• سه شنبه 18 اردیبهشت 1403
  • الثُّلاثَاء 28 شوال 1445
  • 2024 May 07
شنبه 2 شهریور 1398
کد مطلب : 74102
+
-

تغییر سازوکار ساماندهی حیوانات بلاصاحب

نشست مشترک اعضای انجمن‌های حامی حقوق حیوانات با اعضای شورای شهر و مدیران شهری با موضوع سگ‌های بلاصاحب

تغییر سازوکار ساماندهی حیوانات بلاصاحب


محمود مولایی/ خبر‌نگار
بعد از حاشیه‌های کشتار سگ‌ها در کهریزک و اعتراض جمعی از حامیان حیوانات به فاصله 3 روز نشست مشترکی با حضور اعضای انجمن‌های حامی حقوق حیوانات با اعضای شورای شهر و مدیران شهری برگزار شد. نایب‌رئیس شورای شهر تهران در این نشست صراحتا اعلام کرد که سپردن مسئولیت سگ‌های بلاصاحب به شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل شهرداری تهران یک اشتباه بود. سیدابراهیم امینی گفت: «شرکت ساماندهی، وظیفه ساماندهی صنایع و مشاغل شهرداری را برعهده دارد و باتوجه به اینکه شهرداری دارای اداره‌ کل محیط‌زیست است، لازم است این سازمان متولی این بخش باشد؛ زیرا فعالان این عرصه از نظر تخصصی نسبت به حقوق حیوانات به‌عنوان بخشی از محیط‌زیست دیدگاه‌های کارشناسی‌‌تری دارند و سپردن این کار به شرکت ساماندهی، اقدامی بی‌ربط بوده است. با همکاری نمایندگانی از NGO‌ها و تشکیل کارگروهی برای ساماندهی این بحث باید طبق آموزه‌های دینی ایرادات را به حداقل برسانیم.»‌ امینی با رد این ادعا که باید برخی حیوانات را به ‌اعتبار اینکه ممکن است به انسان آسیب برسانند حذف و معدوم کرد، ادامه داد: «حیواناتی نظیر شیر و یوزپلنگ نیز درصورت مواجهه با انسان، به انسان‌ها آسیب جدی می‌رسانند، اما می‌بینیم در مواردی که نسل این حیوانات رو به انقراض است سازمان‌های متولی حاضر به پرداخت هزینه‌های فراوان برای خریداری حیوانات باقیمانده از این گونه‌ها و انتقال آنها به کشور هستند تا نسل این حیوانات گسترش پیدا کند و از انقراضشان جلوگیری شود.»

نقاهتگاه کهریزک
به دنبال انتشار فیلم و اعتراض فعالان حقوق حیوانات، نقاهتگاه کهریزک در معرض اتهام قرار گرفت. اینکه این نقاهتگاه برای سگ‌ها چگونه بوده و آیا برای این حیوان مناسب است؟ حسن خلیل‌آبادی، عضو کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای شهر تهران با محکوم کردن کشتار سگ‌ها گفت: «در پی بروز این اتفاق بیشترین موضع‌گیری‌ها از سوی شورای شهر بوده است و ما این حرکت را محکوم می‌کنیم و معتقدیم این نوع رفتارها با حیوانات به هیچ وجه زیبنده نیست. لازم است زندگی مسالمت‌آمیز حیوانات و انسان‌ها وجود داشته باشد. تا به امروز 2 بار از مجموعه کهریزک بازدید کرده‌ام که در یکی از بازدیدها به همراه آقای مسجدجامعی از مجموعه نقاهتگاه نگهداری سگ‌ها بازدید کردم و به ظاهر مشکلی در آنجا وجود نداشت و برخی از حامیان آنجا حضور داشتند.» البته پس از انتشار فیلم، شهرداری تهران با پیمانکار نقاهتگاه کهریزک قطع همکاری کرد.  مجید مجیدی‌نوا به‌عنوان نماینده این شرکت، در این رابطه گفت: «بعد از قطع همکاری با پیمانکار مذکور، کلیه پرسنل این نقاهتگاه تغییر کرده‌اند و تا اطلاع ثانوی کار به‌صورت امانی انجام می‌شود و سازمان بازرسی پیگیر تخلفات پیمانکار است.» او با اشاره به مشاوره با مشاورانی در این زمینه برای تصمیم‌گیری درخصوص تعداد مراکز نگهداری سگ‌ها اضافه کرد: «شرکت ساماندهی از 2‌ماه قبل این برنامه را آغاز کرده و تصمیم بر این است تا با هوشمندسازی از ابتدای زنده‌گیری تا واکسیناسیون و قرنطینه سگ‌ها در این سامانه ثبت و اعلام شود. البته براساس قانون شهرداری‌ها بخشی از کنترل حیوانات شهری بر عهده شهرداری‌هاست، اما جای خالی سایر سازمان‌ها ازجمله سازمان دامپزشکی و وزارت بهداشت و سایر دستگاه‌های متولی دیده می‌شود.» ناهید خداکرمی، عضو شورای شهر نیز در این‌باره یادآور شد: «شرایط احراز پیمانکاران باید متفاوت باشد و افرادی انتخاب شوند که دوستدار حیوانات هستند.»

برخورد پلیس با حیوان‌آزاری
در این نشست که تمام مسئولان یکصدا به حمایت از حیوانات و به‌خصوص سگ‌ها پرداختند، بحث عقیم‌سازی سگ‌ها نیز مطرح شد. ناهید خداکرمی، عضو کمیسیون محیط‌زیست و سلامت شورای شهر تهران ضمن ابراز مخالفت با عقیم‌سازی سگ‌ها تأکید کرد: «این کار دست بردن در چرخه طبیعت است و ما باید در ابتدا به این نتیجه برسیم آیا نسبت سگ‌های بلاصاحب در تهران زیاد است یا نه؟» او پیشنهاد کرد که از این سگ‌ها به‌عنوان دیده‌بان محله‌ها استفاده شود و ادامه داد: «شاید رهاسازی سگ‌های تربیت‌شده برای این موضوع باعث ایجاد آرامش در اجتماع شود و شهرداری به جای صرف هزینه برای جمع‌آوری سگ‌ها از همین هزینه برای تربیت آنها استفاده کند.»

همچنین براساس تدبیر فرماندهی پلیس تهران قرار است با افرادی که حیوان‌آزاری می‌کنند، برخورد شود. این موضوعی بود که سرهنگ مراد مرادی، معاون اجتماعی پلیس تهران بزرگ در این نشست مطرح کرد و گفت: «تجمعات فاقد مجوز باعث بروز مشکلاتی می‌شود و دشمن از این موضوع نیز سوءاستفاده می‌کند. همچنین ایجاد سامانه‌ای به‌منظور اعلام اذیت و آزار حیوانات در دستور کار پلیس قرار گرفته است.» او ادامه داد: «ما باید در آینده به‌گونه‌ای رفتار کنیم که شاهد بروز این اتفاقات نباشیم و حل اولیه اینگونه مسائل باید مورد توجه مدیران شهری و فعالان حقوق حیوانات قرار گیرد.»  همچنین حجت نظری، عضو شورای شهر تهران با اشاره به اینکه بروز این اتفاق مورد خوشایند مدیریت شهری و شورای شهر تهران نبوده است، گفت: «به‌منظور حل مشکلات این بخش پیشنهاد می‌کنم کارگروهی متشکل از دو پناهگاه دار، دو NGO فعال در این حوزه، دو حقوقدان، شرکت ساماندهی مشاغل، اداره کل محیط‌زیست شهرداری تهران، سازمان پسماند و ستاد توان‌افزایی تشکیل شود و در این کارگروه حمایت از حیوانات در ستاد توان‌افزایی بتوانیم از ظرفیت تمام دستگاه‌ها استفاده کنیم. اگر لازم باشد می‌توانیم خروجی این جلسات را اطلاع‌رسانی کنیم و درصورت لزوم پیشنهادها را در قالب طرح به مجلس شورای اسلامی ارائه کنیم و به تصویب برسانیم.»

مکث
احتمال تشکیل کارگروه
مدیرکل محیط‌زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران در ادامه از واگذاری و احاله فرایند نظارت بر این موضوع به اداره کل محیط‌زیست شهرداری تهران خبر داد. شینا انصاری گفت: «از انجمن‌های حیوانات و نمایندگان آنها می‌خواهیم نظرات خود در این فرایند نظارتی و احصای گلوگاه‌ها را حتما با ما در میان بگذارند تا با انسجام در سطح تصمیم‌گیری‌ها به یک وحدت رویه برسیم.» او با اشاره به اینکه نظارت بر این موضوع به اداره کل محیط‌زیست شهرداری واگذار شده است، گفت: «براساس قانون باید سگ‌ها پس از پایان قرنطینه در همان محل زنده‌گیری رها شوند اما این امر موجبات شکایت شهروندان را فراهم می‌کند و در برخی از موارد شهرداری مجبور به پرداخت دیه شده است. هم‌اکنون سگ‌ها در 3 نقطه تلو، سرخه‌حصار و دهکده مهربانی در منطقه ٢٢ رهاسازی می‌شوند.»

این خبر را به اشتراک بگذارید
در همینه زمینه :