• جمعه 14 دی 1403
  • الْجُمْعَة 3 رجب 1446
  • 2025 Jan 03
پنج شنبه 29 شهریور 1403
کد مطلب : 235292
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/mwoj9
+
-

احسان ماندگار برای روزهای نبودن

هرکدام با یک نیت خِیر از مال و زمین خود چشم می‌پوشند تا با این بخشش و وقف، عاقبت خوشایندی را برای خود رقم بزنند؛ تفاوتی ندارد این مال وقفی یک کتابچه کوچک باشد یا زمین چند هزار متری، مهم نیت واقفان است که با چشم‌پوشی از مال خود، برای کمک رسانی به انسان‌ها، توسعه فرهنگ و حتی حمایت از حیوانات قدم برمی‌دارند.
در میان وقف کننده‌ها، نام حاج حسین آقا ملک به‌عنوان بزرگ‌ترین واقف تاریخ معاصر ایران شناخته می‌شود و به همین دلیل بسیاری گمان می‌کنند که وقف اموال محدود به سال‌های دور است؛ اما هنوز هم این سنت قدیمی ادامه دارد؛ مانند حسین ماهینی، بازیکن فوتبال که در ابتدای دهه90 خانه خود را وقف کرد.
به‌گفته سیدمهدی خاموشی، رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه، بیش از ۲۱۳ هزار موقوفه وجود دارد و در همه آنها به نیات واقفان عمل می‌شود.

معروف‌ترین واقفان
در تاریخ وقف ایران نام 2 نفر بیش از دیگران شنیده می‌شود؛‌ حاج حسین آقا ملک و حاج علی‌اکبر بجستانی‌ مقدم.
بسیاری حاج حسین ملک را به‌دلیل وقف کتابخانه و موزه ملک می‌شناسند اما به جز این کتابخانه، او لیست بلند بالایی از موقوفات را رقم زده است. ملک به‌عنوان بزرگ‌ترین واقف تاریخ معاصر ایران، نخستین بار در سال ۱۳۲۵خورشیدی و سپس در ۲۵ فروردین‌ماه ۱۳۳۰ املاک و مستغلات زیادی را وقف آستان قدس رضوی کرد.
ساخت 72مدرسه در تهران به نام 72تن نیز یکی از دیگر اقدامات خیر این واقف بزرگ است و در کنار وقف زمین و اموال این اقدامات خیر نیز از او به جای مانده است.

فوتبالیست و بازیگری که واقف شدند
در میان واقف‌های ایرانی، نام بازیگران و ورزشکاران مشهور هم دیده می‌شود. حسین ماهینی فوتبالیستی است که در ابتدای دهه 90یک منزل مسکونی با متراژ 200متر را وقف کرد. او که در آن زمان به‌عنوان بازیکن تیم ملی و پرسپولیس شناخته می‌شد، با این اقدام تلاش کرد تا یک مجتمع فرهنگی و ورزشی در شهرستان دشتی استان بوشهر ایجاد کند.مهران رجبی، بازیگر سینما و تلویزیون هم در سال 95با وقف زمینی به ارزش یک میلیارد تومان در لیست واقف‌های ایرانی قرار گرفت.

این خبر را به اشتراک بگذارید