• پنج شنبه 18 بهمن 1403
  • الْخَمِيس 7 شعبان 1446
  • 2025 Feb 06
پنج شنبه 27 تیر 1398
کد مطلب : 66777
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/ZjRQ
+
-

دبیر چگونه رئیس شد

دبیر چگونه رئیس شد

علیرضا دبیر، یکی از سرشناس‌ترین چهره‌های کشتی ایران، برای 4سال آینده رئیس فدراسیون کشتی شد. پیش از او، رسول خادم به‌مدت 5سال روی این صندلی نشسته بود.
گفته می‌شود دبیر چند ساعت پیش از رأی‌گیری، با پادرمیانی یک مقام ارشد در دستگاه‌های نظارتی، مجوز ورود به انتخابات را دریافت کرده است. این مجوز در حالی صادر شد که امیرضا خادم و عباس جدیدی، 2قهرمان سابق کشتی صلاحیت‌شان برای ورود به انتخابات احراز نشد.
یک منبع آگاه چند روز پیش مدعی شده بود که موضوع رد‌صلاحیت قهرمانان المپیکی، در هیأت دولت هم مطرح و در نهایت به وزیر ورزش توصیه شده برای کم‌کردن بار منفی این اتفاق، صلاحیت آنها مجدد بررسی شود.
دبیر که سابقه 2دوره عضویت در شورای شهر تهران را دارد، در گروه‌بندی‌های سیاسی؛ به طیف منتقدان دولت روحانی نزدیک است، با وجود این، شواهد نشان می‌دهد‌ دست‌کم در ماه‌های اخیر رابطه خوبی با مدیران کمیته ملی المپیک و وزارت ورزش و جوانان پیدا کرده است.
او دیروز در بخشی از سخنرانی‌اش پیش از رأی‌گیری، بدون اشاره مستقیم به دولت محمود احمدی‌نژاد، تلاش کرد خودش را قربانی رقابت سیاسی در آن دوره نشان دهد: «من با لطف خدا و ائمه به مجمع آمدم. سال ۸۵ هم می‌توانستم رئیس فدراسیون شوم اما شرایط وارد بازی سیاسی شد و نخواستم با کشتی معامله کنم. از من خواستند به گزینه‌شان در شهرداری رأی بدهم اما بر سر کشتی معامله نکردم. کتکش را هم خوردم.» به‌نظر می‌رسد اشاره او به انتخاباتی است که نتیجه‌اش ورود محمدباقر قالیباف به شهرداری تهران بود. رقیب قالیباف در آن انتخابات محمد علی‌آبادی، یکی از یاران احمدی‌نژاد بود. علی‌آبادی پس از شکست در انتخابات شهرداری، رئیس سازمان تربیت بدنی شد.
  سرشاخ با رقیب ناشناس در دور دوم
 تا صبح روز انتخابات به‌نظر می‌رسید، رقیب اصلی دبیر، حمید بنی‌تمیم باشد. بنی‌تمیم، نایب‌رئیس فدراسیون در زمان ریاست رسول خادم بود و پس از استعفای او، مدتی هم به‌عنوان سرپرست فدراسیون را اداره کرد. با وجود شائبه حمایت خادم، بنی‌تمیم از مجمع 43نفری کشتی فقط 11رأی گرفت و خیلی زود از بازی خارج شد.
همانگونه که پیش‌بینی می‌شد، دبیر از دیگر رقبا رأی بیشتری به دست آورد اما 18رأی او برای روشن‌شدن تکلیف انتخابات در دور اول کافی نبود.
نزدیک‌ترین رقیب دبیر در این انتخابات، عبدالمهدی نصیرزاده بود که دور اول 12بار نامش از صندوق بیرون آمد. او که برای اهالی کشتی چندان شناخته‌شده نیست، در دور دوم هم همان 12رأی را به دست آورد درحالی‌که تعداد آرای دبیر به 31رسید. سیداصغر آزوره، یکی دیگر از 4کاندیدای انتخابات فدراسیون کشتی بود که تنها 2رأی به‌دست آورد.
 انتقاد از حذف خادم و جدیدی
دبیر پیش از رأی‌گیری، در سخنانی از اینکه امیررضا خادم و عباس جدیدی صلاحیتشان تأیید نشده، انتقاد کرد و گفت: «کاش خادم و جدیدی که بزرگان ما هستند هم بودند. جرم اینها چیست؟ جرمشان دوست‌داشتن کشتی است. می‌گذاشتید بیایند، مگر چه اتفاقی می‌افتاد؟ امیر خادم مربی من بود، عباس جدیدی هم وقتی کشتی می‌گرفت، روس‌ها غبطه می‌خوردند.»
 او پس از انتخابات هم گفت: «دوست دارم همه دوستان نگاهی حمایتی داشته باشند تا کشتی به جایگاه خود در اواخر دهه70 و اوایل دهه80 برگردد. من تنهایی نمی‌توانم کاری
 کنم.»
رئیس جدید فدراسیون کشتی همچنین گفت هنوز درباره تغییرات احتمالی در این فدراسیون تصمیمی نگرفته است. پیش‌بینی می‌شود او در فاصله یک سال تا المپیک توکیو، سرمربیان تیم‌های ملی کشتی آزاد و فرنگی را ابقا کند.
 

این خبر را به اشتراک بگذارید