• چهار شنبه 26 دی 1403
  • الأرْبِعَاء 15 رجب 1446
  • 2025 Jan 15
دو شنبه 18 فروردین 1399
کد مطلب : 97649
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/n5gV7
+
-

پیشنهاد محدودیت خروج از منزل برای تهرانی‌ها

اعضای شورای شهر تهران دیروز پیشنهاد دادند برای کنترل تردد مردم، شهروندان براساس رقم پایانی کد ملی تقسیم‌بندی شوند

شورا
پیشنهاد محدودیت خروج از منزل برای تهرانی‌ها

فیلم جلسه علنی شورای شهر تهران را اینجا ببینید

مجید جباری _ خبر‌نگار

پارلمان شهری تهران دیروز نخستین جلسه رسمی و علنی سال1399 را با حضور پیروز حناچی، شهردار و 19عضو شورا برگزار کرد. در این جلسه شهردار تهران با ارائه گزارشی از اقدامات مدیریت شهری برای کاهش شیوع کرونا در ایام نوروز، از اجرای برخی راهکارها برای گسست زنجیره ابتلای این ویروس صحبت کرد. یکی دیگر از خروجی‌های مهم این جلسه که تحت‌تأثیر شیوع کرونا قرار داشت، بررسی راهکارهای مقابله با بحران بزرگ قرن از سوی سوی اعضای شورا و مدیر ارشد شهر بود. به‌ویژه اینکه حالا و با پایان تعطیلات نوروز، پایتخت با افزایش ترددهای درون‌شهری و ترافیک نسبی مواجه شده و ضرورت ارائه راهکاری برای روند معکوس این جریان بیشتر به چشم می‌آید.

بر همین اساس، یکی از پیشنهاد‌هایی که درجلسه دیروز شورا از سوی برخی اعضا مطرح شد، مدیریت تردد برای کنترل تردد شهروندان بود. پیشنهادی که محسن هاشمی رفسنجانی آن را در جلسه دیروز رونمایی کرد و قرار است به‌زودی به جریان بیفتد تا در کنار اقدامات همه‌جانبه مقابله با کرونا گره‌های کار را در این زمینه باز کند. محسن هاشمی رفسنجانی در تشریح این پیشنهاد گفت: «در کنار کاهش ظرفیت فعالیت و تعطیلی مراکز، باید برای کنترل تردد مردم، تقسیم‌بندی شهروندان براساس رقم پایانی کد ملی آنها در دستور کار قرار گیرد و به این شکل، شهروندان به 10دهک تقسیم‌بندی شوند و شکل ترددشان به یک‌دهم در روز کاهش پیدا کند». اینطور که از پیشنهاد شورای شهر تهران می‌توان متوجه شد این است که هر فرد تا پایان بحران کرونا می‌تواند تنها 3بار در روز در شهر تردد کند. البته این، تنها یک پیشنهاد از سوی اعضای شورای شهر تهران است و تصمیمات کرونایی در پارلمان شهری تهران اتخاذ نمی‌شود. بر این اساس شورا باید با ستاد کرونا هماهنگ باشد زیرا تصمیمات خارج این ستاد می‌تواند سوء‌تفاهم ایجاد کند. یکی دیگر از پیشنهادهای شورا در جلسه دیروز تست همگانی شهروندان بود که محسن هاشمی در صحبت‌های آغازین جلسه برآن تأکید کرد.

بغض شورا شکست
اما صحن شورا دیروز شاهد گلایه نمایندگان مردم در شورای شهر از برخی کاستی‌ها و بغض آنان از مشکلاتی بود که این روز‌ها مردم شهر را درگیر کرده؛ بغضی که در تذکرات 6عضو شورا از زبان آنان بیان شد و در نهایت در گلوی الهام فخاری شکست.
مجید فراهانی، رئیس کمیته بودجه و نظارت مالی شورای شهر در تذکر پیش از دستورش خواستار توجه به خانواده کارکنان و کارگران شهرداری مبتلا به کرونا و درگذشتگان ناشی از ابتلا در جریان خدمت‌رسانی شد و از طرحی در همین زمینه رونمایی کرد.
او گفت: «در این شرایط توجه به نیازهای روحی، روانی، مادی و معنوی خانواده این عزیزان و ایفای وظیفه انسانی، سازمانی امری لازم توجه است که نباید مورد غفلت و فراموشی قرار گیرد. بر همین اساس پاسخ به دغدغه‌های خانواده متوفیان و پیگیری احوال افراد بستری در بیمارستان باید در کنار توجه به خدمت‌رسانی پایدار برای مردم مورد توجه قرار گیرد. ضمنا انتظار دارم با استفاده از ظرفیت‌های موجود در بودجه سال1399 به‌ویژه اعتبارات مربوط در بخش کمک‌های بلاعوض و یارانه‌ها اقدام لازم در اسرع وقت برای کاستن از دغدغه خانواده‌های این عزیزان به‌عمل آید.

تست کرونا از کارکنان عملیاتی 
احمد مسجدجامعی، عضو کمیسیون فرهنگی شورا هم در تذکر خود از ضرورت گرفتن آزمایش کرونا از پرسنل عملیاتی شهرداری گفت و اضافه کرد: «این روزها همه از زحمات پزشکان، پرستاران و کادر درمانی قدردانی می‌کنند که اقدامی به‌جاست. اما کمتر کسی به نیروهای خدماتی مانند پاکبانان، باغبانان فضاهای شهری، رانندگان ناوگان حمل‌ونقل عمومی، کارکنان بهشت‌زهرا و دیگر سازمان‌های شهرداری تهران توجه می‌کند. تعدادی از رانندگان اتوبوس به بیماری کرونا مبتلا شده‌اند؛ بنابراین لازم است ضمن توجه بیشتر به این افراد، از تمام نیروهای عملیاتی شهرداری تهران که در خط مبارزه با کرونا هستند، تست کرونا گرفته شود».

2تذکر بودجه‌ای
حجت نظری اما به‌عنوان آخرین عضو شورا 2تذکر بودجه‌ای به شهرداری داشت. او گفت: «ماده۳۹ به‌عنوان یکی از راهکارهای پیش‌بینی شده شورای شهر، شهردار تهران را موظف به تشکیل «کمیته تخصیص» کرده است. با توجه به اینکه اعتراض هیأت تطبیق مصوبات به برنامه پس از موعد قانونی بوده، بنابراین تمام مواد این مصوبه لازم‌الاجرا هستند و شهردار باید مطابق ماده مذکور از حداقل 2عضو شورا یعنی رئیس کمیسیون برنامه و بودجه و رئیس کمیسیون تخصصی مربوط (حسب موضوع) برای حضور دعوت به عمل می‌آورد. این در حالی است که تاکنون دعوتی از رؤسای کمیسیون‌های تخصصی به عمل نیامده است. همچنین بند الف تبصره دوم بودجه۱۳۹۸، شهرداری تهران را ملزم کرده است که گزارش جلسات کمیته تخصیص، شامل تخصیص اعتبار بر مبنای پیش‌بینی تحقق منابع عمومی و اختصاصی و اولویت‌بندی مصارف را به‌صورت ماهانه به شورای اسلامی شهر تهران ارائه کند اما در اجرای این بند نیز هنوز اقدامی از جانب شهرداری صورت نگرفته است.

تصویب کلیات لایحه ضوابط تشکیلاتی شهرداری 
اما در جریان برگزاری نخستین جلسه شورای شهر تهران در سال جدید، کلیات لایحه «ضوابط تشکیلاتی شهرداری تهران» پس از بحث و بررسی در صحن شورای شهر تهران به تصویب رسید.
سیدحسن رسولی، خزانه‌دار شورای شهر تهران در جریان بررسی لایحه «ضوابط تشکیلاتی شهرداری تهران» گفت: در سال۹۴ سازمان امور استخدامی کشور ضوابط استخدام را با هدف انسجام بخشی به شهرداری تهران را ابلاغ کرد اما متأسفانه شهردار وقت نسبت به این دستورالعمل بی‌توجهی می‌کند و این بی‌توجهی باعث به‌هم ریختگی می‌شود. باید به این نکته توجه کنیم که لایحه ارائه شده از سوی شهردار تهران با آیین‌نامه اداری استخدامی منطبق است. در این لایحه تعاریف بخش‌های مختلف آمده تا مشخص شود بین وظایف اصلی و غیراصلی شهرداری تهران چه تفاوت‌هایی وجود دارد و زمانی که تعاریف مشخص و ضوابط کمی و کیفی معلوم شود امکان سنجش وجود دارد.

از ضرورت تست همگانی کرونا تا نامه به شوراهای کلانشهرها
رئیس شورای اسلامی شهر تهران در نخستین جلسه شورای شهر تهران در سال۹۹ از ستاد ملی مبارزه با کرونا درخواست کرد در حوزه شهری تعامل بیشتری با مدیریت شهری داشته باشد.
محسن هاشمی رفسنجانی با اشاره به پاندمی ویروس کرونا بر لزوم توجه به نقش مدیریت شهری در ستاد ملی و متمرکز مقابله با کرونا تأکید کرد و گفت: «این ستاد ضمن استفاده از مزایای تمرکز، اختیارات، سرعت و قاطعیت در تصمیم‌گیری‌ها، از توان کارشناسی و تخصص مدیریت شهری استفاده می‌کند و انتظار شورای شهر تهران از ستاد ملی کرونا این است که در این حوزه پیش از تصمیم‌گیری‌های مرتبط با فعالیت‌های شهری تهران مانند سیستم حمل ونقل عمومی یا طرح ترافیک، با گفت‌وگو، اقناع و استفاده از تجربه و تخصص مدیریت شهری، عملکرد مؤثرتری را ایجاد کنند.»
رئیس شورای شهر تهران ادامه داد: «تجربه موفق کشورهایی نظیر کره‌جنوبی در مهار کرونا، نشان‌دهنده نقش مؤثر امکان تست آسان و در دسترس برای شهروندان و رصد وضعیت مبتلایان پس از تست است که در این حوزه شهرداری تهران می‌تواند با استفاده از زیرساخت‌های خود در تعامل با وزارت بهداشت نقش محوری را در تهران ایفا کند. موضوع مهم دیگری که باید در دستور کار مدیریت شهری قرار گیرد، تطبیق شرایط کاری و مالی شهرداری با بحران کروناست که با توجه به زمان و شدت نامعلوم شیوع این بیماری در سطح شهر، موجب تغییرات گسترده در منابع و عملکرد شهرداری و در برخی قسمت‌ها نظیر نظافت شهر، موجب افزایش عملکرد و هزینه‌ها و در بخش‌هایی نظیر فعالیت‌های عمرانی و شهرسازی موجب رکود می‌شود. به‌خصوص، بخش منابع مالی دچار انقباض خواهد شد که لازم است بدنه کارشناسی شهرداری در تعامل با کمیسیون‌های تخصصی شورا، به‌خصوص کمیسیون بودجه سناریوهای مختلفی برای این موضوع پیش‌بینی کرده و اقدامات لازم برای جبران کاهش منابع مالی ناشی از تصمیمات ستاد ملی کرونا را انجام دهند. در همین زمینه طی نامه‌ای به ریاست‌جمهوری تقاضای استفاده از کمک دولت و همچنین بخشی از وام مصوب برای حفظ اشتغال انجام شده است.


فیلم جلسه علنی شورای شهر تهران را اینجا ببینید

سهم شهرداری‌ از اعتبار مدیریت بحران کرونا
نطق پیش از دستور 

سیدحسن رسولی، نایب‌رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران در نطق پیش از دستورش گفت: «شهردار تهران به‌منظور تامین هزینه‌های جاری و نگهداشت شهر سهم شهرداری از اعتبارات 100هزار میلیاردی مصوب مدیریت بحران کرونا را مطالبه‌ و وصول کند.
او‌ با تأکید بر اینکه حوزه مدیریت شهری تهران که از ابتدا در صف مقدم پیشگیری و مقابله بوده باید برای گذر کم‌آسیب‌تر از این شرایط خود را مسئولانه و با ابتکار عمل تجهیز کند، افزود: «این امر موجب می‌شود که امکان پایداری شهر و شهرداری‌ طی دوره بحران کرونا‌ کم‌هزینه‌تر فراهم شود، نقش ما در مدیریت بحران امدادی است، اما در تامین خدمات شهری و اداره شهر وظیفه‌ای منحصر به‌فرد و قانونی داریم».
این عضو شورا با بیان اینکه اعمال مدیریت در بخش تامین و تخصیص مالی درآمد و هزینه‌های جاری و نگهداشت شهر از اهمیت و اولویت ویژه‌ای برخوردار است، تأکید کرد: «تحقق درآمدهای نقدی و غیرنقد بودجه سال98 بدون احتساب متمم تقریبا 95درصد است. با احتساب رقم مصوب متمم پیش‌بینی‌ می‌شود به کمتر از مرز 80درصد کاهش می‌یابد». او با بیان اینکه عدم‌قطعیت اوضاع جاری و پیش‌رو فعالان اقتصادی و مؤدیان شهرداری شکاف و عدم‌تعادل منابع و مصارف ما را تا سه برابر عدم‌تحقق درآمدی متمم بودجه 30هزار میلیاردی سال‌جاری، حداقل در شش‌ماهه اول افزایش خواهد داد، افزود: «این سیر نزولی در حالی ادامه خواهد داشت که هزینه‌های اداره شهر حداقل تحت‌تأثیر تورم حدود 40درصد افزایش نسبت به قبل پیدا می‌کند. شهرداری برخلاف سایر دستگاه‌های اجرایی با اتکا بر مدل اقتصاد بنگاهی به‌صورت درآمد-هزینه امرار معاش می‌کند و هیچ مساعدت مالی‌ای از سوی منابع مالی عمومی و دولتی متوجه بلدیه نیست. هرچند این وضعیت شامل حال همه شهرداری‌هاست، اما ایفای نقش مرکزیت سیاسی- اداری کشور فقط بر عهده‌ی تهران است».
او اظهارکرد: «مدیریت شهری فقط برای تامین هزینه‌های ضروری نگهداشت شهر ماهانه 1000 تا 1100میلیارد تومان منابع مالی نیاز دارد».

    کاهش ۲۵۰۰میلیارد تومانی درآمدهای شهر با کرونا

شهردار تهران گفت: 2500میلیارد تومان از درآمدهای شهرداری به‌دلیل شیوع ویروس کرونا و اقدامات پیشگیرانه کاهش پیدا کرده که در حال رایزنی برای جبران این کاهش درآمدها هستیم.
پیروز حناچی که دیروز میهمان نخستین جلسه شورای اسلامی شهر تهران در سال۹۹ بود، با ارائه گزارشی از اقدامات شهرداری در ایامی که ویروس کرونا در کشور شایع شده است، بیان کرد: «شهرداری تهران از ابتدای اسفند‌ماه ستاد کرونا را در شهرداری فعال و اقداماتی را از همان ابتدا آغاز کرد و به همین منظور ستاد بحرانی با ۵کمیته تخصصی شکل گرفت».
او همچنین به رایزنی‌های بین‌المللی برای استفاده از تجربیات بین‌المللی درخصوص ویروس کرونا اشاره کرد و در بخش دیگری از سخنانش گفت: «مردم را تشویق کردیم در خانه بمانند و باید تمهیدات آن فراهم می‌شد».
بخشی از سخنان شهردار تهران درخصوص گزارش عملکرد مدیریت شهری در زمینه مقابله با شیوع کرونا در شهر که در صحن شورای شهرتهران ارائه شد به‌شرح زیر است:
   ۴کنسرت آنلاین روزانه در برج میلاد پخش شد و برخی از آنها رکورد استفاده از وب را شکست
   ۲۰هزار نیروی آموزش دیده در حوزه خدمات شهری فعالیت دارند
    ۳۰۰سرای محله طی تعطیلات نوروز در حوزه‌های آموزشی و پیشگیری فعالیت کردند
    ۴۰هزار بسته بهداشتی به نیازمندان در ایام توزیع شده است 
     ماهانه ۶۶هزار نفر روز در گرمخانه‌های تهران پذیرش شده‌اند
    تاکنون در گرمخانه‌های پایتخت یک مورد ابتلا به کرونا نیز گزارش نشده است
    ۲۵۰میدان میوه و تره‌بار تنها با یک روز تعطیلی در ایام عید فعال بودند 
    میادین روزانه با ۱۰هزار لیتر مواد ضدعفونی و ۶هزارو۷۹۰ کارمند و کارگر به‌صورت روزانه غربالگری می‌شوند.
    در نظرسنجی‌ها ۷۱درصد مراجعین از میادین رضایت داشتند 
     فروش مجازی در ۱۲میدان میوه و تره‌بار آغاز شده است و ۴۲فروشگاه شهروند نیز با ۳۵۰۰نیروی فعال در حال فعالیت هستند 
    ضدعفونی روزانه ۵هزار دستگاه اتوبوس، ۶۰هزار تاکسی و ۱۵۰۰واگن مترو نیز در دستور کار بود 
    ۵۰سوله مدیریت بحران به‌عنوان سوله‌های پشتیبانی برای قرنطینه آماده شد
     2خط مستقیم ۱۳۷ و ۱۳۶ صرفا برای گزارش‌دهی کرونا راه‌اندازی شد
    در تلاش هستیم در این شرایط تفکیک از درب منازل را بار دیگر آغاز کنیم
    توزیع ۶۰هزار دستکش و ماسک بین پاکبانان 
     تاکنون مورد ابتلا به کرونا در بین پاکبانان نداشتیم
    3هزار کارگر با پرداخت حقوق به مرخصی یک‌ماهه رفتند 
    ۵۳هزار مترمربع اکران‌های محیطی انجام شد.
    نسخه جدید اپلیکیشن تهران من در شرایط کرونایی آماده و ارسال پیامک هشدار به رانندگان در سطح شهر انجام شد
    بیش از ۱۴۴۲ مکان ورزشی و ۲۲۶۹ بوستان تعطیل و بیش از ۱۰۰۰ویدئو کنفرانس اجرا شد
     ضدعفونی ۵هزار نقطه از شهر و آماده‌باش ۲۰۰اکیپ آتش‌نشانی نیز در این مدت از دیگر اقدامات انجام شده بود
    غربالگری در داخل شهرداری تهران آغاز شده است و ۶۰هزار نفر غربالگری می‌شوند 
     شناسایی و تشخیص بیماران مبتلا به کرونا با شهرداری مناطق و سراهای محلات در حال انجام است

عضو هیات رئیسه شورای شهر: به اصناف توصیه می‌کنیم که مغازه هایشان را ببندند اما در عمل دیدیم که روز شنبه و یکشنبه ترافیک تهران به حدی رسید که برای سلامت شهروندان خطرساز است

این خبر را به اشتراک بگذارید