• یکشنبه 16 اردیبهشت 1403
  • الأحَد 26 شوال 1445
  • 2024 May 05
شنبه 12 خرداد 1397
کد مطلب : 18725
+
-

سوءتغذیه کودکان را می‌بلعد

معاون کمیته امداد:حدود 2 هزار کودک زیر 6 سال دچار سو‌ء تغذیه در استان شناسایی شده‌اند

جامعه
سوءتغذیه کودکان را می‌بلعد




فاطمه جعفرنژاد| ارومیه- خبرنگار:

خطر گرسنگی در کمین بیش از 2 هزار کودک آذربایجان غربی است. کودکانی که به واسطه تغذیه نامناسب و دریافت نکردن ویتامین‌ها و پروتئین غذایی دچار مشکلات عدیده ای هستند، مشکلاتی که کوتاهی قد و کمبود وزن مهم ترین معلول‌های آن است.

به گفته مسئولان مهم ترین دلایل سوء تغذیه در استان ما، نبود فرهنگسازی مناسب و نیز کمبود دریافت پروتئین و کالری لازم برای بدن است.
در حال حاضر بیش از 2 هزار کودک زیر 6 سال در آذربایجان غربی دچار سوء تغذیه هستند که زیر پوشش حمایتی کمیته امداد استان قرار دارند اما حدود 400 کودک نیز در نوبت بهره مندی از خدمات تغذیه هنوز در نوبت هستند، کودکانی که اگر مشکلات ناشی از تغذیه درست آن‌ها درمان نشود دچار بیماری‌های جسمی و ذهنی عدیده‌ای می‌شوند.


سوءتغذیه در مناطق محروم

معاون حمایت و سلامت خانواده کمیته امداد آذربایجان غربی در گفت و گو با خبرنگار همشهری با اشاره به شناسایی کودکان زیر 6 سال دچار سوءتغذیه در استان، اظهار می‌کند: در حال حاضر بیش از 2 هزار کودک زیر 6 سال دچار سوءتغذیه در استان شناسایی شده است که از این تعداد 287کودک در مناطق محروم و مرزی زندگی می‌کنند.
«مهدی سهیلی» در باره شیوه‌های حمایت کمیته امداد استان از این کودکان می‌گوید: کمیته امداد در طرح «هم سفره» کارتهای ویژه که مختص خرید مواد غذایی و پروتئینی است، دراختیارخانواده این کودکان قرار داده است که به صورت ماهانه شارژ شده و این افراد می‌توانند از فروشگاه‌های معتبر نیازهای غذایی خود را تأمین نمایند.

وی با بیان اینکه سرانه کودکان دچار سوء تغذیه در سال گذشته به ازای هر نفر 72 هزار تومان بوده است، ابراز می‌کند: سعی بر این است که این سرانه به 85 هزار تومان برسد.
معاون حمایت و سلامت خانواده کمیته امداد آذربایجان غربی می‌گوید: سرانه کودکان زیر 5 سال دچار سوءتغذیه در مناطق محروم و مرزی استان با رشد ۶۶ درصدی از ۷۲ هزار و ۴۰۰ تومان به ۱۲۰ هزار تومان افزایش یافته است.

سهیلی با اشاره به میزان اعتبار تخصیص یافته برای حمایت از کودکان دچار سوء تغذیه در استان تصریح می‌کند: بیش از یک میلیارد و 514 میلیون تومان در سال 96 برای کودکان دارای سوء تغذیه هزینه شده که طی آن بسته‌های غذایی شامل گوشت، روغن، برنج، مواد پروتئینی، حبوب و غلات به این کودکان در راستای حمایت و تامین سلامت تغذیه‌ای ارائه شده است.


یک مشکل چند وجهی 

وی با بیان اینکه سوء تغذیه کودکان یک مشکل چند وجهی است، اذعان می‌کند: متاسفانه این کودکان در دسترسی به غذاهای متنوع محدودیت دارند و ازسوی دیگر مشکلات معیشتی خانواده‌های فقیر در مناطق محروم و مرزی، می‌تواند زمینه را برای سایر مشکلات فراهم کند.

معاون حمایت و سلامت خانواده کمیته امداد آذربایجان غربی تاکید می‌کند: به همین منظور کمیته امداد با فراهم کردن فرصت در تهیه تغذیه مناسب به خانواده‌ها، زمینه رشد و تکامل مطلوب کودکان را مهیا می‌کند.
به گفته سهیلی مهم ترین دلایل سوء تغذیه در استان ما با دلایلی همچون فقر اقتصادی، فقر فرهنگی، کمبود دریافت پروتئین و کالری و نیز نبود فرهنگ سازی مناسب در ارتباط است.


کوتاهی قد 18 درصد کودکان

رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان در گفت و گو با خبرنگار همشهری با اشاره به سوء تغذیه کودکان زیر 6 سال اظهار می‌کند: مهم ترین شاخص‌های سوء تغذیه در کودکان شاخص‌های کم وزنی و کوتاهی قد بوده و برای بررسی وضعیت رشد کودکان تحقیق‌های آماری هر از چند گاهی در نقاط مختلف استان توسط محققان انجام می‌گیرد.
«فریبا بابایی» با اشاره به کارت‌های مراقبت کودکان که در بدو تولد با ثبت مشخصات اولیه نوزاد تحویل خانواده‌ها می‌شود، می‌افزاید: این کارت‌ها که رنگ صورتی ویژه دختران و رنگ آبی ویژه پسران طراحی شده، دارای شاخص‌های نشانگر رشد کودک در هر مرحله از زندگی خود بوده و مطابق با استانداردهای سازمان جهانی بهداشت هستند.

وی در ادامه ابراز می‌کند: اگر رشد قد و وزن کودک بر اساس این منحنی‌ها باشد بیانگر رشد مناسب کودک بوده و اگر زیر منحنی رشد باشد نشان از رشد نامناسب و سوء تغذیه دارد.
رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان می‌گوید: بیش از 18درصد کودکان آذربایجان غربی که در سنین زیر 6‌سال قرار دارند دچار کوتاهی قد بوده و رشد مطلوب قدی را ندارند که یکی از علل اصلی آن کمبود دریافت پروتئین است.
بابایی با اشاره به تاثیر ژنتیک در کوتاهی قد، ادامه می‌دهد: مهم ترین دلیل به جز مصرف کم گوشت و پروتئین، حذف لبنیات و به ویژه شیر از سبد غذایی خانواده هاست.

وی می‌گوید: پروتئین از عوامل اصلی رشد کودکان بوده و باید منابع غذایی همچون غلات و حبوبات، پروتئین حیوانی و تخم مرغ حتما در برنامه غذایی کودکان گنجانده شود تا روند رشد مناسب کودکان ادامه یابد.
رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان با اشاره به این که برخی خانواده‌ها با مصرف زیاد کربوهیدرات‌ها مواجه هستند، تاکید می‌کند: از علل مهم سوأ تغذیه کودکان دریافت ناکافی انرژی بوده که بخشی از این کالری از پروتئین، بخشی از کربوهیدرات‌ها و بخشی نیز از چربی‌ها تامین می‌شود که در این میان کربوهیدرات‌هایی همچون نان، سیب زمینی و ماکارونی بیشترین دریافتی کودکان است.


فقر آهن در 8 درصد  از کودکان زیر 6 سال استان

رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان می‌گوید: طی آخرین بررسی‌های وزارت بهداشت 8 درصد کودکان زیر 6 سال در آذربایجان غربی دچار کم خونی و  فقر آهن بوده و این کمبود در کودکان 2 ساله 15 درصد است، با توجه به این که فقر آهن موجب پایین آمدن ضریب هوشی کودکان می‌شود باید نگاه ویژه‌ای به این موضوع شود.«فریبا بابایی» همچنین می‌گوید: نزدیک 3 درصد کودکان زیر 6 سال در استان نیز دچار کم وزنی هستند که این در کودکان 2‌ساله حدود 1 درصد را نشان می‌دهد.

این خبر را به اشتراک بگذارید