• دو شنبه 26 مرداد 1405
  • ٤ ربيع الأول ١٤٤٨
  • 2026 Aug 17
یکشنبه 25 مرداد 1405
کد مطلب : 280200
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/gL63k
+
-

900کیلو بمب برای زهرا، قیصر و سینا

900کیلو بمب برای زهرا، قیصر و سینا

تصور کنید نصفه‌شب، وقتی یک خانواده معمولی داخل خانه‌شان خوابیده‌اند، یک بمب تقریبا ۹۰۰کیلویی روی یک محله مسکونی فرود بیاید؛ بمبی که اصولا برای اهداف بزرگی مثل ساختمان‌ها و زیرساخت‌های نظامی طراحی شده.
این دقیقا همان چیزی است که حالا درباره حمله آمریکا به قشم مطرح شده.
بامداد پنجشنبه ۸ مرداد، در محله چاه‌تنگوی قشم، یک خانه مسکونی هدف حمله آمریکا قرار گرفت. نتیجه حمله، کشته‌شدن قیصر جعفری(راننده تاکسی)، همسرش زهرا جعفری و پسر 2ساله‌شان، سینا بود. 2فرزند دیگر این خانواده هم زنده از زیر آوار بیرون کشیده ‌و به بیمارستان منتقل شدند.
اما ماجرا وقتی جدی‌تر شد که نیویورک‌تایمز سراغ تصاویر ماهواره‌ای، فیلم‌ها و کارشناسان
 تسلیحات رفت.
بررسی آنها نشان می‌دهد که ابعاد دهانه انفجار، حدود ۹‌متر بوده و قطعات باقیمانده از مهمات با یک بمب Mark 84 دو هزار پوندی، یعنی حدود ۹۰۰‌کیلوگرم مطابقت دارد؛ یکی از بزرگ‌ترین بمب‌های متعارف مورد استفاده ارتش آمریکا. کارشناسان همچنین احتمال داده‌اند که این بمب به کیت هدایت ماهواره‌ای JDAM مجهز بوده باشد؛ یعنی بمب هدایت‌شونده و با مختصات اصابت کاملا دقیق‌.
حالا سؤال اصلی اینجاست:
اگر قرار بوده یک هدف نظامی زده شود، چرا چنین بمبی ‌وسط یک محله مسکونی استفاده شده؟
نیویورک‌تایمز می‌گوید در بررسی‌هایش هیچ نشانه‌ای از وجود یک سایت نظامی در نزدیکی خانه این خانواده پیدا نکرده و همچنین گزارشی از تلفات نظامی در این حمله منتشر نشده است. حمله علاوه بر این خانه، چند سازه دیگر را هم تخریب کرده و به‌گفته مقام‌های ایرانی، حدود ۲۰‌خانواده همسایه تحت‌تأثیر حمله قرار گرفته‌اند. حتی یک استاد حقوق دانشگاه استنفورد، تام داننباوم، درباره همین موضوع هشدار داده. حرفش ساده است: در جنگ، مهاجم فقط حق ندارد بگوید «من یک هدف نظامی داشتم»؛ باید تا جای ممکن کاری کند که غیرنظامیان آسیب نبینند. انتخاب نوع بمب، زمان حمله و حتی صدور هشدار قبلی، همگی باید درنظر گرفته شوند. او مشخصا درباره استفاده از بمب ۲۰۰۰‌پوندی در یک منطقه متراکم مسکونی گفت که توجیه چنین انتخابی با الزام به کاهش آسیب به غیرنظامیان بسیار دشوار است. از طرف دیگر، سنتکام گفته حملات آن‌شب را علیه اهدافی در جنوب ایران انجام داده و اعلام کرده در حال بررسی گزارش‌های مربوط به تلفات غیرنظامی است، اما درباره اینکه هدف دقیق این خانه چه بوده، چرا از چنین مهماتی استفاده شده و چه اقداماتی برای حفاظت از غیرنظامیان انجام شده، پاسخ مشخصی ارائه نکرده است.
خب روشن است دیگر، عامل و آمر این ماجرا همان جانی مدرسه شجره طیبه میناب است؛ جای تعجب ندارد.

 

این خبر را به اشتراک بگذارید