لوازم خانگی کیمیا شد
رئیس اتحادیه لوازم خانگی: به دنبال افزایش قیمت لوازم خانگی، عرضه کنندگان حاضر به فروش اجناس نیستند
علی خاموش | یزد - خبرنگار:
در شرایطی که در بازار لوازم خانگی افزایش قیمت مشاهده میشود، توزیع قطره چکانی و نفروختن کالا مزید بر علت شده و متقاضیان را سردرگم کرده است.
سردرگمی فروشندگان
یکی از فروشندگان لوازم خانگی استان از بدقولی تولیدکنندگان داخلی برای تامین کالا پس از ممنوعیت واردات این کالاها خبر میدهد و میگوید: اکنون که واردات ممنوع شده، تولیدکنندگان به بهانه کمبود مواد اولیه، عرضه را کم کردهاند.
«صادق کلانتری» میافزاید: همزمان با افزایش نرخ ارز در ماههای گذشته، در کنار گران شدن قیمت انواع مواد غذایی و گوشی تلفن همراه، انواع لوازم خانگی نیز گران و نایاب شده است.
وی با بیان اینکه خانوادههایی که برای تهیه جهیزیه نیاز ضروری به تهیه لوازم برقی مانند یخچال، لباسشویی و اجاق گاز ایرانی یا خارجی داشتند در این ایام بهشدت دچار مشکل شدهاند میگوید: ما فروشندگان به دلیل اینکه شرکتها کالاهایشان را نمیفروشند از فروش برخی کالاهای موجود در فروشگاهمان خودداری کردهایم، چراکه در صورتی که جایگزینی نداشته باشیم، مجبور به تعطیلی مغازه
میشویم.
کلانتری با اشاره به سردرگمی فروشندگان لوازم خانگی، این شرایط را برای آنها یک بازی دو سر باخت میداند و اظهار میکند: ممنوعیت واردات لوازم خانگی با توجه به شرایط کنونی اشتباه بود، چراکه علاوه بر نایاب شدن لوازم خانگی خارجی، لوازم ایرانی نیز گران و کمیاب شده است.
عرضه نشدن کالا از سوی تولیدکنندگان
رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی با اشاره به اینکه قیمت لوازم خانگی خارجی در ماههای اخیر تا 50 درصد افزایش یافته است میگوید: با توجه به اینکه قیمت بسیاری از لوازم و خدمات به قیمت دلار بستگی دارد، به دنبال افزایش قیمت دلار، شرکتهای تولیدکننده داخلی هم قیمت اجناس خود را 30 تا 40 درصد افزایش دادهاند و در حال حاضر با همین قیمت نیز حاضر به فروش اجناس خود به عرضهکنندگان لوازم خانگی نیستند.
«محمدهادی قیامت» کاهش قیمتها با ادامه روند کنونی در بازار را بعید میداند و عنوان میکند: قیمت مواد اولیه تولیدکنندگان لوازم خانگی رشد قابلتوجهی پیدا کرده است و با وجود وعده دولت به تولیدکنندگان مبنی بر اینکه برای تامین مواد اولیه از دلار 4200 تومانی بهرهمند میشوند و جای نگرانی وجود ندارد، برخی آمارهای رسمی حکایت از آن دارد که میزان واردات نهادههای تولیدی و مواد اولیه مورد نیاز برخی صنایع تولیدکننده کالاهای اساسی به شدت کاهش یافته است.
وی با تاکید بر تاثیر نوسانات نرخ ارز بر قیمت لوازم خانگی اظهار میکند: در حال حاضر همه چیز بستگی به ارز دارد، چراکه به خاطر زیاد شدن نرخ دلار و افزایش قیمت برخی مواد اولیه به دلیل گرانی دلار، شرکتهای لوازم خانگی از روی ناچاری ملزم شدهاند قیمتها را بالا ببرند.
به گفته قیامت، قطعا اگر دولت به وعدههایی که به تولیدکنندگان داده بود به خوبی عمل میکرد، آنها جنسهای خود را با قیمت مناسب میفروختند.
وی تصور این را که قیمتها به صورت ثانیهای و با تغییر نرخ دلار در یزد تغییر میکند نادرست میداند و میگوید: در حال حاضر لوازم خانگی با توجه به قیمت روز کارخانهها فروخته میشود.
قیامت اظهار میکند: بیشتر ناراحتی مردم به این دلیل است که اجناسی که قیمتشان افزایش یافته است اجناس جدیدی نیست، بلکه اجناس قبلی است که یک بار سود بر آنها اعمال شده و با بالا رفتن قیمت دلار بار دیگر بر قیمتشان افزوده شده است.
رئیس اتحادیه لوازم خانگی در توضیح چرایی این وضعیت میگوید: به طور مثال، فروشندهای در گذشته یک لباسشویی را یک میلیون تومان خریداری میکرد (که سرمایه فروشنده محسوب میشود) با سودی که به آن تعلق میگرفت جنس را میفروخت اما همین فروشنده این لباسشویی را اکنون یک میلیون و 100 هزار تومان تهیه میکند و مجبور است این کالا را طبق قیمت جدید به فروش برساند. به عبارتی، اگر فروشنده بخواهد به قیمت قبلی جنس را بفروشد، به مرور زمان ورشکسته میشود.
فعالیت 1070 فروشگاه لوازم خانگی
قیامت در ادامه اظهار میکند: در حال حاضر 1070 فروشگاه لوازم خانگی در 8 رسته به فعالیت میپردازند.وی درباره این رستهها میگوید: اکنون فروشندگان این صنف در 8 رسته چینی و بلور، صنایع دستی، صوتی و تصویری، سمساری و امانتفروشی، ظروف کرایه، یخچالهای ویترینی، ظروف آشپزخانه و ظروف منبتکاری فعالیت میکنند.
رئیس اتحادیه لوازم خانگی یزد با اشاره به مشکلات اعضای این صنف میگوید: تقویت منابع درآمدی و افزایش قدرت خرید مردم، راهکار اصلی نجات بسیاری از صنوف و فعالان این صنف است.
این مسئول عنوان میکند: تعامل نهادها و سازمانهای دولتی مانند شهرداری، اتاق اصناف و اماکن با واحدهای فعال بهویژه تازهکارهای این صنف و استفاده از انعطافهای قانونی راهکار دیگر در این مورد است. قیامت ادامه میدهد: پرهیز ادارههای مربوطه از تنگنظری و استفاده از اختیارات قانونی بخش زیادی از مشکلات واحدهای فروش لوازم خانگی را برطرف میکند.
وی با بیان اینکه در مبارزه با قاچاق در واحدهایی که پروانه کسب دارند بازرسی و نظارتهای ویژهای صورت میگیرد، میگوید: تعداد کالاهای قاچاق در استان کم است و در این زمینه مشکل چندانی وجود ندارد.
قیامت درباره سود قانونی لوازم خانگی نیز میگوید: برای اجناس زیر 100 هزار تومان این سود 10 درصد و برای اجناس بالای 100 هزار تومان 7 درصد است. همچنین سود چینی و بلور خردهفروشی 17 درصد است.
رضایت دادن به اجناس بیکیفیت
یکی از شهروندان یزدی با اشاره به افزایش قیمت لوازم خانگی میگوید: از یک طرف روز به روز از ارزش پول ما کاسته میشود و از طرف دیگر وقتی میخواهیم لوازم خانگی بخریم، به دلیل نبود بسیاری از اجناس باید به برندهای بیکیفیت که مدتها در کنج فروشگاهها باقی مانده است، رضایت بدهیم. «محمدعلی دهقانیزاده» با بیان اینکه برای تهیه جهیزیه دخترم به بازار آمدهام میگوید: حقوق بازنشستگی را 20 درصد اضافه کردند اما قیمت لوازم خانگی نسبت به سال قبل2 برابر شده است.