حذفشدن از آسیا شاید یک فاجعه بزرگ باشد اما برای استقلالیها، یک پدیده ناشناخته نیست. قبل از ماجرای استراماچونی نیز این تیم 2بار طعم حذف انضباطی از سوی ایافسی را چشیده بود. تأسفبار است؛ تیم یک فصل کامل تلاش کند، عرق بریزد، برنده شود، سهمیه بگیرد ولی در نهایت بهخاطر ناکارآمدی مدیرانش، این سهمیه را مثل آبخوردن از دست بدهد. این سومینبار است که چنین اتفاق تلخی برای استقلالیها رخ میدهد. میگویند بدتر از خود فاجعه، عادت به فاجعه است و استقلالیها دیگر به این شرایط شوم خو گرفتهاند.
فوقش جریمه میشویم!
در سالهایی که فقط 2تیم از فوتبال ایران صاحب سهمیه آسیایی میشدند، استقلالیها سال1385 با هدایت قلعهنویی قهرمان لیگ پنجم شدند و در جدول اولیه لیگ قهرمانان قرار گرفتند. برخلاف همه تیمهای حاضر در جام اما این تیم فهرست نفراتش را بهموقع به ایافسی نفرستاد، چراکه مشغول تکمیل لیست با نفرات جدید بود. مدیران استقلال قانون را نمیدانستند و خبر نداشتند که در حال رقمزدن چه خیانتی هستند. باشگاه لیست را دیر فرستاد و به همین سادگی از آسیا محروم شد. جالب اینکه همان روزها مصاحبهای از قلعهنویی منتشر شد که رو به دوربینها میگفت: «ارسال دیرهنگام لیست موضوع مهمی نیست، فوقش جریمه میشویم!».
ماجرا اما پیچیدهتر بود و آبیها لیگ قهرمانان را از دست دادند. همان روزها طرفداران رقیب شعار تند و تیز «راشون ندادن آسیا» را برای استقلالیها ساختند و با این شعار حسابی روی اعصاب هواداران این تیم راه رفتند.
دروغ تعطیل
حذف بعدی چه زمانی اتفاق افتاد؟ همین دوره قبلی استقلال جواز صعود به آسیا را کسب کرد و در سیدبندی هم قرار گرفت اما ایافسی به دلایل متعددی تصمیم گرفت این تیم را از آسیا محروم کند. استقلال در حقیقت نتوانست مجوز حرفهای لازم را برای حضور در این رقابتها بهدست بیاورد. نخستین ایراد اساسی کنفدراسیون آسیا، ماجرای مالکیت دولتی باشگاه بود. بدهیها نیز بخشی از نمرات منفی این تیم را ساخته بودند. سالها دروغ به ایافسی نیز برملا شده بود و دیگر مجالی برای پنهانکاری وجود نداشت. استقلال باز هم از آسیا کنار رفت. این بار اما دیگر خبری از کریخوانی نبود؛ چراکه تیم رقیب هم درست به همین سرنوشت دچار شد و شانس حضور در لیگ قهرمانان آسیا را از دست داد.
شکست تیم بیشکست
تیم فرهاد مجیدی یک فصل تمام در هیچ رقابتی بازنده نشد و با یک رکورد خیرهکننده به قهرمانی لیگ برتر رسید. سهمیه آسیایی این تیم اما به دستان نابلد مدیران باشگاه از دست رفت. از همان ابتدا هم مشخص بود که پرونده استراماچونی برای آبیها دردسرساز خواهد شد اما هر مدیری که کار را بهدست گرفت، ماجرا را به نفر بعدی واگذار کرد و دست روی دست گذاشت تا هم جریمه سنگینتر شود و هم با توجه به بالا رفتن ارزش دلار، این رقم به پول ایران سنگینتر نیز شود. وقتی این رقم به 100میلیارد تومان رسید، فتحاللهزاده تقریبا همه راههای ممکن را امتحان کرد اما دیگر دیر شده بود و نتیجهای نداشت. استقلال هم در نهایت برای سومینبار از آسیا حذف شد؛ لطمه بزرگی که تیم را دوباره تحتتأثیر قرار میدهد. بازیکنانی که در عضویت استقلال هستند، امیدوار بودند در آسیا برای این تیم به میدان بروند اما فعلا این شانس از آنها گرفته شده است. دیدارهای فصل آینده لیگ قهرمانان همزمان با فصل جدید لیگ برتر شروع میشود اما استقلال جایی در این جام نخواهد داشت؛ اتفاقی که فرصتهای مالی و تبلیغاتی زیادی را از استقلال میگیرد و بخش مهمی از درآمدهای تیم را از بین میبرد. به جز استقلال، این ماجرا به اعتبار فوتبال ایران نیز ضربه بزرگی زده است.
هتتریک شوم!
این تیم به حذفشدن از آسیا عادت دارد
در همینه زمینه :