نه به مصرف 120 تن پلاستیک
شهرداری و دانشگاه فردوسی برای کاهش مصرف کیسههای پلاستیکی همکاری میکنند
بهناز رحیمیان | خراسان رضوی - خبرنگار:
به منظور کاهش مصرف کیسههای پلاستیکی بین مدیرعامل سازمان میادین و ساماندهی مشاغل شهری و فراوردههای کشاورزی شهرداری مشهد و رئیس دانشکده منابع طبیعی و محیط زیست دانشگاه فردوسی تفاهمنامه همکاری امضا شد. مدیرعامل سازمان میادین و ساماندهی مشاغل شهری شهرداری مشهد در این مراسم اظهار کرد: اجرای پویش «نه به کیسههای پلاستیکی» از سال گذشته در فروشگاههای «شهر ما» آغاز شده است. در این پویش، شهروندان به استفاده از کیسههای پارچهای بهعنوان بهترین جایگزین کیسههای پلاستیکی تشویق میشوند. «بهروز کیانی» با تاکید بر لطمات جبرانناپذیر مصرف کیسههای پلاستیکی به محیطزیست توضیح داد: امضای تفاهمنامه بین شهرداری و دانشگاه فردوسی در همافزایی فعالیتهای سازمان شهرداری مشهد با دانشگاه در کاهش مصرف کیسههای پلاستیکی و حفظ محیط زیست گامی موثر است.
تشکیل کمیته تخصصی
رئیس دانشکده منابع طبیعی و محیط زیست دانشگاه فردوسی مشهد به عنوان نماینده دانشگاه فردوسی در این مراسم گفت: موضوع حفظ محیط زیست یکی از مقولههای بسیار مهم در شهرهای پرجمعیت به ویژه مشهد است. «محمدتقی دستورانی» با اشاره به اینکه استفاده از کیسههای پلاستیکی در برخی از کشورهای پیشرفته ممنوع است، افزود: امیدواریم با فرهنگسازی در جامعه به جایی برسیم که شهروندان به صورت داوطلبانه تمایلی به استفاده از کیسههای پلاستیکی نداشته باشند. وی ادامه داد: دانشگاه فردوسی با تمام توان خود آمادگی همکاری در این زمینه را دارد تا با تشکیل یک کمیته تخصصی این موضوع را با سازمان میادین و ساماندهی مشاغل شهرداری پیگیری کند و گزارشهایی در این خصوص به جامعه ارائه کند.
حفظ محیط زیست، وظیفه همگانی
به گفته رئیس اداره محیط زیست شهرداری مشهد براساس اصل 50 قانون اساسی وظیفه حفظ محیط زیست یک وظیفه همگانی و شامل تمام ارگانها میشود. وظایف حوزه محیط زیست در واقع وظیفه نظارتی است. «محمد پذیرا» با تاکید بر اینکه در حوزه محیط زیست اگر خرد جمعی در نظر گرفته نشود محکوم به شکست است، گفت: اگر اجرای برخی از برنامههای محیط زیستی به یکباره انجام گیرد، خواسته پنهان مشتری نادیده گرفته میشود بنابراین محیطزیست برای اجرای هریک از خدمات خود به انجام یک سری زیرساختهای فرهنگی و اجتماعی نیاز دارد. با انعقاد این تفاهمنامه مشخص خواهد شد که چه مواردی باید در مجموع مورد بررسی قرار گیرد و کارهای اجرایی برای آن در نظر گرفته شود. وی در خصوص تاثیر همکاری تمام گروهها در دانشگاه فردوسی با برنامههای حفاظت از محیط زیست عنوان کرد: برای مثال در این زمینه گروه شیمی برای افزودن پلیمرها و گروه زیستشناسی برای افزودن مخمرهای لازم به پلاستیک که سبب کاهش زمان تجزیه پلاستیک خواهد شد، میتوانند کمک کنند.
مصرف سالانه 120 تن پلاستیک
به گفته مدیرعامل شرکت تامین کالا سپهر ایرانیان، این شرکت به عنوان بهرهبردار فروشگاهها و بازارهای شهرداری بر حذف کیسههای پلاستیکی از بازارهای شهرداری از پیش تاکید داشته و مشارکت مادی و معنوی خود را با ارائه کیسههای پارچهای و برگزاری جشنواره انجام داده است. «علی نبوی» با اشاره به اینکه روزانه 20 هزار مشتری در فروشگاههای زنجیرهای شهرداری مشهد خرید میکنند، گفت: مصرف کیسههای پلاستیکی در این فروشگاهها روزانه به طور متوسط 300 تا 350 کیلو و 120 تن در سال است که باید برای کاهش آن اقدام کنیم. وی معتقد است که فرهنگسازی کاهش مصرف کیسههای پلاستیکی در ذهن مشتری باید قبل از خرید صورت گیرد تا با رضایت مشتری در انتهای کار در تضاد نباشد و تنش ایجاد نکند.