• چهار شنبه 26 دی 1403
  • الأرْبِعَاء 15 رجب 1446
  • 2025 Jan 15
چهار شنبه 28 آبان 1399
کد مطلب : 116169
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/OYXlE
+
-

افتتاح خط تولید کیت‌تشخیص فوری‌کرونا در ایران

نشست بررسی مراحل پیشرفت ساخت واکسن کرونای ایرانی به‌صورت ویدئوکنفرانس با حضور مقامات سازمان بهداشت جهانی برگزار شد

 خط تولید کیت‌های تشخیص فوری کرونا  صبح دیروز در مراسمی با حضورمعاون اول رئیس جمهور، رئیس ستاد اجرایی فرمان امام، معاون علمی رئیس‌جمهور و معاون وزیر بهداشت‌، به صورت ویدئوکنفرانس به بهره‌برداری رسید.
به گزارش ایرنا، در این مراسم محمد مخبر، رئیس ستاد اجرایی فرمان امام گفت:‌ در کمتر از ۲۲ روز جوانان دانشمند کشور توانستند خط تولید کیت‌های تشخیص سریع کرونا را راه‌اندازی کنند و از امروز می‌توانیم روزانه ۲۰۰هزار کیت تولید و تحویل جامعه سلامت دهیم.
وی گفت: دستیابی به دانش ساخت این کیت قدم بزرگی برای مهار کرونا در کشور است و ارزش دستیابی به آن کمتر از واکسن کرونا نیست زیرا از این طریق می توان به غربالگری و قطع زنجیره انتقال سرعت بسیار بالایی بخشید.
مخبر با اشاره به گران بودن کیت‌های فعلی مورد استفاده در سیستم درمانی و پزشکی افزود: قیمت کیت‌های‌ ساخته شده توسط ستاد اجرایی فرمان امام، ۴۰درصد ارزان‌تر از کیت‌های فعلی و نهایتا ۲۰۰هزارتومان است.

نشست درباره واکسن ایرانی کرونا  با نمایندگان سازمان بهداشت جهانی
اولین نشست بررسی پیشرفت تولید واکسن کرونای ایرانی با حضور نمایندگان ارشد سازمان جهانی بهداشت در منطقه به همراه نماینده این سازمان در تهران، وزیر و مقام‌های وزارت بهداشت ایران و تیم‌های تحقیقاتی، به‌صورت ویدئوکنفرانس برگزار شد.
در این نشست آخرین دستاوردهای محققان ایرانی درخصوص پلتفرم‌های ساخت واکسن ازجمله ۶پلتفرم اختصاصی بخش دارویی ستاد اجرایی فرمان امام مورد بررسی قرار گرفت.
سعید نمکی، وزیر بهداشت در این نشست گفت: به‌زودی ایران به‌عنوان یکی از کشورهای پیشروی جهان در ساخت واکسن کرونا شناخته خواهدشد.
او ادامه داد: پلتفرم واکسن در چند شرکت ایرانی ازجمله بخش دارویی ستاد اجرایی فرمان امام، فاز اول و دوم آزمایشی را با موفقیت پشت سر گذاشته و درحال گذراندن فاز سوم هستند. ما در اوج تحریم‌های ظالمانه قدم‌های علمی بزرگی در این خصوص برداشته‌ایم و از سازمان بهداشت جهانی انتظار داریم ما را حمایت کرده و با تسریع در مراحل نهایی، به تولید واکسن در ایران و توزیع آن در منطقه کمک کند.
نمکی افزود: ارگان‌های متعددی ازجمله معاونت علمی ریاست‌جمهوری، بنیاد برکت ستاد اجرایی فرمان امام و شرکت‌های دانش‌بنیان به‌طور شبانه‌روزی مشغول تحقیق روی واکسن هستند. از میان 12شرکت، ۸شرکت مراحل مؤثری را سپری کرده‌اند و ۴شرکت به‌زودی وارد مراحل تست انسانی می‌شوند.
در ادامه این نشست احمد المنظری، مدیرکل منطقه‌ای سازمان جهانی بهداشت در ارتباطی ویدئوکنفرانسی با ابراز شگفتی از دستاوردهای علمی ایرانی‌ها گفت: در چند کشور دنیا روش‌های گوناگونی برای ساخت این واکسن درحال انجام است اما یکی از روش‌هایی که در ایران درحال پیگیری است، کاملا جدید و منحصربه‌فرد است و امیدواریم محققان این شرکت از طریق سلول‌های بنیادی و سلول‌درمانی بتوانند به توفیقات نهایی دست پیدا کنند. کریستوف هملمن، نماینده سازمان جهانی بهداشت در تهران نیز گفت: از پیشرفت‌های علمی و دارویی در ایران خوشحالم. اینکه در ایران از همه روش‌ها و پلتفرم‌ها برای ساخت واکسن کووید-۱۹ استفاده می‌شود، نشانه آن است که ایجاد محدودیت‌های سیاسی تأثیری در مسیر پیشرفت علمی ندارد.

این خبر را به اشتراک بگذارید