در خیابانها و بزرگراهها زیاد دیدهاید بچههایی را که سرشان از سانروف خودرو بیرون است؛ پدیده عجیبی که با افزایش ماشینهای سانروفدار در ایران بیشتر شده و پدر و مادرها نهتنها هیچ نگرانیای بابت آن ندارند، بلکه برخی فرزند خود را تشویق به بیرون کردن سر و تنشان از سانروف بهعنوان تفریح میکنند. این درحالی است که یک کودک در سالجاری حین این تفریح، یک شیء به چشمش اصابت کرد و دچار آسیب شدید شد تا جایی که پزشکان مجبور به تخلیه آن شدند.
تخلیه چشم بچه برای سانروف
سرهنگ دنیا جوانبخت، پلیس و کارشناس تصادف میگوید: «در سال 1402، 20کودک در تصادفات رانندگی جان خود را از دست دادند. این آمار البته موارد گوناگونی را شامل میشود ازجمله اینکه عابر یا سرنشین بودند. برخی از آنها هم راننده موتورسیکلت بودند. در سال 1403نیز 7کودک جان خودشان را از دست دادند. درباره حوادث ناشی از استفاده از سانروف هنوز حادثه فوتی گزارش نشده، اما چند مورد تخلیه چشم و تصادفهایی با جراحتهای شدید وجود داشته است.»
ترمز ناگهانی و پرتاب شدید
کودکی که تا نیمه بدن از سانروف بیرون آمده بر اثر ترمز شدید و ناگهانی میتواند با لبه جلویی سانروف برخورد کند. از آنجا که بدن کودک هنوز فرایند رشد خود را طی نکرده چنین برخوردی میتواند سبب فشار شدید به قفسه سینه، دندهها، ریهها و حتی قلب شود و آسیبهای جبرانناپذیری به او وارد کند.
پرت شدن کودک در مانور ناگهانی
درصورتی که با یک مانور ناگهانی بخواهید مانع یک تصادف شوید یا از خطری جلوگیری کنید و در این حالت کودک شما تا نیمهبدن بیرون از سانروف باشد، احتمال پرت شدن او به بیرون دور از ذهن نخواهد بود. اگر هم خدای ناکرده خودرو بر اثر تصادف چپ کند، بدترین سناریوی ممکن اتفاق میافتد و این فاجعه اصلا قابل جبران نیست.
بسته شدن ناگهانی سانروف و گیر کردن کودک بین آن
سانروف هم مانند هر قطعه و سیستم دیگری با احتمال خرابی مواجه است. اگرچه احتمال رخ دادن چنین امری خیلی پایین است، ولی خب، نباید روی جان عزیزان خود ریسک کنیم. درصورتی که به هر علتی سانروف بهصورت ناگهانی بسته شود و در همین حین کودک نیز بیرون از سانروف باشد، گیر کردن او اجتنابناپذیر است.
جریمه استفاده از سانروف چیست؟
سرهنگ جوانبخت میگوید: «در مواد آییننامهای ما اشاره شده که خارج کردن دست یا سر کودک و نوجوان شامل جرایمی میشود. سانروف هم شامل همین موارد است. درست مانند پنجرهای که بدنتان را تا نیمه از آن خارج کردهاید، اما جذابیت خودروهای دارای سانروف این است که عدهای از پدر و مادرها فکر میکنند وقتی چنین خودرویی تهیه میکنند، وسیلهای برای تفریح بچههایشان است. »
نکات ایمنی استفاده از سانروف
مطمئن شوید که فرزندانتان در صندلی عقب ماشین نشستهاند. صندلی جلو درواقع یکی از مرگبارترین موقعیتها هنگام تصادف است. همچنین اگر خودروی شما دارای کیسه هواست، کودکان باید در عقب خودرو بنشینند؛ زیرا کیسه هوا میتواند برای آنها خطرناک باشد. اطمینان حاصل کنید که کودک شما حین رانندگی کمربند ایمنی را بسته است. پس حتما به صدای کمربند توجه کنید تا مطمئن شوید که فرزندتان با ایمنی کامل روی صندلی ماشین نشسته است. از قفل کودک استفاده کنید.
سانروف؛ بلای جان کودکان
در همینه زمینه :