نبود صنایع تبدیلی در قطب تولید خرما
فرماندار ایرانشهر با بیان اینکه خرمای تولیدی شهرستان به نام مناطق دیگر در بازار عرضه میشود، گفت: خرمای ایرانشهر باید با نام ایرانشهر و برند مشخص عرضه شود.
به گزارش ایسنا، «ابوذر کوثری» با بیان این مطلب اظهار کرد: ایرانشهر قطب تولید خرما به ویژه خرمای ربی در استان و کشور است، اما هیچ نشانی از آن در عرضه این خرمای مشهور به چشم نمیخورد.
وی افزود: سیستان و بلوچستان بیشترین وسعت نخلستانهای کشور را دارد و دومین تولیدکننده محصول خرماست و ایرانشهر قطب تولید خرما در این استان شناخته میشود.
کوثری گفت: در شهرستانهای جنوب استان، با وجود اینکه شغل بیشتر مردم کشاورزی است، صنایع فراوری و تبدیلی خرما وجود ندارد و کشاورزان محصول خرما را از طریق دلالان به فروش میرسانند. به همین دلیل کشاورز آخرین و ضعیفترین حلقه در انتفاع از این محصول است که باید در این زمینه ساز و کار مشخصی تعریف شود.
وی در خصوص تعیین نرخ خرما نیز بیان کرد: ما متولی تعیین قیمت نیستیم، اما میتوانیم در مقام حامی کشاورز، پیشبینی و پیشنهاد خود را از منظر تامین منافع عمومی به مردم اعلام کنیم.
فرماندار ایرانشهر ادامه داد: در سالهای آتی باید تمامی الگوهای تعیین نرخ خرما در استانهای همجوار همانند کرمان و حتی استانهایی چون خوزستان و بوشهر مطالعه و بر اساس آنها الگوسازی عرضه در سالهای آتی انجام شود.
شهرستان ایرانشهر با 10 هزار هکتار نخلستان و تولید سالانه 50 هزار تن خرما، صنایع تبدیلی و بستهبندی مناسبی ندارد.