• دو شنبه 8 بهمن 1403
  • الإثْنَيْن 27 رجب 1446
  • 2025 Jan 27
پنج شنبه 25 خرداد 1402
کد مطلب : 194539
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/662jV
+
-

تکثیر به‌جای شکار

سرپرست معاونت محیط‌زیست طبیعی و تنوع زیستی خراسان شمالی تأکید کرد: افزایش مراکز تکثیر حیات‌وحش در این استان راهی برای جلوگیری از خرید گوشت‌های حاصل از شکارهای غیرمجاز است.
علیرضا باغچقی در گفت‌وگو با ایسنا، گفت: در واقع بسیاری از شکارچیان، شکارهای غیرمجازی که انجام می‌دهند، فقط برای تامین گوشت خود آنها نیست بلکه تعدادی از این شکارچیان برای فروش گوشت نیز اقدام به شکار غیرمجاز می‌کنند. اگر تعداد این مراکز افزایش یابد و میزان تولید پروتئین در این مراکز افزایش یابد، به‌طور حتم بر میزان شکارهای غیرمجاز انجام‌شده نیز تأثیر خواهد گذاشت.
باغچقی با اشاره به اینکه در حال حاضر در این استان 2مرکز پرورش و تکثیر حیات‌وحش فعالیت می‌کند، افزود: یکی از این مراکز پرورش و تکثیر قوچ و میش و دیگری نیز پرورش و تکثیر گوزن و مرال را انجام می‌دهد.
وی ادامه داد: در این مراکز در حال حاضر حدود ۲۷رأس قوچ و میش و حدود ۳۰رأس گوزن و مرال پرورش می‌یابند.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه هدف اصلی این 2مرکز در استان تولید پروتئین است، تصریح کرد: اما اگر فضای مراکز تکثیر زیاد باشد، اجازه شکار نیز به شکارچیان داده می‌شود. در حال حاضر امکان شکار در مرکز پرورش و تکثیر گوزن و مرال وجود دارد.
سرپرست معاونت محیط‌زیست طبیعی و تنوع زیستی خراسان شمالی در ارتباط با راه‌اندازی مراکز جدید بیان کرد: در حال حاضر تقاضایی برای راه‌اندازی مراکز جدید وجود ندارد اما خراسان شمالی ظرفیت بالایی برای ایجاد این مراکز دارد.
خراسان شمالی زیستگاه بیش از ۵۰گونه پستاندار، بیش از ۱۴۰گونه پرنده، ۴گونه دوزیست، ۸گونه ماهی و بیش از ۵۰گونه خزنده است.
وجود گونه‌های جانوری همچون قوچ اوریال، کل و بز، آهو، پلنگ ایرانی، یوزپلنگ، خرس قهوه‌ای، گربه وحشی، گربه پالاس، گربه جنگلی، کاراکال، عقاب طلایی، هما، قرقاول، هوبره، کبک دری، بالابان، طرلان، کرکس مصری، انواع سهره، دارکوب قهوه‌ای و انواع پرندگان شکاری و جنگل‌های ارس و بلوط، مراتع متراکم گون، کلاه میرحسن و چوبک تنها بخش کوچکی از تنوع گونه‌ای این استان را دربر‌می‌گیرند.
وجود ۱۳هزارو۶۹۵ هکتار ذخیره‌گاه جنگلی اعم از گونه‌های ارس، فندق، زالزالک، گردوی وحشی و بلوط و شناسایی ۱۱۰۰گونه گیاهی که حدود ۱۵۰گونه آن دارویی است، موجب شده این استان از نظر تنوع پوشش گیاهی نیز جایگاه ویژه‌ای در سطح کشور داشته باشد.

 

این خبر را به اشتراک بگذارید