سخت نبود سخت شد
تیم ملی ایران امروز با ازبکستان مصاف میدهد؛ تیمی که سیر پیشرفتش قابل انکار نیست و هر روز به رقیب دشوارتری تبدیل میشود
در فضای کریخوانی پیش از مسابقه ایران و ازبکستان، سردار آزمون خطاب به خبرنگاران این کشور گفته: «آخرینباری که ازبکستان موفق شد ایران را به چالش بکشد، سال2012 بود.» اشاره سردار به شکست روز 24آبان سال1391 است؛ زمانی که تیم ملی در ورزشگاه آزادی با یک گل مقابل ازبکستان باخت و کار صعودش به مرحله نهایی جامجهانی2014 گره خورد. البته در آن مسابقه گل سالم محمد نوری به اشتباه آفساید اعلام شد؛ هرچند میشد آن را به گل سالمی که در بازی رفت، ازبکستانیها به ما زدند و از چشم داور پنهان ماند، بخشید. به هر حال، کلیت حرف آزمون این است که ازبکستان حریف چندان سرسختی برای ایران محسوب نمیشود اما شاید خود آزمون هم در فضای خارج از مصاحبه اعتراف کند این رقیب سابقا آسان، حالا در هر بازی تیمی بهتر و مانعی بلندتر بهنظر میرسد.
بعد از آن شکست سال1391، تیم ملی ایران در 7بازی پیاپی مقابل ازبکستان برنده بود اما این روند طی 2مسابقه اخیر متوقف شده است. 2دیدار آخر 2تیم به تساوی انجامیده؛ ایران بازی رفت مرحله قبلی انتخابی جامجهانی را در حالی با نتیجه 2- 2 به پایان برد که ابتدا با 2 گل جلو افتاده بود. مسابقه برگشت هم که در تهران با سروشکلی کسالتبار به تساوی بدون گل انجامید. بنابراین روشن است که ازبکستان را نمیشود آن تیم همیشه بازنده سابق دانست. فوتبال در این کشور در حال رشد است و هفته گذشته هم شاهد نمایش سزاوارانه پاختاکور مقابل پرسپولیس در لیگ نخبگان آسیا بودیم.
از یاد نبریم گرانترین بازیکنان فعلی پرسپولیس و استقلال، ستارههای ازبکشان هستند؛ اوستون اورونوف و ماشاریپوف. نمیشود فکر کرد همه اینها تصادفی و بیاهمیت است. آنها دارند بهتر و بهتر میشوند، همانطور که در بحث زیرساختها هم تقویت شدهاند و امیر قلعهنویی، سرمربی تیم ملی پیش از همین دیدار آرزو کرد روزی تیمهای ایرانی هم ورزشگاهی شبیه استادیوم پاختاکور داشته باشند!
این داستان اوستون اورونوف هم جالب است. او که بدون تردید یکی از بهترین و مؤثرترین بازیکنان یک سال اخیر پرسپولیس بوده، اخیرا مسابقات زیادی را بهدلیل مصدومیت از دست میدهد. وینگر ازبکستانی در دربی که اهمیت بالایی داشت غایب بود و در مسابقه با پاختاکور هم فقط دقایقی بازی کرد. پس از آن در ترکیب اصلی بازی با چادرملو قرار گرفت اما پیش از آغاز مسابقه احساس درد کرد و رفت بیرون. آن زمان گفته شد حتما مسابقات ملی و چه بسا بازی با السد را هم از دست داده اما همزمان تصاویر و فیلمهای حضورش در تمرینات تیم ملی به انتشار رسید. اگر اورونوف مقابل ایران به میدان برود، رسما اعلام مصدومیت او زیر سؤال خواهد رفت و باشگاه باید بهطور جدی به پرونده این بازیکن ورود کند. اقتدار و صلابت، اتفاقا سؤال و جواب کردن از یکی از مهمترین بازیکنان تیم است.
دربی دوستانه در ازبکستان
امشب ماشاریپوف و اورونوف، ستارههای پرسپولیس و استقلال همدیگر را میبینند اما این بار لباس آنها همرنگ خواهد بود
تیم ملی ازبکستان امروز در حالی روبهروی ایران قرار میگیرد که 2بازیکن سرشناس و تأثیرگذار این تیم در لیگ برتر خودمان بازی میکنند. جلالالدین ماشاریپوف و اوستون اورونوف مهمترین چهرههای تیم ملی ازبکستان هستند که نقش بسیار مهمی در شکلدادن به حملات این تیم دارند. این دو بازیکن که در استقلال و پرسپولیس بازی میکنند، شناخت خوبی از بازیکنان ایرانی دارند و اضافهشدن این شناخت به تکنیک و تبحر بالای آنها در گلسازی و گلزنی، باعث میشود حریفان خطرناکی برای تیم ملی ایران محسوب شوند. اورونوف که بدونشک ستاره نیمفصل دوم سال گذشته و یکی از عوامل اصلی قهرمانی پرسپولیس بود، در فصل جاری نیمی از بازیها را بهخاطر مصدومیت از دست داده اما در آستانه بازی ملی به بهبودی رسیده و ازبکها را همراهی میکند. او در لیگ امسال طی 3مسابقهای که در ترکیب اصلی بوده و یک مسابقهای که بهعنوان یار جایگزین به زمین رفته مجموعا 216دقیقه بازی کرده و یک گل هم برای تیمش به ثمر رسانده است. تکگل اورونوف در بازی با فولاد به ثمر رسید که بهترین بازی این بازیکن در لیگ برتر هم بود. میانگین نمرات اورونوف طی این مسابقات 7.14 بوده که او را در رتبه بیستم برترین بازیکنان لیگ قرار میدهد. قرینه استقلالی او یعنی جلالالدین ماشاریپوف خیلی بیشتر فرصت حضور در ترکیب اصلی را داشته و در واقع هیچ بازی و هیچ دقیقهای را از دست نداده است. طی 540دقیقهای که استقلال در لیگ برتر بازی کرده ماشاریپوف در تمامی دقایق حضور داشته است. این بازیکن هیچ گلی نزده و فقط یک پاس گل در کارنامهاش دیده میشود. اما نمرات بالای او باعث شده با میانگین 7.22 بالاتر از اورونوف و در رتبه دهم جدول بازیکنها حاضر باشد. نبرد رتبههای دهم و بیستم لیگ برتر با ستارههای ایرانی در نوع خودش جالب توجه خواهد بود.