• دو شنبه 8 بهمن 1403
  • الإثْنَيْن 27 رجب 1446
  • 2025 Jan 27
چهار شنبه 8 اردیبهشت 1400
کد مطلب : 129340
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/732PB
+
-

گام‌ بزرگ شورا؛ بودجه‌ریزی مشارکتی

گام‌ بزرگ شورا؛ بودجه‌ریزی مشارکتی

   مجید فراهانی- رئیس کمیته بودجه و نظارت مالی شورای شهر تهران

 مشارکت مردم، یعنی واگذاری امور به مردم و باید آنچه را با رویکردهای تصدی‌گرایانه، انجام می‌شود و اداره آن امور طی سال‌ها از مردم سلب شده و اکنون گران، بی‌کیفیت و ناکارآمد توسط شهرداری به شهروندان ارائه می‌شود را به مردم بازگردانیم. منابع مصارف بودجه شهرداری را تک‌تک شهروندان تهرانی با پرداخت بهای خدمات و عوارض عمومی شهر یا عوارض پروانه ساختمانی تامین می‌کنند، بنابراین برای منافع مردم و در مسیر اصلاح بودجه شهرداری که مردم آن را تامین می‌کنند، باید به سمت تعیین مصارف بودجه با اولویت و نظر مردم حرکت کنیم، تا «بودجه برای مردم» معنا پیدا کند. بودجه مال مردم است و مردم باید درباره آن نظر بدهند. وقتی براساس قانون اساسی این مردم با رأی و انتخاب خودشان اعضای شورای شهر، نمایندگان مجلس، رئیس‌جمهور و نمایندگان مجلس خبرگان رهبری را انتخاب می‌کنند؛ چرا نباید درباره بودجه منطقه و محله خودشان اظهارنظر کنند و نظر بدهند؟ در همین راستا از ابتدای حضورم در شورا مسئله بودجه‌ریزی مشارکتی را با توجه به‌نظرات و نیازهای شهروندان مورد توجه قرار دادم و تا امروز در شورای پنجم اقداماتی در مسیر بودجه برای مردم انجام شده است:
 انتشار اطلاعات لایحه بودجه و دسترسی عموم شهروندان به اطلاعات بودجه پیشنهادی
 درخواست از شورایاران و شهروندان برای ارائه پیشنهادها درخصوص تبصره‌ها و بررسی پیشنهادهای مردمی در کمیته بودجه و نظارت مالی
 برگزاری دوره آموزشی آشنایی با بودجه‌ریزی در شهرداری برای شورایاران
 الزام شهرداری به دعوت دبیر کارگروه برنامه و بودجه شورایاری منطقه در جلسات تدوین بودجه منطقه
 دعوت از رابط هیأت رئیسه و دبیر کارگروه برنامه و بودجه شورایاری منطقه در جلسات بررسی بودجه کمیته بودجه و نظارت مالی شورا
  اجرای پروژه‌های توسعه محلی در سطح محلات با نظر مشورتی شورایاران برای نخستین‌بار در سال 1399.
به هرترتیب، اراده شورای پنجم بر تداوم اجرای پروژه‌های توسعه محلی در مسیر بودجه برای مردم استوار بوده است. با رأی شورا در متمم بودجه سال1398 اعتبارات توسعه محلی برای نخستین‌بار در بودجه شهرداری مطرح و تصویب شد و در بودجه سال1399 تداوم یافت و با تصویب بودجه سال1400 شهرداری نیز تداوم این رویکرد تصویب شد تا مردم طعم مشارکت در جهت‌بخشی به مصارف بودجه را با تعیین و انتخاب پروژه‌های توسعه محلی بچشند و ما شاهد تغییر به نفع مردم در عمل باشیم.
امروز با مشارکت شورایاران عزیز ما شاهد اجرای 1259پروژه توسعه محلی با اعتباری بالغ بر هزار و 24میلیارد تومان در سطح 372محله شهر تهران با متوسط پیشرفت فیزیکی 40درصد هستیم و ان‌شا‌الله این پروژه‌ها تا پایان سال مالی1399 شهرداری یعنی 15اردیبهشت باید به مردم تحویل داده شود. اداره تهران با مشارکت همه شهروندان و تحقق تهران به‌عنوان شهری برای همه در سایه مشارکت در تدوین بودجه و جمع‌نویسی بودجه به‌عنوان سند مالی و عملکردی اداره شهر فراهم خواهد شد؛ امری که نیازمند به اصلاح قانون و توجه به بودجه‌ریزی مشارکتی و مشارکت مردم در تعیین اولویت‌ها و مصارف است. در جریان بررسی چهار بودجه سالانه ارائه‌شده به شورای پنجم با درخواست از یکایک همشهریان عزیز زمینه توجه به مشارکت مردم در بررسی بودجه را ترویج کردیم و خدا را شاکرم که در جریان بررسی و تصویب بودجه سال ۱۳۹۸ شهرداری تهران، پیشنهاد یکی از شهروندان عزیز برای نخستین‌بار به‌عنوان تبصره بودجه، مطرح شد و به تصویب شورای اسلامی شهر تهران رسید.

 

این خبر را به اشتراک بگذارید