مهمانی «نو روزهداران» در ورزشگاه شیرودی به همت شهرداری برگزار شد
مهمانی 8هزار فرشته روزه اولی
الناز عباسیان- روزنامهنگار
ورزشگاه شهید شیرودی همیشه پررفتوآمد است اما دیروز و در بیست و هشتمین روز از ماه مبارک رمضان حال و هوای دیگری بهخود گرفته و مهمانهایی متفاوت تر از همیشه داشت. این بار به جای ورزشکاران، نوجوانان تهرانی دور هم جمع شدند و یکماه روزهداریشان را جشن گرفتند.آنهم چه جشنی؛ با حضور مداحان معروف و برنامههای متنوع فرهنگی. به میان این نو روزهداران رفتیم تا از نزدیک با حال و هوای امروزشان آشنا شویم.
8هزار دختر روزهاولی
همه در تکاپو برای برگزاری یک جشن باشکوه هستند. متولی اصلی برنامه شهرداری تهران است و از معاونت اجتماعی و فرهنگی شهرداری و اداره کل آموزش و پرورش شهر تهران گرفته تا بسیج دانشآموزی تهران بزرگ و سازمان دانشآموزی دست بهدست هم دادند تا یک روز
خاطره انگیزی را برای نوگلان تازه مکلف شده فراهم کنند.بهگفته مسئولان برپایی این مراسم، این برنامه با هدف تشویق نوجوانان به انجام امور شرعی برگزار شده و ۸هزار دختر ۹ساله از مناطق مختلف شهر تهران به مراسم دعوت شده اند.
ورودی پرهیجان ورزشگاه برای روزه اولیها
از همان ورودی ورزشگاه در خیابان مفتح شور و هیجان خاصی برپاست که با هیچ اتفاق خوش دیگری قابل مقایسه نیست. عوامل برنامه هر کدام گوشهای از کار را برعهده گرفتهاند تا سر موعد فضا برای ورود مهمانها مهیا شود.
گروهگروه دختران با چادرهای رنگی و صورتهای بشاش همراه مادر و معلمان خود وارد محوطه میشوند. همانجا مقابل در ورودی طاقنصرتی زیبا برای ورود آنها تزئین شده و بعد از عبور از این مسیر سبز و زیبا به تک تک آنها شاخه گلهای رنگی و پرچمهای منقش به «جشن بزرگ روزهاولیها» اهدا میشود.
بعد هم به صف و مرتب راهی سالن برپایی مراسم میشوند. در تمام این مدت یک آهنگ آشنا و گوش نواز در محیط پخش میشود. سرودی با نوای پویانفر که بارها از شبکههای تلویزیونی دیده بودند و حالا از حفظ با هم میخوانند و راهی سالن میشوند.
جلوه چادرهای رنگی در ورزشگاه شیرودی
همراه با بچهها وارد سالن میشویم و در همان ابتدا دختران با چادرهای زیبا و مقنعههای حریر و رنگی به قسمت وسط سالن و مادرها و معلمان به صندلیهای اطراف راهنمایی میشوند.قرار است همه دختران روی موکتهای وسط سالن از قبل
گلآرایی شده حلقه بزنند.
حال و هوای روزه اولیها
تا مراسم شروع شود از فرصت استفاده میکنیم و سراغ تعدادی از این نو روزهداران میرویم.بنیتا عابدی و بنیتا شیخی 2 دوست صمیمی و همنام کنار هم نشسته و بگو و بخند میکنند. وقتی از حس و حالشان میپرسم اول خجالت میکشند و کمی هم هول میشوند. اما کمکم یخشان باز شده و شروع به صحبت میکنند.
برای پدر و مادرم دعا میکنم
عابدی ۹ساله تازه به سن تکلیف رسیده است. شیخی هم مثل دوستش از
نو مکلفهاست و ذوق خواندن نماز، مخصوصا به جماعت را دارد و میگوید: سر نماز برای پدر و مادرم دعا میکنم.
یکی از بهترین روزهای زندگیام است
وقتی صحبت ما با بنیتا تمام میشود، مدیر مدرسه شهید عباسپور دختری را برای گفتوگو به ما معرفی میکند.
فاطمه وکیلی ۹ساله امسال تمام روزههایش را کامل گرفته است. او از ۳سال قبل از اینکه به سن تکلیف برسد هر روز نمازش را با همراهی پدر و مادرش میخواند.
خودش میگوید: یکی از بهترین روزهای زندگیام است. مادرم سرکار است و امروز با خالهام آمدم. حس میکنم ما دخترها در جامعه آدمهای مهمی شدهایم که برای ما چنین جشنی میگیرند. دیدن این همه دختر باحجاب، حس غرور به من میدهد. راستش من عاشق حجاب هستم و حتی مدرسه هم با چادر میروم و به چادریبودنم افتخار میکنم.خاله فاطمه که کنار دستش نشسته، حرفهای او را تأیید میکند و میگوید: بودن فاطمه با این اعتقادات قوی برای همه فامیل نعمت و افتخار است.
سال تحویل در نجف
فاطمه که با تعریفهای خاله گل از چهرهاش شکفته و از شرم سرخ شده خیلی آرام به خاله موضوعی را یادآوری میکند. وقتی از خودش جویا میشویم میگوید: راستی یادم رفت بگم من امسال سال تحویل همراه خانواده در نجف بودم و عاشق خواندن زیارت عاشورا و کتاب ۱۴ معصوم هستم. با دیدن چهره معصوم فاطمه، کیف میکنیم از داشتن چنین دخترهای پاک و مومن در سرزمینمان.
حیف شد پدرم سرکار بود و نتوانست بیاید
امروز مثل فاطمه در سالن شهید شیرودی زیاد میبینیم مثل همکلاسیاش فاطمه درودی که با ذوق از خواندن نماز همراه پدرش تعریف میکند و میگوید اگر به خانه رفتم حتما از این جشن زیبا برای او تعریف میکنم. حیف که پدرم سرکار بود و نشد امروز بیاید و من با مادرم آمدم. خودش میگوید نماز که میخوانم حس پرواز و سبکی دارم. حس میکنم بیشتر از هر وقت خدا صدای من را میشنود.
خوشامدگویی با لباس سنتی
آن طرفتر تعدادی دختر بچه با لباسهای متفاوت نظرمان را جلب میکنند. یکی از آنها لباس سنتی پوشیده و باقی فرمهايی مثل لباس انتظامات دارند.پرسوجو که میکنیم متوجه میشویم این گروه از دانشآموزان از مدرسه
میرزاکوچک خان جنگلی برای خوشامدگویی به هم سن و سالان خود در ورودی سالن اینجا ایستادهاند. زینب حکیمی، مسئول انجمن اولیا و مربیان مدرسه و مادر فاطمه سعید حسینی است.فاطمهای که در بین گروه خوشامدگویی حاضر شده و قرار است تا پایان مراسم کنار دوستانش یک روز متفاوت را تجربه کند.خودش میگوید از تلویزیون بارها مراسم جشن تکلیف و نوروزهدارها رادیده بودم. زمانی که آقای هلالی و آقای پویانفر با بچهها همخوانی میکردند و من هم از خانه زمزمه میکردم.حالا خیلی خوشحالم که کنار آنها هستم و از نزدیک شعرهای زیبا را زمزمه میکنم.
افطاری شب بیستو نهم کنار روزهاولی ها
بین بچهها پوشش زهرا زارعی با حجاب کامل اما به سبک سنتی جلب توجه میکند. زیبایی و معصومیت صورت زهرا زارعی با روسری ساتن فیروزهای دوچندان شده است. خودش خجالتی است اما نماینده مدرسهشان برایمان تعریف میکند که زهرای ۹ساله حافظ جزءسیام قرآن است و مشوق دوستانش برای حفظ قرآن شده است.ناگفته نماند به همت متولیان برنامه برای همه مهمانان این جشن، بستههای افطاری و شام ترتیب داده شده است.
مکث
پویش «روزهاولیها» با حضور مداحان معروف
همزمان با آخرین روزهایماه مبارک رمضان و در آستانه فرارسیدن عید فطر، جشن «روزهاولیها» دیروز دوشنبه ۲۰فروردین از ساعت ۱۵ الی ۱۸ با حضور دختران نوجوان در ورزشگاه شهید شیرودی برگزار شد.
این جشن بزرگ در ادامه پویش «روزهاولیها» برگزار شد و مهمان ویژه آن جمعی از نوجوانان تهرانی بودند که امسال برای نخستین بار توفیق انجام فریضه الهی و عبادت پروردگار درماه رمضان را پیدا کردهاند.
پویش «روزهاولیها» با هدف تشویق و ترغیب نوجوانان دختر و پسر به انجام فریضه الهی و روزه گرفتن درماه مبارک رمضان نخستینبار در سال۱۴۰۲ با تولید نماهنگ روزهاولیها آغاز و در استانهای مختلف بهصورت ویژه برگزار شد.
امسال نیز دومین نماهنگ روزهاولیها تولید شد و دومین دوره از این پویش به همت معاونت امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران و با استفاده از ظرفیتهای مردمی در سراسر کشور برگزار شد؛ برگزاری تجمعات میدانی بخشی از این پویش بود که مورد استقبال ویژه کودکان و نوجوانان قرار گرفت.
در این جشن مداحان و ذاکران اهلبیت ازجمله عبدالرضا هلالی، محمدحسین پویانفر، محمد فصولی، محمد ابراهیمی، سجاد محمدی، امین قدیم و محسن عراقی برای حاضران خواندند.