پیشنهاد عباس جهانگیریان:
جدا کردن ناشران کمکآموزشی از نمایشگاه کتاب
«کسانی که سراغ کتابهای کمکآموزشی مــیروند، به غرفههای عمومی سرنمیزنند و فقط ترافیک ایجاد میکنند. از طرف دیگر این ناشران با در اختیار داشتن فضای صوتی نمایشگاه، آنجا را از فضای فرهنگی به فضای تجاری و غیرحرفهای تبدیل میکنند.»
عباس جهانگیریان، نویسنده کودک و نوجوان در گفتوگو با ایسنا، گفت: «برگزاری نمایشگاه کتاب بزرگترین رویداد فرهنگی ایران است که ممکن است در برخی سالها خوب باشد یا ممکن است خوب نباشد اما بهطور کلی باید از آن حمایت شود. اگر نقدی هم به آن داریم باید در گفتوگو با رسانهها مطرح کنیم.»
پیشنهاد نویسنده «سایه هیولا» جدا کردن کتابهای کمکآموزشی از نمایشگاه کتاب است: «کسانی که میروند کتاب کمکدرسی بگیرند ترافیک ایجاد میکنند، آنها معمولا به غرفههای دیگر سرنمیزنند، نه دنبال رمان هستند و نه کتاب شعر و تاریخ. میروند تا کتابهای کمکآموزشی بخرند که بچههایشان زودتر کنکور قبول شوند و خیالشان راحت شود. پیشنهاد میکنم چند روز نمایشگاه را عمومی برگزار کنند و چند روز هم نمایشگاه درسی و دانشگاهی؛ یعنی این دو جدا شوند. ناشران کمکآموزشی هرسال جامیگیرند و چون فضای صوتی نمایشگاه در اختیار کمکآموزشیهاست بهدلیل دادن هزینه بیشتر، این فضا روی نمایشگاه سایه میاندازد و فضای آنجا را سنگین و نمایشگاه را از فضای فرهنگی به فضای تجاری و غیرحرفهای تبدیل میکند که این موضوع باعث رنجش نویسندگان و مولفانی میشود که انتظار ورود به فضای فرهنگی دارند. اگر این اتفاق نیفتد یعنی ناشران دانشگاهی و کمکآموزشی از ناشران عمومی جدا نشوند، برای کسانی که با قصد دیگری به نمایشگاه میروند، فضای خستهکنندهای میشود.»