• شنبه 1 دی 1403
  • السَّبْت 19 جمادی الثانی 1446
  • 2024 Dec 21
دو شنبه 29 مرداد 1403
کد مطلب : 233187
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/0gxyK
+
-

ایران؛سرزمین نیروگاه‌های خورشیدی

ایران روزهای آفتابی زیادی دارد که می‌تواند بهترین منبع برای تامین برق از طریق نیروگاه‌های خورشیدی باشد

گزارش
ایران؛سرزمین نیروگاه‌های خورشیدی

زهرا خلجی-روزنامه‌نگار

یکی از اصلی‌ترین راهکارهای تولید برق، راه‌اندازی نیروگاه‌های خورشیدی است. در واقع نیروگاه خورشیدی جایی است که در آن با استفاده از انرژی خورشید، برق تولید می‌شود. ایران به لحاظ جغرافیایی در منطقه‌ای واقع شده که از نظر دریافت انرژی خورشیدی در میان کشورهای‌جهان در بالاترین رده‌ها قرار دارد. استفاده بهینه از این موهبت در تأمین انرژی مورد نیاز صنعت و حتی بخش خانگی می‌تواند بسیار راهگشا باشد. البته شاید جالب باشد که بدانید. در حال حاضر ایران 85نیروگاه خورشـــیدی بزرگ‌مقیاس‌در سراسر کشور دارد.

450مگاوات تولید برق
نیروگاه‌های تجدیدپذیر مختلفی در استان‌های ایران احداث شده‌ که با استفاده از انرژی باد، خورشید، زیست‌توده و برق-آبی کوچک نسبت به تولید انرژی برق اقدام می‌کنند. سهم نیروگاه‌های خورشیدی در ابتدای سال۱۴۰۲ بیش از ۴۵۰مگاوات بود که 53درصد از ظرفیت نیروگاه‌های تجدیدپذیر را به‌خود اختصاص داده است.

تبدیل نور خورشید به برق
برای تبدیل نور خورشید به برق در این نیروگاه‌ها از پنل‌های خورشیدی که شامل سلول‌های خورشیدی است استفاده می‌کنند. سلول‌های خورشیدی در پنل‌ها، نور خورشید را دریافت و آن را به انرژی الکتریکی تبدیل می‌کند. میزان تابش نور خورشید در ایران بین ۱۸۰۰ تا ۲۲۰۰ کیلووات ساعت بر مترمربع در سال تخمین زده شده که بالاتر از میانگین جهانی است. در ایران به‌طور میانگین سالانه بیش از ۲۸۰روز آفتابی گزارش شده‌ که برای تامین برق از خورشید قابل توجه است.

غفلت از سرمایه‌گذاری
اگرچه ایران به لحاظ جغرافیایی ظرفیت بالایی برای استفاده از انرژی‌های پاک و به‌خصوص انرژی خورشیدی دارد، اما سرمایه‌گذاری در آن سرعت کمی دارد. روند رشد احداث نیروگاه‌های تجدیدپذیر البته در سال‌های اخیر سرعت بیشتری گرفته، اما هنوز نتوانسته است منبع اصلی تامین برق کشور باشد.

مهم‌ترین نیروگاه‌های خورشیدی ایران
نیروگاه خورشیدی یزد: یکی از پروژه‌های بزرگ در زمینه انرژی خورشیدی در ایران، نیروگاه خورشیدی یزد است. این نیروگاه با ظرفیت ۵۰۰کیلووات از تکنولوژی سلول‌های خورشیدی فتوولتائیک استفاده می‌کند. به‌دلیل وجود منابع خورشیدی فراوان و شرایط آب و هوایی مناسب در استان یزد، این نیروگاه عملکرد بالایی دارد. پنل‌های خورشیدی نیروگاه یزد در یک مساحت وسیع نصب شده‌اند.
نیروگاه خورشیدی تایباد: نیروگاه خورشیدی تایباد در خراسان رضوی و شهرستان تایباد قرار دارد. این نیروگاه معمولا از پنل‌های خورشیدی فتوولتائیک (PV) استفاده می‌کند. این پنل‌ها شامل سلول‌های خورشیدی است که توانایی تبدیل نور خورشید به برق را دارند.
نیروگاه خورشیدی مشهد: این نیروگاه را می‌توان یکی از نیروگاه‌های خورشیدی برجسته در ایران نامید. نیروگاه مشهد ظرفیت یک مگاواتی دارد و با نصب و راه‌اندازی پنل‌های خورشیدی در منطقه‌ای با تابش فراوان خورشید، قادر به تولید برق پاک است.
نیروگاه خورشیدی زنجان: یکی از نیروگاه‌های خورشیدی بزرگ و پیشرفته در ایران در زنجان راه‌اندازی شده است. این نیروگاه با ظرفیت ۲۰مگاوات، قدرت تولید برق بسیار بالایی دارد و تامین بخشی از برق مورد نیاز این استان و مناطق اطراف را برعهده دارد.

این خبر را به اشتراک بگذارید