تهران در انتظار تصمیم فوری ستاد کرونا
معاون حمل و نقل ترافیک: شهرداری تهران برای لغو طرح ترافیک اعلام آمادگی کرده که باید به تصویب ستاد مقابله با کرونا برسد
کرونا روی موج صعودی جولان میدهد و اغلب نقاط کشور رنگشان قرمز شده است. در تهران هم با وجود نیمهتعطیل شدن شهر، وضعیت روزبهروز وخیمتر میشود؛ تا جایی که دیروز محسن هاشمیرفسنجانی، رئیس شورای شهر تهران اعلام کرد، آمار فوتیهای روزانه کرونا در پایتخت از 130نفر هم گذشته است. به همینخاطر، شهر تهران در تمامی زمینههای مختلف بهویژه حملونقل عمومی و لغو طرح ترافیک منتظر تصمیم فوری ستاد ملی مقابله با کروناست.
به گزارش همشهری، سال گذشته و زمانی که کرونا کمی فروکش کرده بود، تعداد دفنشدههای کووید-19در بهشتزهرا به زیر 20نفر هم رسید، اما دوباره بهشتزهرا پذیرای افراد زیادی از قربانیان این بیماری شده است تا هشدارها و توصیهها افزایش یابد. در این میان، موضوع لغو طرح ترافیک در تهران هم مطرح شدهاست؛ درست مانند فروردینماه سال 99که با دستور ستاد ملی مقابله با کرونا، محدودیت طرح ترافیک برای مدتی برداشته شد. البته جدا از تمرکز روی طرح ترافیک، مترو و اتوبوس هم نیازمند توجه هستند؛ چراکه حمایت از این دو وسیله انبوهبر میتواند کمک بزرگی به اجرای فاصلهگذاری اجتماعی و فیزیکی در ترددهای شهری شهروندان داشته باشد. در این بین پیروز حناچی، شهردار تهران اعلام کرده است: «شهرداری مانند همیشه آمادگی دارد درصورت تصویب ستاد ملی مقابله با کرونا، بهمنظور رعایت بهتر پروتکلهای بهداشتی طی روزهای خطیر پیشرو، بهصورت اضطراری ترتیبات جدیدی در استفاده از مترو، اتوبوس و تردد در محدوده طرح ترافیک اعمال کند.»
پیگیری مطالبات از دولت
موضوع اتخاذ تدابیر اضطراری در مترو و اتوبوس و محدودیتهای جدید برای خودروها در راه کنترل هرچه بیشتر کرونا البته به قید تصویب ستاد ملی، باعث شد تا دیروز معاون شهردار و یکعضو شورای شهر به وزارت کشور بروند. سیدمناف هاشمی، معاون حملونقل و ترافیک شهرداری و محمد علیخانی، رئیس کمیسیون عمران و حمل ونقل شورا قرار بود در جلسهای با وزیر کشور به بررسی وضعیت فعلی شهر تهران بپردازند تا تصمیمات نهایی به ستاد ملی کرونا اعلام شود. با این حال، جلسه بدون حضور وزیر کشور که به کرونا مبتلا شده تشکیل و به تصمیمگیری نرسیدهاست.در این جلسه منافهاشمی از درخواستهای شهرداری برای تقویت ناوگان حملونقل همگانی صحبت کرده است. او پس از حضورش در وزارت کشور به همشهری گفت: «ما همواره مطالبات در زمینه حمایت دولت از ناوگان حملونقل عمومی را مطرح و پیگیری میکنیم. به هر حال، حملونقل عمومی یک موضوع حاکمیتی است و شهرداری بهتنهایی و با منابع محدود نمیتواند مشکلات آن را حل کند.» او به همشهری گفت: شهرداری با توجه به شرایط ویژه کرونا برای برخی اقدامات مانند لغو طرح ترافیک اعلام آمادگی کرده است که باید به تصویب ستاد مقابله با کرونا برسد.
پروتکلها کمتر از 60درصد رعایت میشود
دیروز محسن هاشمیرفسنجانی هم ضمن ابزار نگرانی از وخیم شدن شرایط، خواستار قرنطینه کردن بخش عمدهای از فعالیتها شد. رئیس شورای شهر تهران گفت: «آمار فوتیهای کرونایی در تهران از 130نفر هم گذشته و روند افزایشی آن، از بازگشت شرایط وخیم پاییز گذشته خبر میدهد. قرار است این نگرانی را با ارسال نامهای به ستاد کرونای تهران و ستاد کرونای کشور اعلام کنیم. از مسئولان مدیریت شهری نیز انتظار داریم مسئله واکسیناسیون پرسنل صف مقدم شهرداری تهران را که بدون تعطیلی و وقفه در حال خدمترسانی و در معرض ابتلا به بیماری کرونا هستند، پیگیری کنند. پاکبانان زحمتکش، کارگران میادین میوه وترهبار، کارکنان شهروند و پرسنل بخش سلامت شهرداری بهصورت جدی در معرض ابتلا به کرونا هستند و با توجه به موافقت رئیسجمهور با تامین واکسن توسط دستگاههای عمومیوخصوصی، شرکت شهر سالم میتواند در این حوزه ورود کرده و کارکنان پرخطر را در اولویت واکسیناسیون قرار دهد.» او در حاشیه جلسه شورای شهر و در جمع خبرنگاران گفت: «موج چهارم کرونا همچنان ادامه دارد؛ چراکه پروتکلهای بهداشتی در سطح شهر کمتر از ۶۰ درصد رعایت میشود. او در پاسخ به این سؤال که راهکار عملی کنترل کرونا چیست، عنوان کرد: «تعطیلی کامل شهر امکانپذیر نیست، اما رعایت پروتکلها باید از حد فعلی بیشتر باشد. براساس آخرین گزارشها، حضور بیش از ۱۵ تا ۲۰ دقیقه در ناوگان حملونقل عمومی آن هم با ظرفیت حدود ۴۰ درصد خطرناک است و توصیه میشود مردم کمتر از این ناوگان استفاده کنند.»