• چهار شنبه 26 دی 1403
  • الأرْبِعَاء 15 رجب 1446
  • 2025 Jan 15
شنبه 15 دی 1397
کد مطلب : 43545
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/jNP4
+
-

آغاز ساخت ٢١٢٠ خانه در حاشیه شهر

ساخت مسکن برای اقشار آسیب‌پذیر و بدون خانه در حاشیه شهر 3 سال دیگر تکمیل می‌شود

مسکن
آغاز ساخت ٢١٢٠ خانه در حاشیه شهر

راحله حسین‌زاده|  خراسان رضوی ـ خبرنگار:


ساخت بزرگ‌ترین مجتمع مسکونی در شرق کشور با 2120 واحد در منطقه رسالت آغاز شد.  به گزارش همشهری، امام ‌جمعه مشهد در مراسم آغاز ساخت بزرگ‌ترین مجتمع مسکونی شرق کشور که در منطقه رسالت برگزار شد، گفت: تمام تلاش‌های انجام‌شده در ساخت مجتمع 2120 واحدی زندگی برای تامین اولین ضروریات زندگی اقشار آسیب‌پذیر منطقه حاشیه شهر بوده که این شرکت بانی اقدام خیر شده است.

آیت‌الله علم‌الهدی ادامه داد: این مجتمع دارای حدودا 2 هزار واحد مسکونی برای اقشار آسیب‌پذیر و افراد بدون مسکن بوده که بخشی از این واحدها سهم شهرداری و ویژه فقرای منطقه‌ای است که یا مسکن مستحکم ندارند یا در جای نامناسبی از نظر منطقه طرح‌ها و پروژه‌های آبادانی حاشیه شهر زندگی می‌کنند.

نماینده ولی‌فقیه در خراسان رضوی با بیان این‌که ساخت این مجتمع به‌ همت شهرداری قابل تقدیر است، اضافه کرد: ساخت این مجتمع هم برای افرادی که دارای مسکن مناسب نیستند و هم به منظور توسعه آبادانی منطقه حاشیه شهر برای اجرای طرح‌ها و پروژه‌های آبادسازی است. این حرکت تلاشی از سوی شورای اسلامی شهر و شهرداری بوده است و جای تشکر دارد.

آیت‌الله علم‌الهدی توضیح داد: از این 2 هزار واحد مجتمع مسکونی 400 واحد سهم شهرداری است و فرد سرمایه‌گذار 1600 واحد را با شرایط آسان در اختیار افراد بدون مسکن حاشیه شهر قرار می‌دهد.  وی تصریح کرد: آنچه در اینجا برای رضای خدا سرمایه‌گذاری می‌شود در آخرت دستگیرشان می‌شود و نتیجه همت شورای شهر و شهرداری سبب می‌شود که افراد آسیب‌پذیر دارای منزل شوند. 


تقسیم مشهد به شهر و حاشیه

در این مراسم، شهردار مشهد با بیان این‌که شرکت بتن‌ساز تربت تاکنون 3 هزار واحد مسکونی در مناطق کم‌برخوردار شهر ساخته است، گفت: مجتمع‌های مسکونی می‌توانند شکل جدیدی پیدا کنند و کاربری‌های مکملی از قبیل مجموعه‌های خدماتی، کتابخانه، درمانگاه و مدرسه نیز در کنار آن شکل و توسعه بگیرد.

«حمیدرضا کلائی» با بیان این‌که عناصر ترافیکی، کالبدی و تکنولوژیک شهر مشهد را به متن و حاشیه تقسیم کرده است بیان کرد: سال‌های گذشته نیز حاشیه شهر وجود داشته اما اکنون متن و حاشیه شهر گستردگی و مرزهای متفاوتی دارد و قطع شدن گفتمان محلات حاشیه با سایر نقاط شهر به شکل‌گیری حاشیه شهر مشهد منجر شده است و آن را از متن به حاشیه رانده و در این دوره سعی می‌کنیم تا این گفت‌و‌گو را دوباره برقرار کنیم.

وی ادامه داد: احیای این گفت‌و‌گو به ارتقای احساس عزت نفس در شهروندان محلات حاشیه شهر، تعریف کاربری‌هایی با مقیاس شهر و کلان‌شهر در این محلات و همچنین رفت‌وآمدهای پیرامونی، حس تعلق و زندگی منجر می‌شود که به بهبود گفتمان بین محلات کمک می‌کند.

شهردار مشهد اظهار کرد: راهکار دیگر برای پیوند متن و حاشیه شهر این است که اتصالاتی را در کاربری‌های خدماتی برقرار کنیم مثلا اگر صد متری مشهد شهر را به متن و حاشیه تقسیم کرده می‌توان با کاربری‌های خدماتی و کاربری‌های انتفاعی این 2 منطقه را به یکدیگر وصل کرد و این الگو قابلیت توسعه دارد و البته مکمل‌هایی نیز مورد نیاز است که به دلیل شرایط اقتصادی کشور و استان به تنهایی نمی‌توانیم آنها را فعال کنیم.

کلایی با اشاره به این‌که کسب‌وکار در حاشیه شهر به ایجاد تحول، حس تعلق، یکنواختی و گفت‌وگو منجر می‌شود تصریح کرد: شهرداری به تنهایی نمی‌تواند کاری برای حاشیه شهر انجام دهد و طبیعتا نهادهای متولی بالادست و بخش خصوصی و آنهایی که می‌توانند زمینه‌سازی برای توسعه کسب‌وکارها را فراهم کنند همه باید در کنار شهرداری قرار گیرند.

وی با بیان این‌که در تمام رویکردهای شهرداری توسعه گفت‌و‌گو بین متن و حاشیه شهر را مدنظر داریم اذعان کرد: اگر به دنبال ساخت مجموعه مرکز نوآور هستیم قطعا این نگاه وجود دارد که باید شعبه‌هایی در حاشیه شهر وجود داشته باشد تا توسعه کسب‌وکار دهد و بدون تردید اولویت ما ایجاد رونق اقتصادی و برقراری نظم در شهر مشهد است. 


نیاز هزار میلیارد تومانی برای اصلاح حاشیه شهر

در ادامه نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی جوان بودن شهردار مشهد را پیامی برای کشور در مسیر جوانگرایی دانست و گفت: دلیل این‌که حاشیه شهر مشهد بزرگ شده پاسخ ندادن به نیازهای مردم است و اصلاح ساختار منطقه شهید آوینی قریب به هزار میلیارد تومان هزینه نیاز دارد علاوه بر این افراد کم‌درآمد به مسکن نیاز دارند که باید حمایت شوند و از طرفی ضروری است به افراد آموزش دهیم که می‌توانند در یک شهر امن و هوشمند زندگی کنند.

در این نشست رئیس کمیسیون اقتصادی شورای اسلامی شهر مشهد هم با بیان این‌که این تعداد واحدهای مسکونی ساخته شده شغل‌های زیادی در چند سال اخیر ایجاد کرده است، بیان کرد: اگر فکر می‌کنیم که در جامعه برای ازدواج زودتر جوانان کاری انجام دهیم باید اشتغال ایجاد کنیم همچنین برای کاهش معضلات اجتماعی و ناامنی باید اشتغال ایجاد شود.

«احمد نوروزی» اشتغال را در گرو سرمایه‌گذاری‌های فازهای مختلف دانست و توضیح داد: اگر قرار بود این پروژه مسکونی در حوزه دولتی با این تراز مالی انجام شود زیان‌ده بود اما بخش خصوصی می‌تواند با کاهش هزینه‌ها و استفاده بیشتر از امکانات خود تراز آن را در یک مجموعه مثبت کند همچنین شرکت‌های بخش خصوصی هزینه‌های بالاسری بخش دولتی را ندارند.  وی متذکر شد: باید به سمت و سویی برویم که تمام فعالیت‌ها را خصوصی‌سازی کنیم و پیشنهاد ما این است که بخش خصوصی را وارد کار کنیم و امور را به آنان واگذار کنیم تا هزینه‌ها کاهش یابد. 


5 هزار و 430 میلیارد ریال برای واحدهای مسکونی 

 سرپرست معاونت مالی و رئیس سازمان سرمایه‌گذاری و مشارکت‌های اقتصادی شهرداری مشهد گفت: کار اصلی معاونت اقتصادی شهرداری مشهد جذب سرمایه‌گذار و رونق‌بخشی به اقتصاد شهر است که در 15 ماه گذشته 10 قرارداد جدید را به امضا رساندیم و شروع کردیم.  

«رضا خواجه‌نائینی» یکی از سیاست‌های اعلام‌شده در شورای پنجم را رونق‌بخشی و کیفیت‌بخشی به مناطق کم‌برخوردار و حاشیه شهر دانست و بیان کرد: از شورای اول تا ابتدای شورای پنجم برای 4 هزار واحد قرار داد بسته شده که از این تعداد 2 هزار واحد مورد بهره‌برداری قرار گرفته شده است و 1500 واحد نیز طی یک سال آینده به بهره‌برداری می‌رسد.  

وی ادامه داد: بخشی از پروژه یاس با 1312 واحد مسکونی در توس تا آخر سال مورد بهره‌برداری قرار می‌گیرد. همچنین از ابتدای دوره پنجم تاکنون 2500 واحد قرارداد را به امضا رساندیم که یک پروژه علوی است که شروع به ساخت آن انجام شده است.  سرپرست معاونت مالی و رئیس سازمان سرمایه‌گذاری و مشارکت‌های اقتصادی شهرداری مشهد تصریح کرد: ارزش مجتمع 2120 واحد زندگی 5430 میلیارد ریال بوده که مساحت آن 282 هزار متر است.  خواجه‌نائینی با اشاره به ‌این‌که ایمن‌سازی و محکم‌سازی الگوی ساخت این پروژه‌های مسکونی است اظهار کرد: سرانه‌های خدماتی در این پروژه اگر به‌تنهایی توسط شهرداری و بقیه نهادها انجام می‌شد با سرعت خوبی پیش نمی‌رفت اما در چنین پروژه‌هایی سرانه آموزشی، بهداشتی، ورزشی تامین می‌شود و توسعه و کیفیت‌بخشی خوبی در منطقه انجام می‌گیرد.  وی اعلام کرد: آمادگی این را داریم که در مناطق حاشیه شهر هرجایی که زمین وجود داشته باشد هزینه زمین و پروانه را به‌اندازه‌ای تخفیف دهیم که برای سرمایه‌گذار اقتصادی باشد.

این خبر را به اشتراک بگذارید