نرخ هر مترمکعب آب انتقالی از دریای عمان به مشهد 2/3 دلار است
قیمت هر مترمکعب آب شیرینی که از دریای عمان به استان خراسان رضوی و مشهد میرسد 2/3 دلار برآورد شده است. به گزارش ایرنا، مجری طرح مطالعات شیرینسازی و انتقال آب از دریای عمان به استانهای مرزی شرق کشور گفت: هزینه اجرای طرح انتقال آب از دریای عمان به استانهای شرقی کشور با سرمایهگذاری بخش خصوصی 9/3 میلیارد دلار پیشبینی شده است. «علی عبداللهی» بیان کرد: براساس این برآورد نرخ هر مترمکعب آب انتقالی از دریای عمان در استان سیستان و بلوچستان 8/0 دلار و در شهرستان بیرجند 6/2 دلار برآورد شده است.
وی ادامه داد: این طرح قرار است با بهرهگیری از توان بخش خصوصی و هلدینگ شرکت تکاپوی آب و برق شرق تابش و با مشارکت ۹ شرکت بزرگ کشور اجرا شود. به گفته مجری طرح مطالعات شیرینسازی و انتقال آب از دریای عمان به استانهای مرزی شرق کشور، هماکنون مراحل مطالعاتی پروژه انتقال آب از این دریا به استانهای شرقی کشور که مجری آن شرکت آب منطقهای خراسان رضوی است، پایان یافته و این طرح در آستانه اجراست. عبداللهی خط انتقال این پروژه را به طول 1514 کیلومتر عنوان کرد و افزود: این پروژه 3 استان سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی و خراسان رضوی را طی خواهد کرد.
وی گفت: حجم آب انتقالی در این طرح ۷۵۰ میلیون مترمکعب آب شیرین در سال است که به 3 مرحله ۲۵۰ میلیون مترمکعبی تقسیم شده است. مجری طرح مطالعات شیرینسازی و انتقال آب از دریای عمان به استانهای مرزی شرق کشور یادآور شد: این طرح نیاز آب شرب شهرها و روستاهایی را که با مشکل جدی تامین آب شرب مواجهند مانند زاهدان، زابل، ایرانشهر، خاش، چابهار، کنارک و نیکشهر از استان سیستان و بلوچستان و شهرستانهای قائن، فردوس، بشرویه، بیرجند و طبس از استان خراسان جنوبی را برطرف خواهد کرد.
عبداللهی تصریح کرد: با اجرای این پروژه مشکل کمبود آب در مناطق گناباد، بجستان، تربت حیدریه، رشتخوار، مشهد، سرخس، تربت جام، تایباد، خواف، بینالود، ملکآباد و نیشابور در استان خراسان رضوی نیز رفع خواهد شد. وی تامین امنیت مرزهای شرقی، ایجاد بیش از ۲۰۰ هزار فرصت شغلی، کمک به مهاجرت معکوس حاشیهنشینان شهرهای بزرگ مانند مشهد، رونق اقتصادی با تامین آب صنایع و معادن شرق، بهبود وضعیت زیستمحیطی و تثبیت کانونهای ریزگرد را از مهمترین اهداف و مزایای پروژه انتقال آب از دریای عمان به شرق کشور برشمرد.