• چهار شنبه 3 بهمن 1403
  • الأرْبِعَاء 22 رجب 1446
  • 2025 Jan 22
یکشنبه 23 تیر 1398
کد مطلب : 65634
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/18gZ
+
-

فاضلاب 238 روستا به تالاب انزلی می‌ریزد

مدیر کل حفاظت محیط‌زیست گیلان گفت: فاضلاب‌ 4، 5 شهر و ٢٣٨ روستا به صورت مستقیم و غیرمستقیم به تالاب انزلی می‌ریزد.

به گزارش ایسنا «قربانعلی محمدپور» با اشاره به این‌که ٥٨٠‌هزار تن رسوب از ٤هزار کیلومتر حوضه آبریز وارد تالاب بین‌المللی انزلی می‌شود، گفت: حدود ٨٠‌درصد فاضلاب شهری رشت و انزلی به تالاب و دریای خزر می‌ریزد. وی افزود: از 2 دهه گذشته گونه مهاجم آزولا و سنبل آبی هم مشکلات زیادی به وجود آورده‌اند.

محمدپور ادامه داد: علاوه بر این‌ها، گزارش رسمی وزارت نیرو نشان می‌دهد تراز آبی دریای خزر حدود ١,٢متر کاهش یافته است. به همین ترتیب همه تالاب‌های شمال کشور از استیل و آستارا تا گرگان و میانکاله دستخوش تغییر شده‌اند.

وی بیان کرد: علاوه بر پاک‌سازی ٤٠٠ هکتار از تالاب از آزولا و سنبل آبی، حدود ١٣ آبراهه که از شریان‌های اصلی جنوب تالاب‌ هستند هم احیا شده‌اند. 

محمدپور گفت: فاضلاب‌های کشاورزی از بالادست غرب، مرکز تالاب و از یک رودخانه در غرب به سمت تالاب می‌آیند. این فاضلاب‌ها و پساب‌های مسموم کشاورزی، گیاهان و زیستمندان داخل تالاب را از بین می‌برند.


اکسیژن درون آب تالاب انزلی کاهش یافته است

مدیر کل حفاظت محیط‌زیست گیلان گفت: میزان ‌آلودگی آب در تالاب انزلی بالا رفته و اکسیژن درون آب آن هم به ‌شدت کاهش یافته است. همین موضوع کاهش جمعیت آبزیان و تضعیف تنوع زیستی تالاب را تشدید کرده است.

محمدپور افزود: در تالاب انزلی سرعت، حجم و تداوم چندین‌ ساله ورود رسوبات و آلاینده‌ها باعث شد توان خودپالایی طبیعی تالاب قادر به حل مشکل نباشد و تجمع رسوبات و آلاینده‌های بیوشیمیایی روزبه‌روز بیشتر شود، به‌طوری که هم‌اکنون در برخی قسمت‌های تالاب، عمق رسوبات به بیش از ۵ متر می‌رسد.

وی با دفاع از طرح اجرا‌شده بایوجمی برای احیای تالاب انزلی گفت: طرح بایوجمی به‌صورت آزمایشی در ۴ نقطه از تالاب بین‌المللی انزلی اجرا شد و نتایج خوبی به همراه داشت، تا جایی که ۳۰ سانتی‌متر از عمق رسوبات تالاب را کاهش داد.

این مسئول افزود: بخشی از مشکلات تالاب انزلی مربوط به رسوبات آلی ناشی از فاضلاب‌های انسانی، کشاورزی و معدنی است. 
مدیر کل حفاظت محیط‌زیست گیلان با اشاره به این‌که رسوبات از مهم‌ترین مشکلات تالاب محسوب می‌شوند، تصریح کرد: تا امروز برای برداشت رسوبات معدنی به خصوص آن دسته از رسوبات که برای کار عمرانی با ارزش است، پیشنهادهای خوبی ارائه شده است، ولی برای جابه‌جایی بیش از 7 هزار هکتار از رسوبات آلی که به عمق 8 تا 12متر در تالاب انزلی وجود دارد، هیچ پیشنهاد و راهکاری ارائه نشده است.

این خبر را به اشتراک بگذارید