خشکی پوست، ترک خوردن لب‌ها و حتی اگزما می‌شود.
 بیماری‌های ریوی و تنفسی
آسم، برونشیت و بیماری‌های ریوی دیگر در فصل سرما تشدید می‌شوند. هوای سرد می‌تواند باعث تنگی نفس، بروز بیماری‌های آلرژیک و تشدید علائم آسم شود.
 افزایش فشار خون
با سرد شدن هوا، رگ‌های خونی منقبض می‌شوند و این موضوع می‌تواند منجر به افزایش فشار خون و تشدید مشکلات قلبی شود.
 التهاب سینوس‌ها(سینوزیت)
هوای سرد و خشک می‌تواند التهاب سینوس‌ها را تشدید کند و موجب سردردهای ناشی از سینوزیت شود. یکی از مشکلات افراد دچار سینوزیت، سردرد گرفتن در سرماست. سرما خیلی سریع باعث انسداد منافذ خروجی ترشحات، کیپ شدن سینوس‌ها، جلوگیری از تخلیه ترشحات و در نهایت سردرد می‌شود.
  افسردگی فصلی (SAD)  
کاهش نور طبیعی در طول ماه‌های سرد سال می‌تواند به افسردگی فصلی یا اختلال عاطفی فصلی که بین مردم به افسردگی پاییزی معروف است، منجر شود.
 دردهای عصبی
سرمای هوا می‌تواند باعث تشدید دردهای عصبی، به‌خصوص در افرادی که قبلا آسیب‌دیدگی‌های عصبی داشته‌اند، شود. دردهای عصبی یا نورالوژی به دردهایی گفته می‌شود که براثر تحریک اعصاب به‌وجود می‌آیند. این دردها معمولا به‌صورت تیرکشیدن، سوزش یا احساس گزگز و بی‌حسی در نواحی خاص بدن احساس می‌شوند.
 کمردرد و اسپاسم عضلانی
سردی هوا باعث انقباض عضلات و گرفتگی می‌شود که این موضوع می‌تواند کمردرد و مشکلات عضلانی را افزایش دهد.
 تشدید سردردهای میگرنی
هوای سرد در پاییز و زمستان می‌تواند محرکی برای سردردهای میگرنی باشد. در این فصل‌ها، تغییرات دمایی و رطوبت می‌توانند باعث انقباض و انبساط عروق خونی در مغز شوند که به سردردهای شدید و میگرنی منجر می‌شوند.






 

این خبر را به اشتراک بگذارید