امیرمحمد یعقوبپور- روزنامهنگار
بهنظر میرسد فدراسیون فوتبال این روزها بیشتر بهدنبال محک زدن سلیقه عمومی و واکنشهای احتمالی نسبت به انتخاب سرمربی بعدی تیم ملی است. همین هفته گذشته بود که مهدی تاج با اشاره به دشواریهای انتقال دستمزد به مربی خارجی، از انتخاب مربی ایرانی برای تیم ملی خبر داد. رئیس فدراسیون فوتبال اما حالا در اظهارنظری جدید، مدعی شده که داخلی بودن سرمربی جدید تیم هنوز قطعی نیست و فدراسیون گزینههای خارجی را نیز در این خصوص مورد بررسی قرار میدهد. ظاهرا بعد از واکنشهای نه چندان مثبت هواداران فوتبال به انتخاب مربی داخلی، فدراسیون در این خصوص مردد شده است. البته که نبردی فوری در انتظار تیم ملی ایران نیست و قاعدتا دلیلی برای عجله کردن وجود ندارد اما این صبر، کمی بیش از حد طولانی شده و معلوم نیست تا چه زمانی ادامه خواهد داشت.
شاید برای برگزاری اردوی تیم ملی عجلهای در کار نباشد اما آیا نباید سرمربی تازه تیم در این شرایط لیگ برتر را زیرنظر بگیرد؟ آیا نباید بازیکنانی که این روزها در حال درخشش در لیگ برتر هستند، از شانس بیشتری برای حضور در اردوی بعدی تیم ملی برخوردار شوند؟ این انتظار بیش از حد برای انتخاب سرمربی جدید، عملا جایگاه لیگ برتر را در فهرست بعدی تیم ملی متزلزل میکند. هر کسی که روی کار بیاید نیز احتمالا به سراغ همان فهرست جام جهانی میرود اما آن فهرست در شرایط فعلی اصلا بهکار تیم ملی نمیآید. چرا که بسیاری از نفرات آن تیم، پا به سن گذاشتهاند و حالا زمانی برای تغییر نسل در تیم ملی است. در آخرین فهرست کیروش حتی یک بازیکن زیر 23سال نیز وجود نداشت؛ ماجرایی که بستن یک تیم جدید را برای سرمربی بعدی تیم بسیار دشوار خواهد کرد. بهخصوص اگر این سرمربی، ایرانی نباشد.
آیا این احتمال وجود دارد که مدیران فدراسیون بهصورت چراغ خاموش با چند مربی خارجی مذاکره کنند و برای تکرار نشدن ماجرای هروه رنار، این مذاکرهها را مخفی نگه دارند؟ سوابق فدراسیون مهدی تاج چنین فرضیهای را رد میکند. این فدراسیون تا امروز مذاکره پنهان نداشته و هر وقت به سراغ یک مربی خارجی رفته، خبر ماجرا به سرعت پخش شده است. در نتیجه این ماجرا را هم نمیتوان چندان جدی گرفت. بعید است فدراسیون تا امروز با مربیان خارجی برای نشستن روی نیمکت تیم ملی مذاکره کرده باشد اما شاید این مذاکرهها برای آیندهای نزدیک در دستور کار قرار بگیرند.
شاید هم فدراسیون منتظر پایان لیگ است تا با یکی از مربیان شاغل در لیگ برتر قرارداد ببندد. چنین سناریویی هم اما چندان منطقی بهنظر نمیرسد چرا که تا پایان این فصل هنوز زمان زیادی باقیمانده و فدراسیون باید حداقل تا پایان فصل بهار برای انتخاب سرمربی جدید صبر کند. این یعنی از دست رفتن زمانی بسیار زیاد برای تیم ملی آن هم در سالی که رقابتهای جام ملتهای آسیا در آن برگزار خواهد شد. فدراسیون فوتبال نباید انفعال را با صبر اشتباه بگیرد. پرهیز از یک تصمیم عجولانه، اتفاق درستی بهنظر میرسد اما نباید در این ماجرا افراط به خرج داد. چرا که برای ساختن تیم ملی جدید، تا ابد فرصت نداریم!
پروسه انتخاب سرمربی جدید تیم ملی نباید به اندازه سایر پروژههای فدراسیون زمان ببرد. این ماجرا نباید به سرنوشت VAR دچار شود؛ پدیدهای که قرار بود در همین فصل مورد استفاده قرار بگیرد اما شاید حتی به پایان لیگ برتر بیست و سوم هم نرسد. فدراسیون فوتبال سابقه خوبی در زمانبندی نداشته و این بار هم انتخاب سرمربی را بیش از حد به تأخیر انداخته است. اگر قرار است یک مربی خارجی برای تیم ملی انتخاب شود، بهتر است که این مربی لیگ را به دقت زیرنظر بگیرد و فرصت کافی برای آشنا شدن با شرایط فوتبال ایران را داشته باشد. اگر هم بنا به انتخاب یک مربی داخلی است، این کار باید زودتر انجام شود. چرا که روندهایی مثل انتخاب دستیارها و برنامهریزی اردوها زمانبر هستند. هرقدر تأخیر در این زمینه بیشتر شود، رؤیای قهرمانی جام ملتها نیز با خطر جدیتری روبهرو خواهد شد. مهدی تاج و رفقا تا امروز تلاش کردهاند که بیش از حد عجله به خرج ندهند اما این خیال راحت و این آرامش آن هم در فاصله کمتر از یک سال تا جام ملتها، رفتهرفته نگرانکننده شده است.
مدیران انتظار!
پرهیز از یک تصمیم عجولانه اتفاق درستی بهنظر میرسد اما نباید در این ماجرا افراط به خرج داد
در همینه زمینه :