• چهار شنبه 26 دی 1403
  • الأرْبِعَاء 15 رجب 1446
  • 2025 Jan 15
یکشنبه 11 اسفند 1398
کد مطلب : 96253
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/rk21W
+
-

تدفین متوفیان کرونا با پروتکل سازمان بهداشت جهانی

گزارشی از مراحل تدفین مبتلایان به ویروس کرونا در بهشت‌زهرای تهران که نشان می‌دهد مراحل ضدعفونی به‌طور کامل صورت می‌گیرد

تدفین متوفیان کرونا با پروتکل سازمان بهداشت جهانی

پریسا امیرقاسم‌خانی
در آخرین نفس، وقتی مانیتور اعلام علائم حیاتی بیمارستان به خط صافی در افق می‌رسد، برای فوت‌شدگان بر اثر بیماری کرونا مراحل انتقال و تدفین کمی متفاوت‌تر از سایر فوت‌شدگان است. این روند متفاوت تنها یک دلیل اصلی دارد و آن هم جلوگیری از انتقال ویروس کرونا به افراد سالم است. شاید برای هر کدام از ما که این روزها به‌نحوی درگیر پیشگیری یا مبارزه با ویروس کرونا هستیم، اطلاعاتی از مراحل تدفین بیماران کرونا در بهشت‌زهرای تهران ضرورت دارد. برای بسیاری این سؤال پیش می‌آید که مدیریت شهری برای بهشت‌زهرای تهران به‌عنوان یک مکان عمومی تدفین مبتلایان به کرونا، چه تدابیر بهداشتی را اتخاذ کرده است. در این زمینه با غلامحسین محمدی، رئیس مرکز ارتباطات و امور بین‌الملل شهرداری تهران گفت‌وگو کرده‌ایم.

2آمبولانس و 8پرسنل برای انتقال کرونایی‌ها به بهشت‌زهرا
تاکنون تعداد 18بیمارستان در تهران به بیماران کرونایی اختصاص یافته است. وقتی در این بیمارستان‌ها فردی بر اثر ویروس کرونا فوت می‌شود، طبق پروتکل سازمان بهداشت جهانی متوفی در کاورهای مخصوص قرارگرفته و تا زمان دفن، این پوشش برای جلوگیری از انتقال ویروس باقی می‌ماند و کسی آن را باز نمی‌کند. محمدی گفت: «پس از این اقدام، با هماهنگی دانشگاه علوم‌پزشکی و بهشت‌زهرای تهران، 2 آمبولانس ویژه و تعداد 8پرسنل برای انتقال این متوفیان به بهشت‌زهرا اختصاص یافته است. آمبولانس‌ها و نیروها از امکانات بهداشتی و شرایط استریلیزه و عدم‌ارتباط با محیط بیرون برای جلوگیری از انتقال ویروس برخوردار هستند. اجساد به محلی تعیین شده در بهشت‌زهرا که جدا از ساختمان غسالخانه عمومی برای فوت‌شدگان عادی است، منتقل می‌شوند.»

راهرو و قطعه‌ای جدا
به‌گفته رئیس مرکز ارتباطات و امور بین‌الملل شهرداری تهران در بهشت‌زهرای تهران، فوت‌شدگان کرونایی از راهروی جدا از محل رفت‌وآمد عمومی با آمبولانس، به ساختمانی مجزا از ساختمان غسالخانه منتقل می‌شوند.
محمدی گفت: «در این ساختمان با حضور نماینده‌ای از وزارت بهداشت، اجساد بدون آنکه کاور از آنها جدا شده یا شست‌وشو داده شوند، توسط نیروهای آموزش دیده و دارای پوشش‌های خاص برای تدفین به مکانی در بهشت‌زهرا که جدا از محل دفن‌شدگان عادی است، منتقل می‌شوند. سپس بدون حضور خانواده و مراسم عمومی به خاک سپرده می‌شوند. خانواده متوفی می‌توانند بعد از تدفین، سایر مراسم عادی عزاداری را برگزار کنند. در قطعه‌ای که برای فوت‌شدگان کرونایی درنظر گرفته شده است، فوت‌شدگان بیمارهای عفونی نیز دفن می‌شوند. این قطعه از قطعات سایر متوفیان بهشت‌زهرا فاصله دارد. در این قطعه فوت‌شدگان بر اثر بیماری‌های کرونا از شهرهای دیگر مانند قم و البرز هم وجود دارند.»

این خبر را به اشتراک بگذارید