• چهار شنبه 26 دی 1403
  • الأرْبِعَاء 15 رجب 1446
  • 2025 Jan 15
چهار شنبه 5 آبان 1400
کد مطلب : 143946
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/kRvMN
+
-

خبرهای کوتاه/ لزوم توجه به منطقه فسیلی مراغه

مدیرکل موزه تاریخ طبیعی و ذخایر ژنتیک سازمان حفاظت محیط‌زیست با بیان اینکه منطقه فسیلی مراغه جزو مناطق منحصربه‌فرد جهان است و ایران جزو گروه ۲۰ کشور همفکر دارای تنوع زیستی بالاست، گفت: این تنوع زیستی از سرمایه‌های ملی کشورمان محسوب می‌شود و باید از آنها حفاظت و در جهت اشتغال و درآمدزایی پایدار، مطابق اصول حفاظتی برای کشور استفاده شود. به گزارش ایسنا، محمد مدادی روز دوشنبه (۳ آبان) در آیین روز ملی فسیل‌شناسی که در محل احداث مرکز دیرینه‌شناسی کشور در مراغه برگزار شد، با اهمیت بر شمردن ذخایر دیرینه‌شناسی کشور گفت: تکمیل پروژه مرکز تحقیقات دیرینه‌شناسی کشور در مراغه که بیش از 2 دهه نیمه‌تمام مانده است، اکنون با تشکیل کارگروه و تامین اعتبار امیدواریم شاهد تکمیل و بهره‌برداری‌اش باشیم. وی گفت: امیدواریم با همکاری مجلس شورای اسلامی و تامین اعتبار جهت تکمیل این مرکز در قالب یک پروژه در برنامه هفتم و قانون بودجه ۱۴۰۱ تعریف شود.

  ۲۰۲۰ ؛ گرم ترین سال آسیا
سازمان ملل اعلام کرد: ۲۰۲۰ گرم ترین سال ثبت شده در آسیا بود. به گزارش ایسنا به نقل از گاردین، سازمان ملل پیش از کنفرانس مهم آب و هوایی موسوم به CoP26 اعلام کرد: آسیا در سال ۲۰۲۰ گرم ترین سال در تاریخ خود را تجربه کرد و حوادث آب و هوایی شدید، خسارت زیادی را بر روند توسعه این قاره وارد کرده است. براساس گزارش سازمان جهانی هواشناسی، میانگین دما ۱.۳۹ درجه سانتی‌گراد بالاتر از میانگین سال‌های ۱۹۸۱تا ۲۰۱۰ بوده است؛ بنابر اعلام این سازمان، پیامدهای شدید حوادث آب و هوایی و تغییرات اقلیمی در سراسر آسیا طی سال ۲۰۲۰،  از دست رفتن جان هزاران نفر، آواره شدن میلیون‌ها نفر دیگر و نیز صدها میلیارد دلار هزینه به همراه داشته؛ همچنین خسارات سنگینی بر زیرساخت‌ها و اکوسیستم‌ها وارد کرده است. در این شرایط توسعه پایدار در معرض خطر قرار می‌گیرد و ناامنی غذایی و منابع آب آشامیدنی، خطرات بهداشتی و تخریب محیط‌زیست رو به افزایش است.

  تداوم مخالفت با تشکیل وزارت محیط‌زیست
یک عضو کمیسیون کشاورزی مجلس یازدهم از طرح‌های جدید نمایندگان و دولت همچون طرح تشکیل وزارت روستا و وزارت محیط‌زیست یا ایده احیای جهاد سازندگی و تفکیک آن از جهاد کشاورزی گفت: بسیاری از ایده‌ها در کشور در حال بزرگ کردن دولت است. بزرگ شدن دولت در شرایط فعلی بودجه کشور اصلا جالب نیست. ذبیح‌الله اعظمی در مورد تشکیل وزارت محیط‌زیست به ایسنا گفت: در فراکسیون محیط ‌زیست مجلس کمیته‌ای تشکیل شده است و این موضوع در آن کمیته تخصصی در حال بررسی است. باید ببینیم نظر کمیته تخصصی چه خواهد بود. به‌نظرم این طرح معایب و مزایایی دارد. این عضو کمیسیون کشاورزی مجلس یازدهم به چالش نظارت روی سازمان محیط‌زیست ایران اشاره کرد و گفت: موافقان معتقدند که یکی از مشکلات ما این است که نمی‌توانیم از معاونان رئیس‌جمهور مثل وزرا مطالبه‌گری کنیم. هر چند که هر وقت اراده کنیم، این اشخاص به کمیسیون‌ها یا صحن مجلس آمده و گزارش می‌دهند. اما گویی وزرا احساس مسئولیت بیشتری می‌کنند.

این خبر را به اشتراک بگذارید