• چهار شنبه 25 تیر 1404
  • الأرْبِعَاء 20 محرم 1447
  • 2025 Jul 16
شنبه 2 شهریور 1398
کد مطلب : 74056
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/xp7n
+
-

جراحی مالیاتی به پزشکان رسید

مدیرکل امور مالیاتی کهگیلویه وبویراحمد: نصب پایانه فروشگاهی بخش درمان، شفافیت مالیاتی به دنبال دارد

مالیات
جراحی مالیاتی به پزشکان رسید

طرح‌های متعددی در سال‌های اخیر برای بهبود نظام مالیاتی کشور طراحی و اجرا شد و اینک جراحی این بخش مهم از اقتصاد کشور به حوزه کار پزشکان و مشاغل پزشکی رسیده است؛ طرحی که همواره با چالش‌هایی روبه‌رو بود. 

به گزارش ایرنا، در سال‌های اخیر درآمدهای مالیاتی شاهد دگرگونی‌های اساسی بوده و نقش مالیات در درآمدهای دولت افزایش یافته، به طوری که برای نخستین بار در تاریخ کشور درآمدهای مالیات از منابع نفتی بیشتر شده است. 

بحث گرفتن مالیات از پزشکان و ضرورت نصب پایانه فروشگاهی (کارت‌خوان) در هفته‌های اخیر دوباره مطرح شده است و پزشکان مکلف شده بودند تا پایان مرداد برای نصب کارت‌خوان در مطب‌ها و ثبت‌نام در سامانه سازمان امور مالیاتی اقدام کنند.  البته بر اساس آخرین خبرها، «محمدباقر الفت» معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه با بیان این‌که پزشکان تا پایان مرداد برای ثبت‌نام در سامانه سازمان امور مالیاتی فرصت داشتند گفت: این مهلت تا ۱۵ شهریور امسال تمدید شد. 

در هفته‌های اخیر، این مهلت چند بار تمدید شد. بار نخست مهلت نصب کارت‌خوان و ثبت‌نام در سامانه سازمان امور مالیاتی تا ۲۳ مرداد اعلام شده بود، بار دوم تا پایان مرداد و اکنون تا پایان نیمه نخست شهریور این زمان تمدید شده است. 


چرا پزشکان؟

موضوع گرفتن مالیات از پزشکان در سال‌های اخیر همواره مطرح بوده است و کارشناسان معتقدند که مالیات به صورت عادلانه از این قشر از جامعه گرفته نمی‌شود. یکی از مهم‌ترین دلایل این امر را نبود کارت‌خوان بانکی در مطب پزشکان عنوان می‌کنند. بر اساس آمارها ظرفیت مالیات‌ستانی مشاغل پزشکی در طول یک سال ۷۰۰ میلیارد تومان است که از این میزان تنها ۱۳۰ تا ۱۵۰ میلیارد تومان یعنی ۲۰ تا ۲۵ درصد مالیات خود را پرداخت می‌کنند. 

البته درباره آمارهای اعلام‌شده درباره میزان مالیات‌های پزشکان و فرار مالیاتی از سوی مراجع مختلف اختلاف نظر وجود دارد، اما ضرورت اخذ مالیات به صورت عادلانه و لوازم آن از جمله نصب کارت‌خوان پذیرفته شده است. موضوع استفاده نکردن بسیاری از مطب‌های پزشکی از دستگاه کارت‌خوان که برای شناسایی نشدن درآمدهای آنها و نپرداختن مالیات انجام می‌شود، در یکی - دو سال اخیر به یکی از موضوعات مطرح در بین افکار عمومی تبدیل شده است. 

این موضوع باعث شده که کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی در مصوبه‌ای پزشکان را به نصب پایانه‌های فروشگاهی و کسر ۱۰ درصد از حق‌الزحمه آنها از سوی مراکز درمانی به‌ عنوان مالیات الزام کند. 


90 درصد پزشکان کارت‌خوان نصب کرده‌اند

رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی گفت: بر اساس مصوبه مجلس شورای اسلامی، پزشکان موظف به نصب کارت‌خوان هستند.  «غلامرضا تاجگردون» افزود: با بررسی‌های انجام‌شده و به نقل از سازمان امور مالیاتی ۹۰ درصد از پزشکان کارت‌خوان نصب کرده‌اند و نباید یک صنف را به خاطر قانون‌شکنی عده‌ای زیر سوال برد. 

مدیر کل امور مالیاتی کهگیلویه و بویراحمد در روزهای گذشته عنوان کرده بود که صاحبان حرفه‌ها و مشاغل پزشکی تا پایان مرداد مهلت دارند در نظام سامانه فروش و استفاده از پایانه فروشگاهی (کارت‌خوان بانکی) ثبت‌نام کنند که به نظر می‌رسد این طرح شفاف شدن درآمدها و در نهایت، گرفتن مالیات عادلانه را هدف‌گیری کرده است.  «محمدعلی غفاری» گفت: طرح نصب پایانه فروشگاهی مشاغل بخش درمان که پیش از این روز 23 مرداد اعلام شده بود، تا نیمه شهریور تمدید شد. 

وی اظهار کرد: طبق قانون، مراکز خدمات درمانی شامل طرح صورتی که در مدت زمان تعیین‌شده اقدام به نصب پایانه فروشگاهی (کارت‌خوان) نکنند، جریمه خواهند شد. غفاری بیان کرد: همه صاحبان حرفه و مشاغل مشمول برای ثبت درخواست تخصیص شماره شناسه پایانه فروشگاهی (کارت‌خوان) به درگاه عملیات الکترونیکی سازمان امور مالیاتی کشور به نشانی الکترونیکی https: //tax. gov. ir مراجعه و اقدام به ثبت مشخصات دستگاه کارت‌خوان خود کنند. 

وی تصریح کرد: مودیان در صورت بروز هر گونه مشکل و یا به منظور رفع ابهام با سامانه پاسخگویی سازمان امور مالیاتی کشور به شماره ۱۵۲۶ تماس بگیرند. غفاری گفت: نصب پایانه فروشگاهی بخش درمان شفافیت مالیاتی به دنبال دارد. 

مدیر کل امور مالیاتی کهگیلویه و بویراحمد گفت: برای نصب سامانه فروشگاهی (کارت‌خوان مشاغل پزشکی) سازمان امور مالیاتی با اطلاع‌رسانی و امکان برگزاری دوره آموزشی به صورت ویدئوکنفرانس همکاری موثری با سازمان نظام پزشکی داشته است. 


آموزش راه‌اندازی سامانه فروشگاهی

مدیر کل امور مالیاتی کهگیلویه و بویراحمد همچنین از دوره آموزشی راه‌اندازی سامانه فروشگاهی برای پزشکان استان خبر داد. غفاری افزود: برگزاری دوره آموزشی راه‌اندازی سامانه فروشگاهی به پزشکان از طریق ویدئوکنفرانس فرصت خوبی برای متقاضیان نصب این پایانه است. وی تصریح کرد: فراگیران در گروه‌های حداکثر ۵۰۰ نفری در 3 نوبت کلاس آنلاین برای دوره مورد نظر دسته‌بندی می‌شوند. 

غفاری بیان کرد: همه صاحبان حرفه و مشاغل یادشده مکلفند برای ثبت درخواست تخصیص شماره شناسه پایانه فروشگاهی (کارت‌خوان) به درگاه عملیات الکترونیکی سازمان امور مالیاتی کشور به نشانی https: //tax. gov. ir مراجعه و اقدام به ثبت مشخصات دستگاه کارت‌خوان خود کنند.  وی تصریح کرد: مودیان در صورت بروز هر گونه مشکل و یا به منظور رفع ابهام با سامانه پاسخگویی سازمان امور مالیاتی کشور به شماره ۱۵۲۶ تماس بگیرند.


ابلاغ ضرورت نصب پایانه فروشگاهی به سازمان نظام پزشکی استان 

مدیر کل دیوان محاسبات کهگیلویه و بویراحمد گفت: مشاغل پزشکی طبق قانون مکلف به نصب پایانه فروشگاهی (کارت‌خوان) متناسب با استاندارد تعریف‌شده سازمان امور مالیاتی هستند. «اسماعیل کیهان» تصریح کرد: در نامه‌ای به دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد و سازمان نظام پزشکی استان ضرورت اجرای قانون و نصب پایانه فروشگاهی مشاغل پزشکی اعلام شده است. 

وی به ضرورت عدالت مالیاتی در جامعه اشاره کرد و گفت: همان‌طور که یک کارگر با کمترین حقوق و مزایا مالیات پرداخت می‌کند، دیگر مشاغل نیز می‌بایست به صورت شفاف و عادلانه مالیات پرداخت کنند و مشاغل پزشکی در این مورد نیز ملزم به رعایت الزامات قانون هستند. مدیر کل دیوان محاسبات کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به اهمیت پرداخت مالیات افزود: سازمان امور مالیاتی در این زمینه نقش مهمی برعهده دارد و همه باید به تحقق عدالت مالیاتی کمک کنند. 


۵۰ هزار مودی مالیاتی 

بیش از ۸۰۰ نفر شامل پزشک، دندان‌پزشک، کارشناس و ماما در کهگیلویه و بویراحمد فعالیت دارند. به موجب بند «ی» تبصره ۶ قانون بودجه سال ۱۳۹۸ و تبصره ۲ ماده ۱۶۹ قانون مالیات‌های مستقیم، صاحبان حرفه‌ها و مشاغل پزشکی مکلفند در چهارچوب آیین‌نامه تبصره ۲ ماده ۱۶۹ قانون مالیات‌های مستقیم برای نصب، راه‌اندازی و استفاده از پایانه فروشگاهی از سال ۱۳۹۸ اقدام کنند. 

مالیات علی‌الحساب این بند شامل پرداخت‌هایی که به عنوان درآمد حقوق و کارانه پرداخت و مالیات آن کسر می‌شود نخواهد بود. این مقررات صرفاً ناظر بر حق‌الزحمه یا حق‌العمل پزشکی پزشکان است و سایر شاغلان به حرفه‌های پزشکی از جمله دکترهای داروساز و دکترای علوم آزمایشگاهی مشمول حکم این بند نخواهند بود. 

درآمد پزشکانی که با مراکز درمانی دارای رابطه استخدامی‌اند و مشمول مقررات فصل مالیات بر درآمد حقوق هستند از شمول مقررات این دستورالعمل خارج است. ملاک اعمال این مقررات پرداخت وجه به پزشکان است و بنابراین در صورت پرداخت وجه حق‌الزحمه یا حق‌العمل پزشکان به صورت علی‌الحساب فارغ از دریافت مبالغ آن از بیمه‌ها پرداختی مذکور مشمول مقررات این دستورالعمل خواهد بود.

این خبر را به اشتراک بگذارید