• جمعه 22 خرداد 1405
  • ٢٦ ذو الحجة ١٤٤٧
  • 2026 Jun 12
چهار شنبه 2 اردیبهشت 1405
کد مطلب : 274865
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/KZYWM
+
-

راهنمای بیمه بیکاری در دوران جنگ

مقرری بیکاری به‌صورت انفرادی و کارگاهی برای بیکارشدگان و آسیب‌دیدگان جنگ برقرار می‌شود

گزارش
راهنمای بیمه بیکاری در دوران جنگ

احمــد‌میـرخـدایی‌| روزنامه‌نگار

جنگ‌تحمیلی سوم، لایه‌های مختلف اقتصاد ایران را تحت‌تأثیر قرار داده و در این میان، بازار کار یکی از بخش‌های آسیب‌پذیر بوده است؛ مسئله‌ای که صف متقاضیان مقرری بیمه بیکاری را شلوغ کرده است.‌‌ برآوردهای اولیه وزارت کار نشان می‌دهد در شرایط جنگی، بیش از یک ‌میلیون نفر به‌صورت مستقیم و بیش از 2میلیون نفر به‌صورت غیرمستقیم با چالش جدی در حوزه اشتغال روبه‌رو هستند. از یک‌سو، حملات به زیرساخت‌های اقتصادی و مراکز صنعتی، برخی‌بنگاه‌های اقتصادی را دچار تعطیلی اجباری کرده است و از سوی دیگر، برخی کارگاه‌های تولیدی و خدماتی به‌دلیل شرایط اقتصادی و رکود ناخواسته، کارگران را به سمت بیکاری اجباری سوق داده‌اند.

ثبت‌نام انفرادی در سامانه بیمه بیکاری
اگر کارگری به‌صورت انفرادی شغل خود را از دست داده باشد، باید در سامانه جامع روابط کار درخواست برقراری مقرری بیمه بیکاری را ثبت کند.‌ فرد برای استفاده از این مقرری در شرایط عادی باید 3شرط حداقل ۶‌ماه سابقه پرداخت بیمه، بیکاری غیرارادی و آمادگی برای کار را احراز کند؛ اما بیمه‌شدگانی که به‌علت بروز حوادث قهریه و غیرمترقبه از قبیل سیل، زلزله، جنگ، آتش‌سوزی و... بیکار می‌شوند، با معرفی واحد کار و امور اجتماعی محل، از مقرری بیمه بیکاری استفاده خواهند کرد. به ‌این ‌ترتیب، کارگرانی که شغل خود را به‌دلیل جنگ از دست داده‌اند، از شرط ۶‌ماه سابقه پرداخت بیمه معاف هستند.

بیمه بیکاری کارگاه‌های جنگ‌زده
در شرایط ویژه ای مانند جنگ، اگر کارگاهی به‌دلیل آسیب‌های ناشی از جنگ دچار مشکل شود، قرارداد کارگران به حالت تعلیق درمی‌آید و تحت پوشش حمایت‌های دولتی قرار می‌گیرند. پس از رفع مشکل، کارگران با همان شرایط قبلی به‌کار بازمی‌گردند و تعلیق قرارداد کار از بین می‌رود.‌تفاوت کلیدی تعلیق قرارداد با بیمه بیکاری عادی در این است که  رابطه کاری کارگر با بنگاه قطع نمی‌شود وحمایت‌های مالی در دوره تعلیق از محل منابع دولتی تأمین می‌شود و دوره پرداخت مقرری بیمه بیکاری از سهمیه کارگر کسر نمی‌شود و  مشمولان بیمه بیکاری در کارگاه‌های جنگ‌زده از شرط سابقه ۶ ماهه معاف هستند.



 

این خبر را به اشتراک بگذارید