• جمعه 14 اردیبهشت 1403
  • الْجُمْعَة 24 شوال 1445
  • 2024 May 03
سه شنبه 30 مرداد 1397
کد مطلب : 27928
+
-

نقدینگی؛ بزرگ‌ترین مشکل وزارت بهداشت

وزیر بهداشت گفت: هم‌اکنون عمده وقت ما در وزارت بهداشت صرف تمهیدات برای مقابله با تحریم، پیشگیری از قاچاق دارو و همچنین پیشگیری از کمبود دارویی در کشور می‌شود و وظایف وزارت بهداشت در تأمین دارو و تجهیزات پزشکی قابل مقایسه با وزارتخانه‌های دیگر نیست.

سیدحسن قاضی‌زاده‌هاشمی در نشست سراسری شوراهای هماهنگی پرستاری کشور افزود: به‌عنوان نمونه ۹۰۰۰ قلم دارو، مواداولیه و جانبی و ۲۸۰هزار قلم تجهیزات پزشکی در کشور وجود دارد که از این بین ۲۲‌هزار قلم تجهیزات و ملزومات پزشکی قیمت‌گذاری شده است.

وزیر بهداشت از مدیریت منابع و پیشگیری از کمبود در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی، به‌عنوان وظایف مهم وزارت بهداشت یاد کرد و افزود: نباید اجازه دهیم که کمبود دارویی و تجهیزات پزشکی در کشور ایجاد شود. البته نقدینگی یکی از بزرگ‌ترین مشکلات ماست و برخی شرکت‌های تأمین‌کننده دارو و تجهیزات پزشکی حدود ۲۰‌ماه است که مطالبات خود را دریافت نکرده‌اند که تمهیدات لازم برای تأمین نقدینگی اندیشیده شده است.

قاضی‌زاده هاشمی گفت: شرایط کشور در ماه‌های آینده متفاوت می‌شود و همه باید کمک کنیم تا به مردم آسیبی وارد نشود و تلاش کنیم کاری که به ما سپرده شده را به بهترین نحو و در حد توان انجام دهیم و در انجام وظایف کوتاهی نکنیم. وزیر بهداشت ادامه داد: لازم است مجلس و دولت در یکی،‌دوماه آینده و در تصویب بودجه۹۸، به حل مشکلات حوزه پرستاری کمک کنند؛ چراکه کمبودهای حوزه پرستاری، ظلم به همکاران پرستاری و به نوعی ظلم به مردم است. متأسفانه به پرستاران اضافه‌کاری تحمیل می‌شود و یک نفر باید وظایف چندین نفر را انجام دهد.

وزیر بهداشت با بیان اینکه از نظر تعداد نیروی مورد نیاز پرستاری در کشور، با مشکلات جدی روبه‌رو هستیم، افزود: سازمان‌های امور استخدامی و برنامه و بودجه باید در این زمینه شنونده مشکلات باشند و طرحی برای حل مشکلات کمبود نیروی انسانی پرستاری در کشور داشته باشند. از طرفی به‌دنبال ارتقای رضایتمندی مردم از خدمات حوزه سلامت هستیم که بدون توسعه خدمات و مراکز و افزایش دسترسی مردم، این مهم میسر نمی‌شود و برای ارتقای رضایتمندی مردم، باید خدمات ارائه داد که نیاز به تأمین اعتبارات دارد. بودجه کشور نسبتا محدود است، اما شرط عقل است که در اعتبارات، اولویت‌بندی داشته باشیم. در کشور، اعتبارات و هزینه‌ها زیاد است، اما باید در جای خود هزینه شود.

وزیر بهداشت نظام پرداخت خودگردان در حوزه سلامت که از ۳۰سال گذشته وجود داشته را ناعادلانه دانست و گفت: دولت و مجلس می‌توانند برای اصلاح این نظام کمک کنند و البته همه باید در برابر قانون، تسلیم باشند. بدون توجه به کمبودهای نیروی انسانی در حوزه سلامت، نمی‌توان به توسعه خدمات، افزایش دسترسی به خدمات و ارتقای رضایتمندی مردم از این حوزه فکر کرد.

وزیر بهداشت ادامه داد: برای بودجه سال آینده با وجود مشکلات اعتباری و تورم، درخواستی برای افزایش میزان اعتبارات وزارت بهداشت نداریم، اما انتظار داریم مجلس و دولت برای حل مشکلات حوزه پرستاری در بودجه سال آینده، تدابیری بیندیشند. نباید اجازه دهیم که شرایط قبل از اجرای طرح تحول سلامت، دوباره تکرار شود و رئیس دانشگاه یا بیمارستان، مردم را برای انجام آزمایش‌های گران‌قیمت و تصویربرداری به خارج از بیمارستان‌ها ارجاع دهد. ارجاع بیماران برای تهیه وسایل و ملزومات پزشکی و انجام آزمایش به بیرون از بیمارستان‌ها، موجب ایجاد فساد در داخل و بیرون از بیمارستان‌‌ها می‌شود و اگر رئیس دانشگاه یا بیمارستانی مردم را برای تهیه ملزومات پزشکی به بیرون از بیمارستان‌ها می‌فرستد، باید برود. (وبدا)
 

این خبر را به اشتراک بگذارید